google adsense heractiveren

Vorige week donderdag cancelde Google tot mijn ontzetting mijn AdSense account.

Ik vond dat heel erg want ik ben dol op mijn Google AdSense account. Het is een prettige en makkelijke manier om inkomsten te genereren met mijn blogs. Ik ben erg blij met mijn Google Adsense inkomsten.

Gelukkig kreeg ik op de daarop volgende dinsdag een bericht van Google dat ik met trillende vingertjes opende, en het was goed nieuws. Google heeft mijn account weer geactiveerd. Phew! Wat een opluchting.

Omdat meer mensen hier wel eens mee te maken krijgen, deel ik hier onder wat ik er van heb geleerd. En hoe mijn account weer geactiveerd werd.

Google cancelde mijn AdSense account: 8 wijze lessen die ik heb geleerd

1. Google heeft (bijna) altijd gelijk

Met stip op nummer 1: Google had technisch gezien gelijk dat ze mijn account cancelden. Want mijn blogs voldeden op dat moment inderdaad niet aan hun policy. Op mijn wordpress blogs ontbrak namelijk die vreselijke cookies melding. Dat was overigens niet opzettelijk, maar het gevolg van problemen met de laadsnelheid van mijn blogs waardoor ze tijdelijk waren uitgeschakeld. Mijn stommiteit was om de vergeten de cookie melding weer te activeren. Dat leidt me tot les nummer 2:

2. De Jetpacks plugin cookies bar is niet ideaal

Toen mijn blogs langzaam laadden heb ik alle plugins uitgeschakeld om de oorzaak te vinden. Vervolgens heb ik ze allemaal weer geactiveerd. Maar dat wil bij de Jetpack plugin niet zeggen dat hun cookies bar weer actief wordt! Die moet je nog in een widget slepen. Dat had ik dus vergeten.

3. Lees Google's AdSense program policies goed door!

Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen en kleine lettertjes. En Google's policies lijken daar helaas wel erg op. Maar ik heb nu geleerd om ze in vredesnaam toch maar zorgvuldig door te lezen. Want als je niet voldoet, loop je dus het risico dat je account wordt gecanceld. Ik heb ze nu uitgeprint en het zijn 5 A4-tjes.

Lees hier de Google AdSense program policies.

4. Een gecanceld account kan weer goed komen

Dit was mijn grootste schrik: op internet lees je verhalen dat als Google je account eenmaal verbannen heeft het nooit meer goed komt. Je bent voor de rest van je hele leven verbannen van Google. Of zoals ze op een Engels forum zeiden:

'You're toast!'

Gelukkig blijkt dat er wel degelijk hoop is als je Google AdSense account gecanceld wordt. Mijn account is immers weer geactiveerd.

5. Stuur niet metéén je appeal. Haal diep adem en wacht 24 uur.

Van de schrik over het cancelen van mijn Google AdSense account stuurde ik direct mijn appeal. Dat was knap stom. Want je moet een appeal zorgvuldig verwoorden. Dit moet er in staan:

 • Excuses.
 • Begrip tonen voor wat je verkeerd hebt gedaan.
 • Een opsomming van je acties die je hebt ondernomen om het probleem op te lossen.
 • Verzoek je account weer te activeren.

Mijn appeal voldeed hier niet aan, en daardoor had ik extra stress. Want Google schrijft ook dat je maar 1 appeal kunt insturen. Daarna is het maar afwachten of je appeal nog wel gelezen of beantwoord wordt. Gelukkig is het bij mij goed gegaan.

6. Je kunt het bij andere netwerken ook vergeten!

Dit was een bittere ontdekking zeg! Toen Google mijn AdSense account cancelde ging ik op zoek naar alternatieven. Ik schreef me onder andere in bij Chitika. Mijn domeinnamen werden eerst goedgekeurd. Maar vervolgens kreeg ik per blog een mailtje met dit bericht:

Your domain huisvlijt.com ‍has been banned from showing Chitika Ads. Please remove the Chitika ad code from this domain.

In most cases, a domain gets banned by Chitika if it is also banned by Google. The problem is: Even if Chitika does not ban this site, when the ad is put up for auction on RTB, all the bidders know that this site is banned by Google and they submit "No Bid" responses. Which essentially means a earning of zero.

You can use this website (not affiliated with Chitika) to check your Google status: http://www.bannedcheck.com/

Lekker dan! Overigens werkt de link die ze geven om je Google status te checken niet. Want volgens die check waren al mijn domeinen goedgekeurd.

Aangezien ik Chitika toch al alleen maar wilde gebruiken bij gebrek aan beter, vind ik ze nu helemaal snert. Want ik vind ze minder goed dan Google AdSense, en je hebt dus ook niks aan ze als je daar verbannen bent.

7. Ik kon mijn Google AdSense inkomsten niet compenseren met affiliate inkomsten

De ruimte die mijn Google AdSense banners achterlieten heb ik gevuld met affiliate banners van onder andere bol.com en zanox. Maar dat leverde vrijwel niets op. Affliate banners compenseerden in ieder geval in mijn geval absoluut niet het wegvallen van de Google AdSense inkomsten.

8. Verbannen worden van Google AdSense is echt niet leuk!

Ik wist dit eigenlijk al wel, maar het is echt niet fijn als Google AdSense je account cancelt. Ik vond het behoorlijk stressvol. Ook omdat ik geen makkelijke manieren vond om het wegvallen van deze inkomstenbron te compenseren.

Mijn conclusie over cancelation Google AdSense

Als Google AdSense je account cancelt, dan heb je waarschijnlijk inderdaad wel iets verkeerd gedaan. Maar er is wel degelijk hoop. Google geeft je in het mailtje met de onheilstijding een link die je kunt gebruiken om een appeal te schrijven. Doe dat niet meteen, maar denk goed na. In deze post geef ik 4 richtlijnen die je in een appeal kunt opnemen.

Tijdlijn: mijn account werd gecanceld op donderdag 16.45. Ik stuurde mijn appeal rond 17.00. Mijn account werd geheractiveerd op dinsdag rond 11.30.

Dit geeft andere ongelukkigen een idee van wat ze kunnen verwachten en in welk tempo.

Maar voorkomen is beter dan genezen. Zorg gewoon dat je niks doet waardoor Google je wil verbannen!

Een goed alternatief voor Google Adsense is Ezoic. Lees nu mijn Ezoic ervaring.

Vergelijkbare berichten

72 reacties

 1. Eigenlijk is het gewoon eng dat 1 bedrijf de portemonnee van miljoenen mensen kan (en mag) beïnvloeden. Ik krijg er de kriebels van. Maar fijn dat het allemaal goed gekomen is!

 2. Och wat een stress! Hele goeie tip om niet gelijk een appeal te sturen, dat zou mij overkomen in zo'n geval.
  En wel fijn dat het zo snel weer gefixed kon worden. Ik denk dat een dergelijke fout veel voorkomt, dus dan gaan die cancellations er met handenvol uit, maar het is ook een kleine moeite om het weer recht te zetten.

 3. Daarom heb ik, zoals ik eerder al aangaf, gekozen voorheen heel ander verdienmodel.
  Ik wil qua inkomsten niet afhankelijk zijn van één bedrijf.
  Fijn voor je dat alles werk actief is, zelf doei ik nooit meer iets met Google.

  1. Graag gedaan Marieke. Ik zie de cookies bar staan. Nu ontbreekt alleen nog een link naar uitleg over cookies. Dat moet er ook nog bij. Op Bloggen en loggen zie je bijvoorbeeld in de cookies bar een link. Die leidt naar een zelfgemaakte pagina met info over cookies. Maar je kunt ook linken naar een standaard pagina over cookies.

 4. Fijn dat ze je weer hebben geaccepteerd. Ik ga mij er deze zomer toch ook maar eens in verdiepen hoe ik mijn kan aanmelden en kan voorkomen dat ik word gebanned

 5. Kan me voorstellen, dat je in paniek was! Erg leerzaam stukje en bovendien heel leuk geschreven. Ik ben mezelf nu aan het verdiepen in Google Adsense, dus ben wat op je site aan het rondneuzen. Goede tips! Dank je!

 6. Jeminee, dat is schrikken! Irritant, die kleine lettertjes maar idd wel handig om te lezen... in dit geval :) Fijn dat het goed gekomen is, en meteen een blog vol wijze lessen voor ons. Thanks!

 7. Ik moet mij er nog echt in gaan verdiepen. Ik wil het echt heel graag installeren maar moet even kijken hoe je dat doet haha. Komt allemaal wel goed..duurt bij mij altijd alleen wat langer

 8. Fijn dat het weer is goed gekomen. Ik heb na je bericht, de policy nogmaals gelezen en toch maar euroclix van mijn site verwijderd, want misschien vinden ze dat ook wel niet goed. En even gecheckt of mijn cookie banner er wel goed opstaan. Bedankt voor de waarschuwing.

 9. Ik heb geen Google AdSense omdat ik nog niet de tijd heb genomen om goed door te nemen hoe het werkt. Het zijn inderdaad veel kleine lettertjes en daar ben ik geen fan van. Gelukkig is het bij jou goed gekomen.

 10. Ik ben nog niet lang aan het bloggen, wil dat eerst goed onder de knie hebben voordat ik überhaupt ga nadenken over inkomsten er uit halen. Maar dit artikel moet ik maar even gaan bewaren!! Ik ben namelijk ook zo'n type die binnen een minuut een appeal Had gestuurd :)

  1. Ik voel me wel enigszins afhankelijk inderdaad van Google Ineke. Dat is denk ik elke serieuze blogger trouwens. Google is nu eenmaal dé toonaangevende zoekmachine.

   Als ik zwom in het geld was het makkelijker om inkomsten niet belangrijk te vinden. Maar er moet nu eenmaal brood op de plank.

 11. Jij hebt een waarschuwing/uitleg waarom van google zelf gehad, toch?

  Bij mij zijn de zoekresultaten met 70 procent gedaald, ineens (met andere site dan mammalien blog), en daar nooit een uitleg van gekregen. Ik vermoed wat het probleem was, dat is hersteld, maar echt terug naar waar ik vandaan kwam qua bezoekers is het niet gekomen. Misschien toch een verzoek indienen...

  1. Ja, maar er zijn twee verschillende soorten van penalties door Google. In dit geval werd mijn Google adsense account gecanceld. Zoiets heeft geen invloed op de bezoekersaantallen.

   Een andere versie is als Google je een manual spam action geeft. Bijvoorbeeld omdat je 'technieken gebruikt die niet voldoen aan de Google Webmaster Guidelines'. Dat heeft inderdaad gevolgen voor je bezoekersaantallen. Je blog verdwijnt in het ergste geval dan uit de zoekmachineresultaten.

   Zorg dat je een account hebt bij de Google Search Console: daar krijg je berichten van bijvoorbeeld een manual spam action: https://www.google.com/webmasters/tools/home

 12. Ik denk dat ik mijn kennis dringend eens moet bijschaven want ik heb dus nog nooit gehoord van AdSense, laat staan wat het doet. Maar ik ben blij voor jou dat jouw probleem opgelost geraakt is!

 13. Deze kreeg ik laatst in mijn mail. Ik kan mij goed voorstellen dat je enorm schrok. Zo zie je maar weer, door een kleine onschuldige fout, zat je ineens met handen in je haren. Bloggen is bloed, zweet en tranen.

 14. oh wat een gedoe zeg maar fijn dat alles goed gekomen is. Ik vind het soms best lastig en spannend, bang dat ik iets doe wat niet mag ook al doe ik alles heel netjes volgens de regels. Alles ligt letterlijk in twee handen en de blog is toch een beetje mijn levenswerk geworden :-)

 15. Wat een interessant artikel! Ik ben hier echt nauwelijks van op de hoogte, dus super leerzaam om te lezen. Mijn blogs draaien op sites waar alles geregeld wordt, maar ben ook voor mezelf bezig. Ik ga me hier eens in verdiepen, heb iig je artikel opgeslagen.

 16. Jáááren geleden heb ik eens zitten prutten met Google AdSense met als resultaat een gedeactiveerd account... Maar ik zou dus echt niet weten wat ik toen als domme tiener gedaan heb. Ik zal maar eens kijken! haha

 17. Goed dat je dit beschrijft, ik zou me ook rot schrikken! Ik heb nog steeds geen Google Adsense, maar nu mijn blog de afgelopen maanden mega is gegroeid wordt het daar wel eens tijd voor. Dank voor je informatie!

 18. Dat is flink schrikken. Gelukkig is het goedgekomen. Bedankt voor deze informatie. Ik had al begrepen dat de cookie melding heel belangrijk is en heb hem er nu al een tijdje goed op staan.

 19. Ik ben altijd blij met jouw handige tips. Ik had n.a.v. jouw vorige post ook de de Chitika plugin geïnstalleerd maar mijn hele website ging meteen offline. Volgens de webhost vanwege de plugin. Weet niet precies het fijne maar heb het er maar gelijk weer afgehaald. Ik zou nog wel wat meer over AdSense willen weten.

  1. Google adsense vind ik veel beter en fijner dan Chitika. Daar komt nog bij dat Chitika je dus ook verbant als je Google Adsense kwijtraakt. Wat vervelend dat je hele site er uit lag door de plugin!

   Google adsense is zeker een goed alternatief.

 20. Heb al wel het e.e.a. gelezen over Google Adsense, maar ben er nog niet actief mee bezig. Ga dit artikel zeker onthouden, deze informatie is ontzettend handig, dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *