Reacties

Toen Google mijn adsense account cancelde: 8 lessen — 72 reacties

 1. Eigenlijk is het gewoon eng dat 1 bedrijf de portemonnee van miljoenen mensen kan (en mag) beïnvloeden. Ik krijg er de kriebels van. Maar fijn dat het allemaal goed gekomen is!

 2. Och wat een stress! Hele goeie tip om niet gelijk een appeal te sturen, dat zou mij overkomen in zo'n geval.
  En wel fijn dat het zo snel weer gefixed kon worden. Ik denk dat een dergelijke fout veel voorkomt, dus dan gaan die cancellations er met handenvol uit, maar het is ook een kleine moeite om het weer recht te zetten.

 3. Daarom heb ik, zoals ik eerder al aangaf, gekozen voorheen heel ander verdienmodel.
  Ik wil qua inkomsten niet afhankelijk zijn van één bedrijf.
  Fijn voor je dat alles werk actief is, zelf doei ik nooit meer iets met Google.

  • Graag gedaan Marieke. Ik zie de cookies bar staan. Nu ontbreekt alleen nog een link naar uitleg over cookies. Dat moet er ook nog bij. Op Bloggen en loggen zie je bijvoorbeeld in de cookies bar een link. Die leidt naar een zelfgemaakte pagina met info over cookies. Maar je kunt ook linken naar een standaard pagina over cookies.

 4. Fijn dat ze je weer hebben geaccepteerd. Ik ga mij er deze zomer toch ook maar eens in verdiepen hoe ik mijn kan aanmelden en kan voorkomen dat ik word gebanned

 5. Kan me voorstellen, dat je in paniek was! Erg leerzaam stukje en bovendien heel leuk geschreven. Ik ben mezelf nu aan het verdiepen in Google Adsense, dus ben wat op je site aan het rondneuzen. Goede tips! Dank je!

 6. Jeminee, dat is schrikken! Irritant, die kleine lettertjes maar idd wel handig om te lezen... in dit geval :) Fijn dat het goed gekomen is, en meteen een blog vol wijze lessen voor ons. Thanks!

 7. Ik moet mij er nog echt in gaan verdiepen. Ik wil het echt heel graag installeren maar moet even kijken hoe je dat doet haha. Komt allemaal wel goed..duurt bij mij altijd alleen wat langer

 8. Fijn dat het weer is goed gekomen. Ik heb na je bericht, de policy nogmaals gelezen en toch maar euroclix van mijn site verwijderd, want misschien vinden ze dat ook wel niet goed. En even gecheckt of mijn cookie banner er wel goed opstaan. Bedankt voor de waarschuwing.

 9. Ik heb geen Google AdSense omdat ik nog niet de tijd heb genomen om goed door te nemen hoe het werkt. Het zijn inderdaad veel kleine lettertjes en daar ben ik geen fan van. Gelukkig is het bij jou goed gekomen.

 10. Ik ben nog niet lang aan het bloggen, wil dat eerst goed onder de knie hebben voordat ik überhaupt ga nadenken over inkomsten er uit halen. Maar dit artikel moet ik maar even gaan bewaren!! Ik ben namelijk ook zo'n type die binnen een minuut een appeal Had gestuurd :)

  • Ik voel me wel enigszins afhankelijk inderdaad van Google Ineke. Dat is denk ik elke serieuze blogger trouwens. Google is nu eenmaal dé toonaangevende zoekmachine.

   Als ik zwom in het geld was het makkelijker om inkomsten niet belangrijk te vinden. Maar er moet nu eenmaal brood op de plank.

 11. Jij hebt een waarschuwing/uitleg waarom van google zelf gehad, toch?

  Bij mij zijn de zoekresultaten met 70 procent gedaald, ineens (met andere site dan mammalien blog), en daar nooit een uitleg van gekregen. Ik vermoed wat het probleem was, dat is hersteld, maar echt terug naar waar ik vandaan kwam qua bezoekers is het niet gekomen. Misschien toch een verzoek indienen...

  • Ja, maar er zijn twee verschillende soorten van penalties door Google. In dit geval werd mijn Google adsense account gecanceld. Zoiets heeft geen invloed op de bezoekersaantallen.

   Een andere versie is als Google je een manual spam action geeft. Bijvoorbeeld omdat je 'technieken gebruikt die niet voldoen aan de Google Webmaster Guidelines'. Dat heeft inderdaad gevolgen voor je bezoekersaantallen. Je blog verdwijnt in het ergste geval dan uit de zoekmachineresultaten.

   Zorg dat je een account hebt bij de Google Search Console: daar krijg je berichten van bijvoorbeeld een manual spam action: https://www.google.com/webmasters/tools/home

 12. Ik denk dat ik mijn kennis dringend eens moet bijschaven want ik heb dus nog nooit gehoord van AdSense, laat staan wat het doet. Maar ik ben blij voor jou dat jouw probleem opgelost geraakt is!

 13. Deze kreeg ik laatst in mijn mail. Ik kan mij goed voorstellen dat je enorm schrok. Zo zie je maar weer, door een kleine onschuldige fout, zat je ineens met handen in je haren. Bloggen is bloed, zweet en tranen.

 14. oh wat een gedoe zeg maar fijn dat alles goed gekomen is. Ik vind het soms best lastig en spannend, bang dat ik iets doe wat niet mag ook al doe ik alles heel netjes volgens de regels. Alles ligt letterlijk in twee handen en de blog is toch een beetje mijn levenswerk geworden :-)

 15. Wat een interessant artikel! Ik ben hier echt nauwelijks van op de hoogte, dus super leerzaam om te lezen. Mijn blogs draaien op sites waar alles geregeld wordt, maar ben ook voor mezelf bezig. Ik ga me hier eens in verdiepen, heb iig je artikel opgeslagen.

 16. Goed dat je dit beschrijft, ik zou me ook rot schrikken! Ik heb nog steeds geen Google Adsense, maar nu mijn blog de afgelopen maanden mega is gegroeid wordt het daar wel eens tijd voor. Dank voor je informatie!

 17. Dat is flink schrikken. Gelukkig is het goedgekomen. Bedankt voor deze informatie. Ik had al begrepen dat de cookie melding heel belangrijk is en heb hem er nu al een tijdje goed op staan.

 18. Ik ben altijd blij met jouw handige tips. Ik had n.a.v. jouw vorige post ook de de Chitika plugin geïnstalleerd maar mijn hele website ging meteen offline. Volgens de webhost vanwege de plugin. Weet niet precies het fijne maar heb het er maar gelijk weer afgehaald. Ik zou nog wel wat meer over AdSense willen weten.

  • Google adsense vind ik veel beter en fijner dan Chitika. Daar komt nog bij dat Chitika je dus ook verbant als je Google Adsense kwijtraakt. Wat vervelend dat je hele site er uit lag door de plugin!

   Google adsense is zeker een goed alternatief.

 19. Heb al wel het e.e.a. gelezen over Google Adsense, maar ben er nog niet actief mee bezig. Ga dit artikel zeker onthouden, deze informatie is ontzettend handig, dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder