whatsapp in website

Whatsapp in website of op je blog?

Bereikbaar zijn als blogger is heel belangrijk. Bijvoorbeeld via de mail. Maar je kunt er ook voor kiezen op Whatsapp op je website op blog te zetten! Dan kunnen bezoekers je appen! Het grote voordeel daarvan is dat je online met elkaar kunt praten. Dat is dus een directer contact dan via de mail.

Je kunt dit op verschillende manieren doen: met een plugin of handmatig.

Whatsapp in website of blog zetten

1. Whatsapp in website of blog handmatig

Het is heel simpel om whatsapp op je blog te zetten. Het enige wat je nodig hebt is een afbeelding en een Whatsapp link. Ze hebben bij Whatsapp namelijk een speciale code voor een Whatsapp link gemaakt! Dit heet de klik en chat link. Deze ziet er zo uit:

https://wa.me/31612345678

Het enige wat jij hoeft te doen is de getallen 12345678 in de Whatsapp link vervangen met jouw 06 nummer! Als iemand op de Whatsapp link klikt dan gaat hij automatisch direct naar de Whatsapp app! Zit de persoon op een computer? Dan gaat hij automatisch naar Whatsapp web. Maar waar het dus op neerkomt is dat die persoon meteen met je kan gaan appen!

Hoe een whatsapp link maken?

Neem https://www.wa.me/31612345678 en plak daar jouw 06 nummer in. Vervolgens kies je een afbeelding die je geschikt vindt, en daarachter plak je de Whatsapp link. Als een bezoeker nu op het plaatje klikt dan komt hij automatisch in Whatsapp en kan je een bericht sturen!

Whatsapp button

Hieronder heb ik een Whatsapp button gezet met daarachter de Whatsapp link met mijn 06-nummer! Daarmee kun je mij eenvoudig appen. whatsapp in website

Maar je kunt natuurlijk ook een ander plaatje kiezen dan een whatsapp button. Het voordeel van een Whatsapp button vind ik dat hij universeel is. Iedereen ziet dat ding, en weet meteen waarvoor het is. Je kunt er trouwens ook voor kiezen de Whatsapp link achter tekst te zetten.

2. Whatsapp in website of blog met een plugin

De makkelijkste plugin vind ik de gratis plugin join.chat. Deze heb ik geïnstalleerd op Bloggen en loggen en zie je rechtsonder op het scherm! Het enige wat je hoeft te doen is 06 nummer invullen. Als je wilt kun je ook een andersoortige afbeelding gebruiken. Zelf heb ik gekozen voor de Whatsapp afbeelding die er al stond. Iedereen weet immers wat die betekent.

3. Whatsapp in website met code embedden.

Ook met een Blogger blog kun je whatsapp op je blog of website zetten. Dat doe je door een code te embedden in een html widget. Ik heb de mijne gemaakt met CommonNinja. Het leuke aan hun dienst vind ik dat het supersimpel is om er een leuke afbeelding aan toe te voegen. Dat kan bij de andere methodes hierboven ook, maar voor mijn gevoel is deze lekker eenvoudig. Ik heb deze Whatsapp button op mijn boekenblog gezet, en die ziet er zo uit:

whatsapp in website

Je kunt deze Whatsapp code ook gebruiken op WordPress blogs. CommonNinja heeft ook een plugin voor Whatsapp in website!

4. Whatsapp in website met QR code

Als iemand je blog bezoekt is een Whatsapp link prima, maar anders is een QR code handiger. Je kunt heel makkelijk een QR code maken waarmee mensen een Whatsapp conversatie met je kunnen starten. Hieronder zie je de mijne:

Deze heb ik gemaakt met Gallabox. Als je hem scant ga je automatisch naar Whatsapp! Wat kunnen ze toch veel tegenwoordig ; )

  1. Ga naar Gallabox.
  2. Kies de vlag van het land waar je woont.
  3. Vul je mobiele nummer in.
  4. Kies je welkomsttekst of laat dit open.
  5. Klik op de blauwe button met Generate Whatsapp Code.
  6. Daarna krijg je de Whatsapp QR code.
  7. Download de Whatsapp QR code.
  8. Kopieer de Whatsapp link en plak die achter de afbeelding.
  9. Upload de QR code naar je blog en plak de link erachter.

N.B. Je kunt deze QR code ook op visitekaartjes printen. Dan hoeven mensen je nummer niet in te typen. Ze kunnen gewoon met hun smartphone je Whatsapp QR code scannen en een gesprek beginnen op Whatsapp.

Whatsapp in website of Blogger blog?

Je kunt Whatsapp ook op je Blogger blog zetten. Alleen methode 2 werkt niet met Blogger omdat dit een plugin is. Maar embedden of gewoon de klik en chat link link achter een plaatje plakken kan ook op Blogger.

Samenvattend

Het is heel belangrijk dat je bezoekers contact met je kunnen opnemen. Dat kan via email, een contactformulier, social media en nu dus ook via whatsapp in website of op je blog.

Lees ook mijn post Inloggen Instagram.

Wat vind jij van de optie van whatsapp in een website of op een blog?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *