aangepast google dashboard
aangepast google dashboard

Als je naar je Google Analytics account gaat dan krijg je een standaardpagina met informatie te zien. Statistieken om precies te zijn. Dat is het algemene Google Dashboard. Veel mensen gaat het duizelen van alle informatie die er op staat.

Voor algemene informatie over hoe je Google Analytics kunt gebruiken verwijs ik je graag door naar mijn artikel Google Analytics voor Dummies!

Google Dashboards: je mag er 20 hebben

Maar wist je dat je dit dashboard kunt aanpassen naar jouw smaak? Vind je de informatie bijvoorbeeld overweldigend? Dan kun je dit veranderen in je dashboard. Of je kunt een heel nieuw dashboard maken.

In totaal mag je 20 Google Dashboards hebben, met op elk dashboard een maximum van 12 statistieken. Die laatste heten widgets.

En het wordt nóg beter! Andere mensen hebben alvast handige Google Dashboards gemaakt, en die kun je vaak gratis implementeren in jouw Google Analytics account.

Hier onder noem ik er twee.

1. Google Dashboard: op welke dagen meeste bezoekers?

Mijn favoriet is dit Google Dashboard van Karel van Geenen. Je kunt hiermee in één oogopslag zien op welke dag van de week jouw blog het best bezocht wordt!

Dit is de link. Als je er op klikt krijg je het volgende te zien:

google analytics

Kies het blog waarvan je de statistieken wilt zien, en klik daarna op create. Vervolgens verschijnt er een grafiek die je bezoekersaantallen per dag van de week weergeeft.

2. Google Dashboard: meer informatie over je bezoekers!

Klik hier.

Veel succes!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *