commentsIk heb al vaker geschreven over manieren om meer comments te krijgen op je blog. Zoals goede en interessante posts schrijven tijdens het bloggen, en andere bloggers bezoeken. Deze methodes werken, maar het duurt soms even voor je resultaat ziet.

Daarom vandaag een methode waarbij je gegarandeerd vandaag nog minstens 18 comments op je blog krijgt!

Zo krijg je vandaag nog minimaal 18 comments op je blog

Het geheim om minimaal 18 comments op je blog te krijgen is meedoen aan Facebookgroepen waarbij het doel is om op elkaars posts te reageren. Dit zijn dus geen algemene Facebookgroepen waarbij mensen hun post kunnen 'spammen'. Het gaat hier om groepen waarbij je je als je een link naar jouw post plaatst automatisch verplicht om de 9 anderen in die 'thread' te reageren.

Hoe werkt het?

Een interactieve Facebookgroep voor bloggers werkt met zogenoemde 'threads'. Zo'n thread bestaat in de regel uit maximaal 10 posts. Iedere blogger geeft met een getal aan welke hoeveelste post die van hem of haar is. Dat gaat met een hashtag: bijvoorbeeld #8 als jij de achtste deelnemer bent aan de thread. Als er 10 mensen hebben meegedaan wordt de thread gesloten. Je kunt dan een nieuwe thread starten.

Eén van de regels bij deze threads is dat je een zinnige comment achterlaat. Dus niet van die flauwekul van: 'Leuke post.' Het moet meer zijn dan dat. Anders kun je beter niet meedoen.

Hier onder zie je de instructies van de Facebookgroep Bloggerinteractie:

ADMIN 💕
Voor alle nieuwkomers; welkom, lees dit even:
Group Rules:
NODIG GERUST MENSEN UIT
*Remove yourself from this group if you don't want to participate.
0. NIET aan een thread mee doen als je er nog eentje niet af hebt. - eerst afmaken, dan link droppen in een nieuwe thread -
Je mag wel 1 comment en 1 fb of insta naast elkaar hebben lopen.
1. Post de link naar de blogpost waar je graag comments op wilt. Begin je post met jouw nummer (de eerste reactie #1, dan #2 etc)
2. Deze actie sluit bij 10 deelnemers. Als je ziet dat er 10 links staan, dan is er nog maar één reply mogelijk: "CLOSED"
3. Na sluiting van deze topic, zorg dan dat je binnen 48 uur op alle links een reactie achterlaat
4. Reageer op de reactie met de link en laat de betreffende persoon weten dat je een comment hebt geplaatst door een LIKE te geven.
5. Comment op ALLE posts in deze thread met minimaal 10 woorden per comment
6. Niet deelnemen als je niet op iedereen gaat reageren!!!
7. Aub inhoudelijke comments. Dingen als "epic post" of "dank voor het delen" voegen een stuk minder toe. Lees het stukje en probeer iets "echts" te zeggen.
8. Mis je comments? Tag de admin (Pauline, Sa Bine)
ALS EEN GROEP CLOSED IS MAG JE EENTJE OPNIEUW BEGINNEN. PLAK GEWOON HET BERICHTJE OPNIEUW.

Hoe meld je je aan bij zo'n Facebookgroep voor bloggers?

Onder de header van een Facebookgroep staat een groene knop met de tekst 'Join'. Lid worden van een groep is heel eenvoudig: je klikt gewoon op de groene knop. En daarna is het even wachten tot je wordt toegelaten. Maar meestal gebeurt dat dezelfde dag nog.

comments

Waar vind je zulke groepen?

Soms herken je deze groepen aan hun naam, andere moet je echt even zoeken. Ik geef hier onder de links naar de groepen waarmee ik goede ervaringen heb:

 • Bloggerinteractie: in deze groep alleen maar threads waarbij mensen op elkaar reageren
 • Bloggermagazine: hier kun je links naar je posts plaatsen, maar er is minstens 1 keer per week een thread waarbij mensen op elkaars posts reageren
 • Bloggers Support je Medebloggers. Ook hier weer threads waarbij mensen op elkaar reageren. Je vindt hier ook threads waarbij mensen elkaar volgen op Pinterest, Twitter etc.
 • Bloggers Nederland: hier kun je links naar je posts plaatsen, maar er is minstens 1 keer per week een thread waarbij mensen op elkaars posts reageren

Aandachtspunten bij het meedoen aan interactieve groepen

Probeer een thread te vinden met blogs die bij jouw blog passen

Kijk als het even kan of de gelinkte blogposts passen bij jouw blog, voordat je jouw link plaatst. Want hoe meer ze aansluiten bij jouw blog, hoe groter de kans dat het een blijvend blogcontact wordt. Toen ik net meedeed aan deze threads zaten er bijvoorbeeld heel veel beauty blogs in. Daar heb ik eigenlijk weinig mee. Dat maakte reageren lastiger, en bovendien hadden de beautybloggers weinig interesse in mijn blog.

Houd goed bij aan welke threads je meedoet

Omdat het succes van een thread staat of valt bij de betrouwbaarheid van de deelnemers is het belangrijk om goed bij te houden hoeveel deelnemers van een thread je bezocht hebt. Houd je ook netjes aan de regels. Bij sommige threads moet je binnen 24 uur reageren. Doe dit dan ook! Heb je te weinig tijd, doe dan niet mee.

Bezoek de nieuwe bloggers regelmatig terug

Je zult in je comments nieuwe namen van nieuwe bloggers gaan zien. Maak er een gewoonte van om de bloggers die je aanspreken en die bij je blog passen minstens 2 keer per week te bezoeken en een reactie achter te laten. Zo houd je de nieuw gemaakte contacten vast.

Maak het technisch gezien makkelijk om te reageren op jouw blog

Als je meedoet aan een thread en je wilt dus dat mensen reageren op jouw post, zorg dan dat dit makkelijk is om te doen. Dus geen vervelende captcha codes of dat mensen eerst moeten inloggen! Zorg dat het makkelijk en duidelijk is om een comment te plaatsen.

Link blogposts die algemeen interessant zijn

Na mijn fiasco met de beauty bloggers let ik er op dat ik posts plaats in een thread die algemeen interessant is voor de andere deelnemers. Bijvoorbeeld posts over bloggen. In zo'n bloggroep vindt bijna iedereen een post over bloggen wel interessant. Of ze nou beauty-, reis- of mamablogger zijn. Zo maak ik het ze makkelijker om op mijn post te reageren.

Stel een vraag aan het eind van je blogpost

Door een vraag aan het eind van je blogpost te plaatsen, maak je het de andere deelnemers aan de thread makkelijker om te reageren. Dat is sympathiek!

Samenvattend

In de titel van deze post beloofde ik je minimaal 18 comments op je blog. En die kun je dus krijgen door je nu in te schrijven bij minstens twee van de genoemde Facebookgroepen. Doe vervolgens mee aan een thread in twee van de groepen en zie: 18 comments op je post! (9 comments per thread. De 10de ben jezelf).

Succes!

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Om heel eerlijk te zijn klinkt me dit in de oren als reactie geven om een reactie te krijgen. Ik schrijf altijd alleen een reactie als t artikel me aanspreekt. Anders word het zo gemaakt.

  1. Dat kan het in eerste instantie zijn. Maar het kan zeker uitgroeien tot waardevolle nieuwe blogcontacten en nieuwe bezoekers die je blog ontdekken.

   Het is dus meer dan een comment voor een comment als je het goed doet.

 2. In de fase dat je wilt groeien vind ik er niet veel mis mee om een reactie te geven om er een terug te krijgen. Je ontdekt op deze manier leuke nieuwe blogs. Bij sommige kom je daarna nog terug en degene die je minder aanspreken bezoek je minder of niet meer. Omdat het bijvoorbeeld te ver van je niche of voorkeur af staat. Het is dus meer dan een reactie geven en een reactie in return. Het is ook je blog bekender maken en hopen dat een paar mensen deze weten te waarderen en terug keren. Daarnaast nodigt het hebben van wat reacties bezoekers die de normale weg je blog bereiken wat meer uit om iets te plaatsen, er wordt immers opgemerkt dat er activiteit is op het artikel.

  Daarnaast ontdekte ik nog een andere groep die dit soort dingen niet doen, maarwaar ik juist waardeer dat ze strakke regels hebben om een sterk inhoudelijk karakter te hebben in de groep. Content creators, waar niet word gespamt met dit soort voorbeelden, maar word ingezoomd op inhoudelijke vragen. Ook erg fijn.

  1. Goed punt Rob. Als er comments op je blog staan is dat 'social proof'. Het zal mensen overtuigen van de waarde van je blog en stimuleren om zelf ook te reageren.

   Een blog waar nooit iemand reageert wordt door bezoekers sneller gezien als een blog dat misschien niet zo interessant is. Zo werkt nu eenmaal de menselijke geest!

   1. Young Creators Group

    Dat is de groep waar ik het eerder over had en met meer inhoudelijke vraagstukken en antwoorden wordt gespeeld. Persoonlijk vind ik dat ook erg prettig om te volgen.

 3. We komen elkaar al af en toe tegen op elkaar blog en de Facebook groepen. Toch noem je er 2 die ik nog niet ken. Dank je wel, want deze groepen helpen ook echt voor je groei algemeen. Ben hierdoor al eens genoemd in een bloglove post, als nieuwe ontdekking voor die persoon. Dat is zo leuk!

 4. Ik kom je regelmatig tegen. Wel vind ik dat veel beauty bloggers aan mee doen. Ik heb daar zelf niet zo veel mee. Ik vind het dan ook moeilijk om gerichter te zoeken. Misschien zou er groepen moeten zijn binnen niches.

 5. Met een blog promoten is niets mis. Kan op elke manier en overal. (Zelf doe ik het niet op Faceboek of Twitter, ik kom daar nooit. Om die reden wil ik eigenlijk ook niet dat daar links naar m'n blogberichten staan, ik kan die niet nagaan door hun inlogmuur.)

  Met een reageerplicht heb ik wel moeite. Eigenlijk ben ik daar 100% op tegen. Reageer omdat er te reageren valt. Dat je als reageerder een goede vraag of aanvulling hebt. Niet van die slappe meuk als 'vind ik ook' en 'groetjes', in de hoop op een retourreageerder. Vaak geeft het aan dat ze het blogvbericht niet hebben gelezen. Dergelijk spul heb ik weinig en maakt grote kans op verwijdering, zeker als in de URL een domein zit dat op reclames draait.

  Ik heb overigens liever reageerders die zelf geen blog hebben. Die mensen zijn er niet veel, maar hebben vaak wel meer toe te voegen.

  Los daarvan ben ik wel blij met een beperkt aantal regageerders. Reageerders nemen bij mij tijd. Ik lees het, denk over de reactie na en ga dan soms op zoek n.a.v. zo'n reactie. Met 10 unieke reageerders per bericht is dat goed te doen, maar met 30 of meer niet.

 6. Stel dat ik dit wil proberen, welke van de groepen zou je aanbevelen om mee te beginnen? Voor mij als familytech- blogger is het niet handig om tussen de beauty- en foodbloggers te staan (neem ik aan). Ik zou ook niet willen reageren om het reageren, maar vind het wél leuk om interessante blogs over marketing, bloggen en tech te ontdekken.

  1. Ik snap het helemaal Irma. Het is jammer dat er nog geen niche threads zijn op dit gebied. Bij gebrek aan niche threads raad ik dan toch Bloggerinteractie aan. De threads volgen elkaar vaak in snel tempo op binnen 1 dag. Als je wacht tot een stuk of 8 mensen meedoet, kun je eerst kijken of je iets met hun blogs kunt, voordat je zelf meedoet aan een thread.

 7. Ik vind het ook een leuke manier om andere bloggers te leren kennen. Soms zit er een onderwerp tussen dat misschien in eerste instantie minder interreatsen is, maar dat zullen de andere wellicht ook wel eens vinden van mijn onderwerpen, denk ik dan

 8. Ik heb dit vandaag voor het eerst geprobeerd. Best leuk, de reacties stromen binnen :-), hoewel het reageren bij anderen soms best moeilijk is en onnatuurlijk aanvoelt. Voor herhaling vatbaar, maar toch ook weer niet te vaak. Ik ga ermee experimenteren. Dank je wel !!

 9. Dit ga ik morgen eens even rustig bekijken en proberen! Leuk om op die manier ook andere blogs te lezen die je misschien normaal gesproken niet snel zou lezen of niet tegen zou komen. Bedankt voor de tip!

  Liefs,
  Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *