Reacties

Gegarandeerd minimaal 18 comments op je blog! Vandaag nog. — 17 reacties

 1. Om heel eerlijk te zijn klinkt me dit in de oren als reactie geven om een reactie te krijgen. Ik schrijf altijd alleen een reactie als t artikel me aanspreekt. Anders word het zo gemaakt.

  • Dat kan het in eerste instantie zijn. Maar het kan zeker uitgroeien tot waardevolle nieuwe blogcontacten en nieuwe bezoekers die je blog ontdekken.

   Het is dus meer dan een comment voor een comment als je het goed doet.

 2. In de fase dat je wilt groeien vind ik er niet veel mis mee om een reactie te geven om er een terug te krijgen. Je ontdekt op deze manier leuke nieuwe blogs. Bij sommige kom je daarna nog terug en degene die je minder aanspreken bezoek je minder of niet meer. Omdat het bijvoorbeeld te ver van je niche of voorkeur af staat. Het is dus meer dan een reactie geven en een reactie in return. Het is ook je blog bekender maken en hopen dat een paar mensen deze weten te waarderen en terug keren. Daarnaast nodigt het hebben van wat reacties bezoekers die de normale weg je blog bereiken wat meer uit om iets te plaatsen, er wordt immers opgemerkt dat er activiteit is op het artikel.

  Daarnaast ontdekte ik nog een andere groep die dit soort dingen niet doen, maarwaar ik juist waardeer dat ze strakke regels hebben om een sterk inhoudelijk karakter te hebben in de groep. Content creators, waar niet word gespamt met dit soort voorbeelden, maar word ingezoomd op inhoudelijke vragen. Ook erg fijn.

  • Goed punt Rob. Als er comments op je blog staan is dat 'social proof'. Het zal mensen overtuigen van de waarde van je blog en stimuleren om zelf ook te reageren.

   Een blog waar nooit iemand reageert wordt door bezoekers sneller gezien als een blog dat misschien niet zo interessant is. Zo werkt nu eenmaal de menselijke geest!

   • Young Creators Group

    Dat is de groep waar ik het eerder over had en met meer inhoudelijke vraagstukken en antwoorden wordt gespeeld. Persoonlijk vind ik dat ook erg prettig om te volgen.

 3. We komen elkaar al af en toe tegen op elkaar blog en de Facebook groepen. Toch noem je er 2 die ik nog niet ken. Dank je wel, want deze groepen helpen ook echt voor je groei algemeen. Ben hierdoor al eens genoemd in een bloglove post, als nieuwe ontdekking voor die persoon. Dat is zo leuk!

 4. Ik kom je regelmatig tegen. Wel vind ik dat veel beauty bloggers aan mee doen. Ik heb daar zelf niet zo veel mee. Ik vind het dan ook moeilijk om gerichter te zoeken. Misschien zou er groepen moeten zijn binnen niches.

 5. Met een blog promoten is niets mis. Kan op elke manier en overal. (Zelf doe ik het niet op Faceboek of Twitter, ik kom daar nooit. Om die reden wil ik eigenlijk ook niet dat daar links naar m'n blogberichten staan, ik kan die niet nagaan door hun inlogmuur.)

  Met een reageerplicht heb ik wel moeite. Eigenlijk ben ik daar 100% op tegen. Reageer omdat er te reageren valt. Dat je als reageerder een goede vraag of aanvulling hebt. Niet van die slappe meuk als 'vind ik ook' en 'groetjes', in de hoop op een retourreageerder. Vaak geeft het aan dat ze het blogvbericht niet hebben gelezen. Dergelijk spul heb ik weinig en maakt grote kans op verwijdering, zeker als in de URL een domein zit dat op reclames draait.

  Ik heb overigens liever reageerders die zelf geen blog hebben. Die mensen zijn er niet veel, maar hebben vaak wel meer toe te voegen.

  Los daarvan ben ik wel blij met een beperkt aantal regageerders. Reageerders nemen bij mij tijd. Ik lees het, denk over de reactie na en ga dan soms op zoek n.a.v. zo'n reactie. Met 10 unieke reageerders per bericht is dat goed te doen, maar met 30 of meer niet.

 6. Stel dat ik dit wil proberen, welke van de groepen zou je aanbevelen om mee te beginnen? Voor mij als familytech- blogger is het niet handig om tussen de beauty- en foodbloggers te staan (neem ik aan). Ik zou ook niet willen reageren om het reageren, maar vind het wél leuk om interessante blogs over marketing, bloggen en tech te ontdekken.

  • Ik snap het helemaal Irma. Het is jammer dat er nog geen niche threads zijn op dit gebied. Bij gebrek aan niche threads raad ik dan toch Bloggerinteractie aan. De threads volgen elkaar vaak in snel tempo op binnen 1 dag. Als je wacht tot een stuk of 8 mensen meedoet, kun je eerst kijken of je iets met hun blogs kunt, voordat je zelf meedoet aan een thread.

 7. Ik vind het ook een leuke manier om andere bloggers te leren kennen. Soms zit er een onderwerp tussen dat misschien in eerste instantie minder interreatsen is, maar dat zullen de andere wellicht ook wel eens vinden van mijn onderwerpen, denk ik dan

 8. Ik heb dit vandaag voor het eerst geprobeerd. Best leuk, de reacties stromen binnen :-), hoewel het reageren bij anderen soms best moeilijk is en onnatuurlijk aanvoelt. Voor herhaling vatbaar, maar toch ook weer niet te vaak. Ik ga ermee experimenteren. Dank je wel !!

 9. Dit ga ik morgen eens even rustig bekijken en proberen! Leuk om op die manier ook andere blogs te lezen die je misschien normaal gesproken niet snel zou lezen of niet tegen zou komen. Bedankt voor de tip!

  Liefs,
  Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder