google ads

Verdien jij geld met je blog met behulp van google ads via Google Adsense?

En vraag je je af hoe je de locatie van de Google ads kunt controleren?

Lees dan deze blogpost!

Ik gebruik een Blogspot blog als voorbeeld, maar de uitleg is ook toepasbaar op een WordPress blog. Alleen de plaatsing van Google Ads is dan anders.

Google ads op een Blogger blog

Google advertenties op een Blogspot blog zetten is lekker makkelijk. Als je een Blogspot blog hebt, en je klikt op Indeling, en vervolgens op Add a gadget, dan staat bovenaan kant en klaar de optie om een Google advertentie te plaatsen op je blog! Kijk maar:

google ads

Je kunt vervolgens handmatig de advertentie naar de plek slepen waar je hem wilt hebben. Hieronder heb ik in de Sidebar op Add a gadget geklikt, en dan komt de Google advertentie daar terecht. Vervolgens kan ik hem daar laten staan of naar een andere plek slepen.

google ads op een blogger blog

En hier heb ik de Google ad naar een andere plek gesleept:

google ads op een blogger blog

Vergeet daarna niet op 'Save' ofwel de afbeelding van de diskette te klikken.

Hoe kun je de plek van Google advertenties op je blog controleren?

Als je Google advertenties handmatig op je blog hebt gezet, kun je eenvoudig controleren waar ze staan. Maar er is ook een andere manier om Google ads op je blog te zetten.  En dat is met behulp van 'auto ads'. In dat geval plaats je een code van Google in de code van je blog en laat je aan Google over om de advertenties op de best mogelijke plekken op je blog te zetten. Het idee is dat Google heel goed weet wat de beste posities voor advertenties zijn. Dus waarom dit niet aan hen overlaten?

google auto ads op een blogger blog

Maar wat als je de manier waarop Google automatisch advertenties op je blog plaatst niet mooi vindt? Bijvoorbeeld omdat ze op lelijke plekken staan, of veel te groot zijn? Dan kun je twee dingen doen:

  1. De auto ads uitzetten en het voortaan weer zelf doen.
  2. Je kunt binnen auto ads aangeven dat je op bepaalde plekken geen advertenties wilt!

Zo pas je Google auto ads aan op je blogspot blog

1. Ga naar google.com/adsense en log in op je account.

2. Klik linksboven op 'Ads'.

3. Als je auto ads hebt aan staan dan staat er 'on' in een groene kleur. Zoals hier:

bloggen en loggen

Nou kun je ervoor kiezen om de automatische advertenties helemaal uit te zetten. Dan klik je op het potloodje helemaal rechts en dan krijg je dit:

google ads op een blogger blog

Als je auto ads wilt uitzetten, sleep je het blauwe vinkje naar links. Maar dit is vrij drastisch.

google ads

 

Ik zou dat zelf niet doen, want waarom zou je niet gebruik maken van Google's expertise voor de beste posities om advertenties te plaatsen. Je kunt ook gewoon aangeven dat je bepaalde advertenties niet wilt en/of dat je geen advertenties wilt op bepaalde plekken op je blog.

Let op: dit doe je apart voor je blog op smartphones en op desktop computers! Rechtsboven zie je een afbeelding van een smartphone en desktop. Daarop klik je om te zien waar de advertenties staan.

Controleren welk type Google ads te zien zijn op je blog

Je kunt het soort advertentie controleren door simpelweg advertenties aan te vinken als je ze wel wilt, of juist níét aan te vinken als je ze niet wilt. Hieronder een voorbeeld waarin ik twee types Google ads goedkeur maar Vignette ads niet.

google ads

De posities van advertenties op je blog controleren

Gaat het je vooral om controle over de plek waar Google ads plaatst? Klik dan op Excluded areas.

google adverenties op je blog

Nadat je op Excluded areas hebt geklikt verschijnt links je blog en kun je met je muis klikken op een blauw gebied. Dan verschijnt de vraag: 'Exclude area?' Als je daar geen advertentie wilt, klik je erop en klaar! Wil je daar toch een advertentie? Klik dan nog een keer.

Hieronder zie je Bloggen en loggen 'in mobile':

google ads in mobile

En hier zie je mijn blog 'in desktop' modus op het Google Adsense dashboard:

google advertenties op blogger blog

Nadat je de posities van de Google ads hebt aangepast is het belangrijk dat je rechtsonder op Apply to site klikt. Dan pas worden de aanpassingen bewaard.

Samenvattend

Geld verdienen met Google ads op je Blogspot blog, maar ook op je WordPress blog is al jarenlang een goed werkend verdienmodel voor bloggers. Helaas is het sinds de Helpful Content Update van maart 2024 wel lastiger geworden, omdat veel bloggers minder bezoekers krijgen. En minder bezoekers is minder advertentie inkomsten.

Als Blogspot blogger kun je op twee manieren Google ads op je blog zetten:

  • Handmatig via je Blogger dashboard door naar Indeling/Layout te gaan en op Add a gadget te klikken.
  • Automatisch door een code in de code van je blog te plakken.

Ook als je hebt gekozen voor automatische advertenties op je blog kun je controleren waar ze komen te staan. In deze post legde ik uit hoe je dat doet!

Heb jij vragen? Stel ze hieronder in de comments!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *