nietszeggende comments

Comments op een blogpost zijn leuk.Tenminste, meestal. Want het ligt wel een beetje aan het type comment. Niet alle comments zijn waardevol of leuk. Sommige zijn simpelweg nietszeggend. En sommige zijn pijnlijk of kwetsend.

Hieronder een overzicht van 9 nietszeggende comments waarmee je als blogger te maken kunt krijgen.

Top 9 nietszeggende comments

 1. Wauw je schrijft geweldig. Je moet van schrijven je werk maken en een boek schrijven!
 2. Ik heb ook een post geschreven over dit onderwerp. Je vindt hem op www.ikhebgeeninteresseinjepostenwilalleenmijnpostpromoten.nl
 3. Wauw!
 4. Leuke post.
 5. Somebody necessarily assist to make critically articles I’d state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this actual
  post extraordinary. Wonderful activity!온라인바카라사이트
 6. Stomme post dit.
 7. Mee eens.
 8. Dank dat je deze post geschreven hebt.
 9. LOL.

Wat kun je als blogger doen om goede comments te krijgen?

Tsja, je bent afhankelijk van je bezoekers, en wat zij schrijven in een reactie. Maar je kunt wel degelijk wat dingen doen om ze te helpen om wat zinnigs te zeggen. Bijvoorbeeld door er bij het bloggen aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld door onderaan een post een open vraag te stellen die ze kunnen beantwoorden. Zo maak je het ze makkelijker om inhoudelijk te reageren. Wat ook helpt is zorgen voor een goede opmaak in je blogpost. En daarmee bedoel ik dat je witregels en tussenkopjes oftewel headings gebruikt. Dit helpt je bezoekers om een post te lezen. En hoe beter ze een post lezen, hoe makkelijker ze er iets zinnigs over kunnen zeggen. Voorkom dus ellenlange lappen tekst.

Wat je technisch kunt doen aan de kwaliteit van comments

Bij WordPress blogs heb je de optie om iets aan de instellingen/voorwaarden van comments te doen. Zo kun je een 'zwarte lijst' maken van woorden die je liever niet in een comment terugziet.

Zwarte lijst: Wanneer een reactie één of meer van deze woorden bevat in de inhoud, naam, URL, e-mail- of IP-adres, wordt het verplaatst naar de prullenbak. Eén woord of IP-adres per regel. Er wordt gezocht in woorden.

Ook kun je bepaalde woorden opgeven als alert om een comment apart te houden, zodat je hem eerst kunt goedkeuren:

Reacties modereren: Een reactie in de wachtrij houden als er meer dan 2 links vermeld worden (een typisch kenmerk van spam in reacties is een groot aantal links). Wanneer een reactie één of meer van deze woorden bevat in de inhoud, naam, URL, e-mail of IP-adres, wordt het in de moderatie wachtrij opgehouden. Eén woord of IP-adres per regel. Het houdt ook rekening met woorden in woorden. “press” wordt ook gevonden binnen “WordPress”.

Zoals je ziet kun je bepaalde bezoekers zelfs het reageren onmogelijk maken door hun ip-adres op te geven.

Wat is nou een goede comment op een blogpost?

Een goede comment kan heel persoonlijk zijn. Als je bijvoorbeeld schreef over een nare periode in je leven, en iemand reageert met: 'Ik herken dit helemaal!' dan kan dit voor jou een waardevolle en goede comment zijn. Toch zijn er wel wat algemene kenmerken van een goede comment:

 • Een goede comment voegt iets toe aan je blogpost. Dit zijn de allerbeste comments die er zijn! Een dergelijke comment geeft je blogpost meerwaarde omdat hij extra en/of nieuwe informatie biedt. Dat maakt jouw blogpost beter.
 • Uit een goede comment blijkt dat iemand de blogpost serieus gelezen heeft.
 • Een comment waar enthousiasme en betrokkenheid uit blijkt.

Wat was de leukste comment die jij ooit kreeg op je blog? En de stomste?

Vergelijkbare berichten

14 reacties

 1. De stomste zijn inderdaad comments zoals nr. 5. Maar dat zijn vaak ook van die geautomatiseerde spam comments en staan vaak bij oudere posts.
  In een comment werd ik ook een keer op een spelfoutje gewezen. Prima op zich, dan kan ik het verbeteren, maar eerst leuk reageren en dan eindigen met 'er zit wel een fout in en wel daar' vond ik minder.
  De leukste zijn die comments waaruit je het enthousiamse kan lezen of waar echt inhoudelijk wordt ingegaan op je post.
  Ik moet comments eerst goedkeuren voordat ze online gaan. Ook al zet ik telkens de ip-adressen in de spamlijst, toch komen er telkens weer nieuwe bij. Zo houd ik ze voorlopig nog tegen.

 2. Nummer 5 lijkt me eerder spam te zijn en zo krijg ik er ook veel. Maar die worden er meestal al op voorhand uitgefilterd en anders publiceer ik hem zelf gewoon niet want ik doe eerst moderatie op de reacties.

 3. Ik vind ze het leukst als ze ook echt iets toevoegen en laten zien dat ze de hele post gelezen hebben, niet alleen de intro of de titel. Naast de reacties die jij noemt, vind ik de reacties waaruit duidelijk blijkt dat dat niet het geval is het minst leuk. Dan voelt het alsof je dat recht moet zetten, terwijl iemand dat ook gewoon had kunnen weten als hij/zij gelezen had, voordat hij/zij een opmerking geplaatst had.

  Ik heb ingesteld dat de eerste reactie van iemand altijd door mij moet worden goedgekeurd. Dit filtert al een hoop echte spam eruit. Verder ben ik ook kritisch op de links in reacties. Onder je naam kun je al je website aangeven, dubbele reclame vind ik niet echt wat toevoegen, zeker niet als het onder bepaalde reacties is.

 4. Idd hierboven een eerste flutreactie. ;-)

  Zelf stoor ik me er niet zo aan en krijg ze weinig. Ook liever 1 flutreactie dan helemaal geen reacties. In men 'omgangsregeling' geef ik wel aan dat ik dergelijke reacties weg kan halen, maar doe dat alleen als het er teveel zijn. En dat komt vrijwel niet voor.

  Meezeuren met 'Ik herken dit helemaal!' vertrouw ik net zo min. Volgens mij zit daar het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen willen het liever over oplossingen hebben en vergeten daardoor mee te leven. Vrouwen vinden meeleven belangrijker en storen zich er aan als er weer iemand (vaak een man) komt die het beter weet. Bij een goed blog reageren mannen en vrouwen. Maar meestal zie je alleen mannen of vrouwen op een blog reageren.

 5. Ik waardeer alle reacties, waardevol of niet. De lezer heeft toch de moeite gedaan om te reageren, hij/zij had ook verder kunnen scrollen/klikken.

 6. Ik snap ook niet waarom je reacties zou modereren. Ik vind het nogal een afknapper als mijn reactie pas na moderatie getoond wordt. Spam valt best mee, die is er redelijk gemakkelijk tussenuit te halen. Stomme reacties zegt meestal meer over de afzender dan over de blogger.

 7. Leuke post!

  Maar je hebt gelijk. Reageer dan liever niet als je niks zinnigs te zeggen hebt. Het hoeft echt niet heel diepzinnig te zijn, maar wel een echte reactie op dat wat je geschreven hebt. Je merkt vaak aan de reactie of mensen de post echt wel gelezen hebben of niet.

 8. Ik vind 1, 4 en 8 eigenlijk helemaal niet zo erg hoor. Toch fijn als iemand de moeite neemt om iets te zeggen. Tenzij het gaat om zelfpromotie en ze het overal doen, dan hoeft het van mij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *