blog opdrachtAls je een blog hebt, en je wilt graag geld verdienen met bloggen dan heb je opdrachten nodig.

Maar hoe kom je aan opdrachten voor je blog?

Duh. Je hebt een waardevol goed bezocht blog nodig

Basisvoorwaarde voor opdrachten voor je blog is natuurlijk een blog met goede kwaliteit, goede bezoekersaantallen, social media volgers, een duidelijke aanwezigheid op het internet etc. Maar dat spreekt eigenlijk voor zich. En daar gaat deze post niet over.

Bij deze post ga ik er even van uit dat je blog interessant is voor adverteerders.

Is je blog misschien nog niet aantrekkelijk voor adverteerders? Lees dan eerst Wanneer ben je interessant voor adverteerders?

Maar hoe krijg je nu opdrachten voor je blog? Hoe zorg je dat adverteerders weten dat je blog bestaat? En dat je beschikbaar bent voor opdrachten?

Hier onder de antwoorden!

Hoe krijg je betaalde opdrachten voor je blog?

1. Maak op je blog zichtbaar dat je open staat voor samenwerkingen

Zet op je blog dat je open staat voor samenwerkingen. De eenvoudigste methode is een pagina aanmaken en die 'Samenwerkingen' of iets dergelijks titelen, en in het menu zetten. Zo kunnen bedrijven zien dat je beschikbaar bent voor gesponsorde posts, advertorials.

2. Schrijf je in bij bemiddelingsbureau's/blognetwerken

Er zijn ondertussen al ruim 27 bureau's die bemiddelen tussen bloggers en bedrijven! Ik maakte een verzichtslijst met alle bemiddelingsbureau's tussen bloggers en bedrijven. Als je je daar aanmeldt vergroot je je kans op een betaalde opdracht aanzienlijk. Ofwel omdat het bemiddelingsbureau je blog aandraagt bij een bedrijf, of omdat een bedrijf jezelf kiest.

3. Schrijf je in bij pr-bureau's

Van een pr-bureau krijg je minder snel betaalde opdrachten. Maar het is wel een manier om je blog in de kijker te spelen. Je krijg van pr-bureau's informatie over nieuwe producten, openingen, events etc. En als je daar naar toe gaat met je visitekaartjes kun je netwerken!

Maar als ik heel eerlijk ben ervaar ik de mailtje van pr-bureau's vooral als spam...

Ik weet echter dat er bloggers zijn die er uiteindelijk ook opdrachten uithalen.

4. Benader bedrijven zelf

Je kunt natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken en zelf bedrijven gaan benaderen. Let er daarbij op dat het bedrijf past bij de doelgroep van jouw blog. Gaat jouw blog bijvoorbeeld over hardlopen, benader dan bijvoorbeeld niet een bedrijf dat rollators verkoopt.

5. Bezoek events voor bloggers

Er zijn tegenwoordig regelmatig events waar je als blogger naar toe kunt. Bedrijven presenteren zich daar, en het is een goede manier om contact te leggen.

Hoe worden opdrachten aangeboden?

Mijn ervaring is dat je opdrachten op 3 verschillende manieren aangeboden kunt krijgen:

 1. Een bedrijf benadert je direct met een opdracht.
 2. Je krijgt een mailtje van een blognetwerk/bemiddelingsbureau dat er een opdracht voor je is. Brandvoice, voorheen Blogads, werkt zo.
 3. Je krijgt een mailtje van een blognetwerk/bemiddelingsbureau dat je mag pitchen voor een opdracht. Je moet dan vertellen waarom jouw blog geschikt is voor de opdracht, en vervolgens hopen dat je er wordt uitgepikt. Blogbrains werkt op deze manier.
 4. Je bezoekt 'marktplaatsen' waar bemiddelingsbureau's opdrachten op plaatsen. Hier onder vind je een lijstje met bemiddelingsbureau's die werken met een dergelijke marktplaats:

Zelf opdrachten 'scouten' doe je hier:

Succes met opdrachten scoren!

Heb je daar geen zin in maar wil je wel geld verdienen met je blog? Denk dan eens aan het bol affiliate programma.

Lees ook: Je doet het toch wel gratis?

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Hoi Nicole, alweer een leuk artikel.
  Ik ben zelf net begonnen om opdrachten te doen.
  Tot nu toe vind ik Blogbrains de meest efficiënte.
  Sinds kort ben ik ook benaderd door Join.marketing en Jumey.nl, ken je deze ook? Weet je iets meer toevallig?... Alvast een fijne zondag.
  Gr. ElsaR

 2. Fijn artikel weer.

  Mijn blog is vermoedelijk niet zo interessant voor adverteerders omdat de onderwerpen van de hak op de tak gaan. Wie weet komt het er ooit nog van.

  Plezier in het bloggen en leuke artikelen schrijven gaat natuurlijk altijd voor.

 3. Handige tips. Ik denk dat ik me toch eens ga aanmelden bij een PR-bureau. Ik wil graag nog eens naar een event. Heb me ook aangemeld voor Join, maar tot nu toe nog geen opdrachten ontvangen.

 4. Interessant om te lezen! Ik wil altijd wel naar de events gaan maar deze zijn vaak in Amsterdam en onder schooltijd, waardoor ik dus nooit kan komen :(.

 5. Het benaderen van bedrijven vind ik altijd wel een beetje eng. Je weet niet of ze op zoek zijn naar samenwerkingen en vaak wordt je daardoor afgewezen.
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *