blog brains

Blogbrains is één van de relatief nieuwe bemiddelingsbureau's tussen bedrijven en bloggers en content creators. Het is één van de opties als je wilt bloggen voor geld. Hieronder mijn ervaringen met Blogbrains : )

Blogbrains: eerste kennismaking

De website van Blogbrains ziet er aantrekkelijk en overzichtelijk uit. Het is snel duidelijk waar, en hoe je je als blogger kunt aanmelden. Wat Blogbrains onderscheidt van de andere blognetwerken is dat je blog wordt ingedeeld op een bepaald level. Er zijn vijf levels: Newbie, Talent, Wizard, Genius en Elite. Het level waarop je blog is ingedeeld bepaalt hoeveel je betaald krijgt per post.

Je level wordt bepaald aan de hand van onder andere bezoekers, aantal posts, volgers op social media, domeinwaarde, geschiedenis, relevantie en CMS. Deze criteria noemen ze bij Blogbrains de Brainbox.

Huisvlijt werd ingedeeld op Wizard level

Met mijn blog Huisvlijt werd ik ingedeeld op het Wizard level. Om een idee te krijgen van dit level: Huisvlijt heeft ruim 75.000 unieke bezoekers per maand en ruim 135.000 pageviews. Op het Wizard level krijg je 100,- betaald per post.

En dit brengt mij meteen op het grootste nadeel van Blogbrains: ze betalen relatief weinig voor een post.

Blognetwerken als The Influencers Movement en Brandvoice (Voorheen Blogads) betalen minimaal 250,- voor een post op Huisvlijt.

Je moet pitchen voor een post

Als er een mogelijke opdracht voor je blog beschikbaar is krijg je een mailtje. Daarin vind je informatie over de opdracht, en kun je aangeven of je geïnteresseerd bent. Dat brengt mij op het tweede nadeel van Blogbrains: hoeveel het mailtje suggereert dat het een kwestie is van de opdracht aannemen, kan het zo maar gebeuren dat je een mailtje krijgt dat je het toch niet geworden bent.

Bij The Influencers Movement wéét je dat je moet afwachten of je de opdracht krijgt.

Blogbrains en Weablog: beide lage beloning

Wat betreft de beloning voor het schrijven van een betaalde post liggen de tarieven van Blogbrains en Weablog bij elkaar in de buurt. Maar bij Weablog wordt het lage tarief gecompenseerd door twee dingen:

  • Je weet zeker dat je de opdracht hebt als je hem accepteert.
  • Je kunt de post direct schrijven, de url invoeren en klaar. Bij Blogbrains moet je het hele proces van schrijven, goedkeuring vragen, publiceren, melden dat de post live staat etc doorlopen.

Mijn conclusie over Blogbrains

Ik vind Blogbrains erg leuk ogen, en hun mailtjes zijn informatief en duidelijk. Maar ik vind dat ze te laag zitten met hun tarieven. Bovendien zou ik ze adviseren duidelijker aan te geven dat een mail met een opdracht niet per definitie betekent dat je de opdracht ook krijgt. Verder denk ik dat Blogbrains zeker potentieel heeft om uit te groeien tot een prettig blog netwerk. En hopelijk passen ze dan ook hun tarieven aan.

Blogbrains is verder betrouwbaar en betaalt keurig uit.

Een aanrader dus.

Meer weten over Blogbrains?

Bezoek dan hun site blogbrains.nl en schrijf je in.

Een andere methode om geld te verdienen met je blog is met behulp van affiliate marketing.

Lees ook: Je doet het toch wel gratis?

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Op zich ziet het er goed uit allemaal, maar voor mij heeft er tot nu toe nog geen 1 opdracht bij gezeten die ik kon uitvoeren. Of ik moet gaan schrijven over rollators en assieraden voor huisdieren :)

  2. Wat een prachtige aantallen heb je zeg! Dan is € 100 per post toch veel te weinig? Ik heb wel eens ergens gelezen dat een goede formule € 50 startbedrag + € 10 per 1000 bezoekers zou moeten zijn. Dat is misschien ook weer heel veel, maar € 100 is echt wel heel weinig. Zeker voor het werk dat je erin stopt om die aantallen te halen!
    Ik zie trouwens net ergens een post over as-sierraden :-) Ik gok dat zij het niet te weinig vond.

  3. En weer superbedankt voor een goeie tip! Ik heb me natuurlijk ook aangemeld. Een blog over rollators of tena lady zit ik op zich ook niet op te wachten, maar soit. Ben benieuwd!

  4. Ben wat teleurgesteld in deze 'bemiddelingssite', veel van de opdrachten willen do-follow links. Iets wat eigenlijk niet mag van google... daarnaast vind ik het 'pitchen' en het proces wat verwarrend en traag. Wat je schrijft de mail lijkt te zeggen dat je de opdracht hebt en vervolgens is het soms lange tijd stil. Op de één of andere manier vind ik het tot op heden wat tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *