blogger bijeenkomsten

In Amerika zijn ze al helemaal ingeburgerd: blogger bijeenkomsten, oftewel conferenties speciaal voor bloggers.

Bloggers komen bij elkaar om te luisteren naar 'key note speakers' en om workshops te volgen. En natuurlijk om elkaar in het echt te zien, en te ontmoeten.

Blogger bijeenkomsten en influencer events

Sinds ik deze post over blogger bijeenkomsten schreef in 2013 is er veel veranderd. Veel mensen zijn van een blog overgestapt naar social media, denk aan Instagram, TikTok en Youtube.

Dat zorgt ook voor een verschuiving van blogger bijeenkomsten naar influencer events.

Er zijn 4 verschillende soorten bijeenkomsten:

 1. Blogger bijeenkomst die bloggers onderling zelf organiseren. Zo organiseerde Myriam onlangs een kleine bijeenkomst in Antwerpen voor een aantal van haar collega-bloggers. Een dergelijke blogger bijeenkomst is vooral gericht op ontmoeting en gezelligheid.
 2. Daarnaast heb je de wat meer professionele blogger bijeenkomsten. Dit zijn conferenties of symposia die als doel hebben informatie en inspiratie te bieden. Natuurlijk kun je als bloggers elkaar ontmoeten, maar het accent ligt op dingen leren. Op dit soort conferenties en bijeenkomsten vind je dan ook sprekers. Een goed voorbeeld hiervan vind ik Blogger by Nature. Dit event werd 5 keer georganiseerd door Esmé Brandbergen, maar recent werd het voor de laatste keer gehouden. Een ander goed voorbeeld vind ik YoastCon. Dit wordt georganiseerd door de populaire Yoast SEO plugin! BloggyCon is ook interessant.
 3. Influencer events. Dit kunnen bijeenkomsten zijn die een bedrijf organiseert om influencers kennis te laten maken met hun product en /of dienst. Het bedrijf hoopt vervolgens dat een influencer over hun product of dienst zal gaan schrijven. Op de site Influencer Marketing Hub vind je een indrukwekkende lijst met influencer events over de hele wereld.
 4. Pers events. Als blogger/influencer kun je ook uitgenodigd worden door bedrijven voor een pers event. Rory van het blog Veertig en voor het eerst moeder bezoekt die nog weleens, en schrijft er dan over op haar blog. Zoals dit Douglas pers event.

Meet the Blogger: ontmoeten, netwerken en inspiratie opdoen - 2013

Op 30 september en 1 oktober 2013 was er ook in Nederland een blog conferentie. Niet speciaal voor 'mamma bloggers' maar voor bloggers met een 'home, design of lifestyle blog'. Er wordt geruststellend vermeld dat je ook al welkom bent, als je maar 10 bezoekers per dag hebt! De eerste dag zijn er twee succesvolle key note speakers en workshops. Dag twee vind ik wat onduidelijk. Ik krijg de indruk dat dit meer een dagje uit is.

Kosten

Deelname aan de twee dagen kost 114,95 inclusief BTW.

Daarvoor krijg je:

 • Entrance to the biggest and most attractive blogger meet-up in Amsterdam
 • A wonderful location in the heart of Amsterdam
 • Get to know fellow bloggers from all over Europe
 • Free coffee, tea, drinks and bites during the event
 • Inspirational key-note speakers
 • Educational blog-, style- and trendworkshops for upcoming bloggers
 • Amsterdam City Design Tour
 • Free ticket to the Dutch Interior tradeshow Woonbeurs
 • A goodie bag when you leave
 • 2 days to remember!
 • Surprise!

Waarom zijn blogger bijeenkomsten belangrijk?

Eén van de voordelen van bloggen vind ik dat je het op je eigen voorwaarden kunt doen. Als je graag in je eentje thuis zit te werken, dan kan dat. Ben je meer een extraverte blogger die graag events bezoekt en andere mensen ontmoet? Dan kan dat ook.

Hieronder een aantal redenen waarom blogger bijeenkomsten belangrijk kunnen zijn.

 1. Je laat jezelf letterlijk zien. In deze tijd waarin AI een steeds grotere rol speelt, is het altijd goed om jezelf als mens te laten zien!
 2. Het kan een goede manier zijn voor linkbuilding. Als mensen je leren kennen, zullen ze wellicht eerder geneigd zijn een link te plaatsen naar jouw blog.
 3. Een blogger bijeenkomst zoals Blogger by nature kan je nieuwe inzichten bieden. Je leert hopelijk nieuwe dingen, en het kan zorgen voor inspiratie voor je blog.
 4. Je ontmoet collega-bloggers. Het kan fijn zijn om de mens achter het blog te ontmoeten. Van wat ik hoor van informele blogger bijeenkomsten is dat vrijwel altijd een succes. Mensen blijken 'in het echt' goed overeen te komen met hun blog persoonlijkheid.

Zelf bezoek ik desondanks eigenlijk nooit blog bijeenkomsten. Ik houd erg van rust en stilte, en ik blijf ook goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door podcasts en dergelijke. Bovendien krijg ik voldoende opdrachten en inkomsten met mijn introverte manier van bloggen ; )

Maar dat neemt niet weg dat ik het nut van blogger bijeenkomsten wel degelijk in zie.

Leestips

Blog netwerken

Natuurinfluencer

Doe jij mee een blogger bijeenkomsten en/of influencer events?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *