bol.com affiliate login

Bol.com heeft de manier waarop je partnerlinks kunt maken als bol.com affiliate aangepast. Eerst vond ik het vooral irritant, maar dat komt omdat ik nu eenmaal even moet wennen aan nieuwe ontwikkelingen. Ik ben helaas geen innovater, oftewel iemand die nieuwe systemen enthousiast omarmt en meteen probeert. Nee, ik kom er schoorvoetend achteraan sukkelen.

Maar nu ik het nieuwe systeem snap, is het eigenlijk wel heel makkelijk.

Want moest je vroeger als bol.com affliate telkens inloggen op je partner account bij bol.com, nu is dat niet meer nodig. Je kunt gewoon via elke willekeurige productpagina op bol.com een affiliate link maken. Als Amazon affiliate is een link maken ook zo lekker makkelijk.

Lees maar mee!

Bol.com affiliate: nieuwe manier van links maken

Stel je wilt een boek review schrijven over het boek Bloggen als een pro en je bent een bol.com affiliate. Dan ga je naar de pagina van dat boek op bol.com. Voorheen moest je dan de volgende stappen doen:

 1. Link van het product waar je een affiliate link van wilt maken kopiëren.
 2. Inloggen op je bol.com affiliate account.
 3. Kiezen welk promotiemiddel je wilt gebruiken. Ik koos meestal een tekstlink.
 4. De gekopieerde link plakken.
 5. Affiliate link maken.
 6. Affiliate link kopiëren.
 7. De affiliate link in je blogpost plakken.

Bol.com partnerprogramma Sitebar

Dat is nu dus niet meer nodig. Als je nu op een productpagina van bol.com komt, zie je als bol affiliate rechts 5 kleine icoontjes. Dat is de bol.com partnerprogramma sitebar. Met het bovenste icoontje in die sidebar maak je makkelijk en snel een affiliate link. Je kunt daarbij kiezen uit alleen een link, een link + anchor text of een link met plaatje van het product. Kijk maar:

Hoe krijg je die sidebar op je blog?

Als bol.com affiliate kunt je eigenlijk niet om die sidebar heen. Dat is dan ook de manier waarop ik hem ontdekte. Ik werd voor de keuze gesteld: neem een sidebar of neem een sidebar. Ik wilde in eerste instantie niet, omdat ik het oude systeem prima vond. Maar als ik affiliate links wilde maken had ik geen keuze. Ik móest de sidebar wel activeren.

Hieronder lees je hoe dat gaat:

Heb jij de sidebar nog niet?

 • Ga dan naar bol.com/partner
 • Klik op promotiemateriaal
 • Nu krijg je de keuze uit product/tekst links of banners. (Dit is nu dus anders dan bij het oude systeem)
 • Klik op de product/tekst links
 • Nu kom je op een pagina waar je de sidebar kunt activeren. Het is een felblauwe knop. Niet te missen!

Voortaan als je op bol.com op een productpagina komt, zie je nu die sidebar.

Bol.com affiliate login

Meestal is één keer inloggen bij bol.com als affiliate genoeg. Mijn ervaring is dat als ik naar bol.com ga en een product aanklik, vrijwel altijd ook de sidebar verschijnt waar ik affiliate links kan maken voor dat product. Maar soms is hij er niet en dan moet ik als bol.com affiliate inloggen. Gelukkig is dat snel gedaan.

Je gaat naar bol.com/partner. Dan  krijg je dit te zien:

bol.com affiliate inloggen

Klik op het blauwe vierkant met de tekst Bestaande partner. Vervolgens krijg je dit formulier:

Bol.com affiliate inloggen

Vul het in, en ververs vervolgens de productpagina van bol.com waarvan je een affiliate link wilde maken. Je zult zien dat de sidebar er nu weer is.

Bol.com affiliate samenvattend

Als bol.com affiliate wordt het nu nog makkelijker om links te maken. Ik vond het bol.com partnerprogramma al één van de beste en meest begrijpelijke, en nu kun je nog sneller affiliate links maken.

Het grote voordeel van het bol.com partnerprogramma is het laagdrempelig is. Ook als beginnend blogger kun je als bol.com affiliate worden. Hun interface is heerlijk simpel, en ze verkopen heel veel producten. Dus je kunt er voor heel veel dingen affiliate links maken.

N.B. Wist je dat er een speciale masterclass is waarin je leert om een 'e-commerce business' op te zetten via bol.com?

Leestips

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Je hebt niet toevallig een algemene adblocker in je browser die alle advertenties tegenhoudt? In dat geval kan het helpen om je eigen blog te 'whitelisten'.

   Anders kun je het volgende doen: de afbeelding apart uploaden naar je blog en daarachter simpelweg je affiliate link zetten. Dan maak je dus niet gebruik van de kant-en-klare link + product + plaatje code, maar van alleen de link code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *