bol.com partnerprogramma

Als het gaat om geld verdienen met bloggen worden vrijwel altijd zogenaamde affiliate marketing genoemd. Zoals het bol.com partnerprogramma. Dit is een van mijn favoriete partnerprogramma’s omdat het zo makkelijk te gebruiken is. Als bol.com affiliate bied je een dienst aan je bezoekers én je verdient geld met je blog.

Wat is een affiliate/partner programma?

Een affiliateprogramma wil zeggen dat bezoekers van jouw blog kunnen klikken op een link of product. Het is een laagdrempelige methode om te bloggen voor geld. En als ze dat vervolgens kopen, krijg jij een percentage van het aankoopbedrag.

In mijn geval is dat meestal niet erg veel. Ik ben dan ook niet zo’n fan van affiliate programma’s. Zo nu en dan verdien ik er wel eens wat mee, maar dan hebben we het over tientjes werk. En zelfs dat meestal nog niet eens. Tel daarbij op dat veel affiliate programma’s pas uitbetalen als je een bepaald bedrag bij elkaar hebt, en het schiet allemaal niet op met de inkomsten!

Gunstige uitzondering voor mij is het affiliate programma van bol.com. Daar verdien ik in ieder geval rédelijk mee.

Bol.com partnerprogramma: mijn inkomsten

Hoewel ik volgens mij al wel minstens vijf jaar lid ben van het partnerprogramma van bol.com, kon ik in het overzicht niet verder terug dan 2011. Hieronder zie je mijn inkomsten per jaar als bol affiliate:

 • 2011: 62,03
 • 2012: 146,89
 • 2013: 241,33

En hier onder zie je ze in een mooi staafdiagram!

bol.com partnerprogramma

Bol.com partnerprogramma: wat er zo leuk aan is

Er is één ding dat bol.com een erg sympathiek partnerprogramma maakt! Stel jij schrijft een review over het boek ‘Schapen in de polder’. Ik noem maar wat. En je zet in die post een link naar dat boek. Iemand leest dat, klikt op de link en komt zo op bol.com.

Vervolgens raakt die persoon afgeleid door alle mooie kleurtjes, en koopt uiteindelijk een wasmachine bij bol.com. Dan krijg jij een percentage van het aankoopbedrag van die wasmachine! Het maakt namelijk niet uit of de bezoeker het boek koopt, waarop ze oorspronkelijk klikte. Wat ze ook koopt, jij krijgt een percentage.

Dat vind ik erg sympathiek van bol.com. Want ik dacht eerst altijd dat ik alleen een percentage kreeg van de aankoop van het product dat ik linkte.

Jouw blog fungeert dus als een springplank naar bol.com. En jij profiteert van alles wat de bezoeker daar vervolgens koopt.

bol.com partnerprogramma

Bol.com partnerprogramma en WordPress

WordPress.org bloggers kunnen gebruiken maken van een speciale plugin voor het bol.com partnerprogramma. Zelf doe ik dat trouwens niet. Ik probeer zo min mogelijk plugins te gebruiken, en maak de links liever handmatig. En dankzij de makkelijke interface van bol.com is dat geen probleem.

Bol.com partnerprogramma en Blogger blogs

Ook op Blogger blogs kun je makkelijk en snel bol.com affiliate links plaatsen.

Conclusie: bol.com partnerprogramma is een aanrader

Bol.com heeft een sympathiek partnerprogramma. Er zijn geen drempels om je aan te melden, dus iedere beginnende blogger kan partner worden. Ze betalen netjes op tijd uit.

Leestip

Affliate marketing

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Dag Bloggelientje,

  ik vind het ongelofelijk sympathiek dat je al je ervaringen wil delen!
  Heb je ook tips over de hosting? Waar kan je een goede blog beginnen? Ik woon in België, ik weet niet of dat meespeelt?

  groetjes

  1. Ik ben zelf wel tevreden over Keurigonline. Het beste kun je eens rondvragen naar ervaringen van anderen, en welke zij aanraden. Zelf vind ik dat altijd de beste informatie: de ervaringen van andere gebruikers.

 2. Interessant! Hoe hoog is je conversieratio gemiddeld? Ik zie dat er bijvoorbeeld 16 kliks richting bol.com zijn geweest maar nog niemand heeft iets gekocht. Ik vroeg me af hoe hoog het percentage gemiddeld bij jou is? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *