Blogpromotie op FacebookWat is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten?

Deze vraag stelde ik mezelf recent.

Een klein beetje genant is het wel, want ik had die vraag natuurlijk al veel eerder moeten stellen. Maar de waarheid is, dat ik mijn blogposts simpelweg promootte op Facebook na publicatie. Daar zat geen enkele gedachte of strategie achter.

Waarom is het moment van blogpromotie op Facebook belangrijk?

Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat het natuurlijk wel handig is om zo'n post op Facebook te promoten, als de mensen die dit interesseert er ook echt zijn. Het is immers druk op Facebook. En als ik om 10 's ochtends een blogpost op Facebook promoot, maar de geïnteresseerde mensen komen pas om 15 uur 's middags op Facebook, dan is de kans groot dat ze die blogpost helemaal niet zien. Hij is dan ondergesneeuwd in de lawine van alle andere berichten.

Vandaar dat ik besloot eens te kijken, wanneer mijn doelgroep eigenlijk actief was op Facebook. En dat leidde tot de vraag van deze blogpost:

'Wat is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten?

Wellicht zijn er meer bloggers die zich dit aanvragen. Dus hieronder het antwoord op deze vraag!

Wat is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten?

Simpel gezegd is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten simpelweg het moment dat je doelgroep daar aanwezig is. De kunst is dus om te kijken wánneer ze op Facebook zijn. Deze informatie blijkt gelukkig heel eenvoudig te vinden. Gewoon op Facebook.

Zo zie je wanneer jouw doelgroep op Facebook zit

 1. Ga naar de Facebookpagina van je blog* waar je je je blogpost promoot.
 2. Klik op Statistieken: Wat is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten?
 3. Klik vervolgens op Berichten in de sidebar links:Wat is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten?
 4. En voila! Nu kun je zien hoe laat je bezoekers op Facebook zitten! En ook nog op welke dagen. Kijk maar: bezoekers grafiek

Wat betekent deze grafiek nu concreet?

Zoals je ziet is de doelgroep van Bloggen en loggen eigenlijk de hele dag regelmatig op Facebook. Maar vanaf een uur of 14 wordt het minder, om een dieptepunt te bereiken rond 18 uur. Ik vermoed dat jullie dan allemaal gaan eten : ) In de praktijk betekent dit dat ik een blogpost van Bloggen en loggen de hele dag wel kan promoten op Facebook, maar liever niet in de periode van 14 tot 20 uur.

Wat is de beste tijd om je blogpost op Facebook te promoten? Samenvattend

Het is handig dat als je een blogpost promoot op Facebook, je doelgroep er ook is om je bericht te lezen. Anders is het ook zo sneu. Via je speciale bedrijfspagina/Facebookpagina van je blog kun je deze informatie heerlijk simpel zo opzoeken!

Deze informatie zal voor iedere blogger weer anders zijn. Zo zien de statistieken op Facebook voor Bloggen en loggen er heel anders uit dan voor mijn Facebookpagina van mijn blog Huisvlijt.

Omdat het een hele kleine moeite is, zou ik zeggen: kijk even wanneer jouw doelgroep op Facebook zit en doe er je voordeel mee.

*Heb je nog geen speciale Facebookpagina voor je blog? Lees dan Hoe maak je een speciale Facebookpagina voor je blog?

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Ik heb een vraag die hier zijdelings mee te maken heeft.
  Ik wil een facebookpagina voor één van mijn blogs maken.
  Ik heb een persoonlijk facebook, maar zo'n pagina, doe ik dat dan onder mijn eigen emailadres? Of onder het emailadres van mijn blog? Misschien een stomme vraag, hoor, maar dan moet je toch steeds onder een andere account inloggen?
  Hoe doe jij dat?

 2. Ik word op t moment niet goed van Facebook. Ik heb een bedrijfspagina waar ik geen toegang meer tot heb! Zo irritant! Dus als er hier iemand is die mij ermee zou kunnen helpen???

 3. De aanwezigheid van mijn lezers is tussen 9 uur 's-avonds en 3 uur 's-middags redelijk constant. Dus ik blijf de tijd van 6.15 om mijn blog online te zetten maar gewoon hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *