Adsense Publisher Policy Violation Report: 1ste hulp!
Als je gebruik maakt van Google Adsense om geld te verdienen met je blog, dan kun je ermee te maken krijgen.
Het gevreesde bericht dat je een Adsense Publisher Policy Violation hebt op je blog!
De eerste keer dat ik zo’n mailtje kreeg met in de titel: ‘Your Adsense Publisher Policy Violation Report schrok ik me echt wild.
Want als Google je in de ban doet, dan kan dat grote gevolgen hebben.
Google penalties ≠ Adsense Publisher Policy Violation
Let op: deze post gaat specifiek over een Adsense Publisher Policy Violation. Dat is wat anders dan een zogenoemde Google Penalty. Een Google Penalty is nog veel erger, want dan bant Google je hele blog uit de zoekresultaten. Dit probleem kunnen dus ook bloggers krijgen die geen geld verdienen met hun blog.
Een Google penalty heeft doorgaans desastreuze gevolgen. Je krijgt bericht over een Google Penalty via de Google Search Console. Helaas heb ik dit ook een keer meegemaakt, en dat was echt niet voor herhaling vatbaar.
Maar deze post gaat dus niet daarover maar over een Adsense Publisher Policy Violation Report.
Schrik niet te erg van een Adsense Publisher Policy Violation Report
Inmiddels schrik ik een stuk minder. Ik heb namelijk geleerd dat je zo’n Adsense Publisher Policy Violation al snel krijgt. Mijn meest recente violation was omdat ik een foto van iemand in een witte legging op mijn blog Huisvlijt had gezet. Google vond dat ‘Seksuele content’!
Ik kan je vertellen, het was niet meer dan een mevrouw in een witte legging! Ik ga die foto hier nu niet laten zien, want dan krijg ik natuurlijk ook een violation report op Bloggen en loggen, maar het is dus vaak onzin.
Google struikelt ten onrechte om het minste of geringste.
Maar dat neemt niet weg dat zo’n mailtje niet vervelend is. Bovendien kost het je inkomsten als je geld verdient met Google Adsense. De pagina met de violation krijgt namelijk geen advertenties meer.
Waarom een Adsense Publisher Policy Violation Report zo irritant is
- Met stip op nummer 1: in het mailtje staat dus onheilspellend nieuws over je blog. Er staan ook een aantal links in. Maar denk nou niet dat die je naar het probleem verwijzen! Welnee! Die links in het enge mailtje verwijzen naar algemene pagina’s van Google over mogelijke problemen. Met andere woorden: ze helpen je niet om te bepalen wat het probleem is!
- De tweede reden dat het irritant is, is dat je niet kunt zeggen waarom een violation onterecht is. Nee, het enige wat je kunt doen is een beoordeling aanvragen. Maar je kunt niet aangeven, waarom de violation onterecht is. Met andere woorden, je bent compleet overgeleverd aan de goedheid van Google. En dat is niet fijn.
- En tot slot zijn ze heel irritant omdat ze dus vaak onterecht zijn.
Wat je moet doen als je een Adsense Publisher Policy Violation Report krijgt
Zoals ik al zei: ‘Schrik niet te erg. De kans is groot dat het ten onrechte is.’ Je eerste stap is dan ook kijken wat volgens Google het probleem is. Daarvoor ga je naar je google.com/adsense.
Vervolgens kies je onder Account voor Beleidscentrum:
Daar vind je informatie, over wat volgens Google het probleem is. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn: het probleem is beperkt tot één blogpost, of het probleem geldt voor je hele blog. Dat laatste is nog veel vervelender. In mijn geval ging het gelukkig om 1 pagina.
Hieronder een screenshot van het probleem met mijn blog Huisvlijt:
Op vrijdag vroeg ik een beoordeling aan. Daarna was het een kwestie van afwachten of de almachtige Google inzag dat het onterecht is. Gelukkig kreeg ik op zondag het volgende bericht:
In the last 24 hours:
1 page-level review request was received. You’ll be notified when the review is completed.
1 page was reviewed at your request and no policy violations were found on the page at the time of the review. Ad serving will be restored on this page and your monthly review limit will be credited.
Terecht hebben ze de Adsense Publisher Violation ingetrokken. Het sloeg ook echt nergens op.
Samenvattend
Als je geld verdient met je blog met Google Adsense, dan kan het gebeuren dat je hun regels overtreedt. Dat leidt dan tot een Adsense Publisher Policy Violation. De regels van Google zijn op zich prima, alleen worden ze soms overdreven streng toegepast. En dan is zo’n Adsense Publisher Policy Violation dus eigenlijk onterecht.
Mijn meest recente Adsense Publisher Policy Violation kreeg ik op vrijdag, en gelukkig werd hij op zondag ook alweer ingetrokken.
Krijg jij ook te maken met een Adsense Publisher Policy Violation?
Vraag dan zo snel mogelijk een beoordeling aan via het Beleidscentrum op google.com/adsense.
Met een beetje geluk is het twee dagen later alweer opgelost.
Je maakt veel mee met bloggen!
Wow dat is echt wel ontzettend streng zeg.
Ik zou toch ook nogal schrikken.
Voor een foto van een dame in witte legging … dan moeten ze wel veel violation reports uitschrijven …