bloggenDe blogs schieten als paddestoelen uit de grond. Veel mensen beginnen met bloggen vanwege de mogelijkheid om er geld mee te verdienen. Afgezien van zorgen voor waardevolle content, en veel bezoekers krijgen zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je blog klaar te maken voor samenwerkingen.

1. Zorg voor een contact pagina!

Niets zo irritant als een blog zonder de mogelijkheid contact op te nemen met de blogger in kwestie. Je wilt toch niet dat een bedrijf je blog bezoekt en denkt: 'Hm, dit lijkt ons wel wat,' en vervolgens jou niet kan bereiken omdat je niet eens een contactpagina hebt?! Zie ook Whatsapp in website.

2. Zorg voor een zoekfunctie op je blog

Een bedrijf zal nieuwsgierig zijn of je wel eens artikelen hebt geschreven over hun product of dienst. Een zoekfunctie maakt het bedrijven makkelijk om te checken of je over de concurrent of over hen hebt geblogt.

3. Publiceer regelmatig nieuwe posts

Een blog waarop de laatste blog post gedateerd is op vier maanden geleden is minder aantrekkelijk. Publiceer minimaal 1 keer per maand een nieuwe post. Eén keer per week is beter. Er is regelmatig discussie over hoe vaak je posts zou moeten publiceren. Op mijn blog Huisvlijt publiceer ik dagelijks 2 posts. Op Bloggen en loggen wekelijks 1 nieuwe post, en op mijn blog Expat Mama's 1 nieuwe post per maand.

Wat mij betreft is het sleutelwoord als het om frequentie gaat: Regelmaat.

Zelfs als je maar 1 keer per maand post, maar je doet dit wel elke maand, dan hoeft dat geen probleem te zijn om aantrekkelijk te zijn voor bedrijven.

4. Zorg dat je aanwezig bent op je eigen blog!

Reageer op de comments die mensen op je blog achterlaten. Zo creëer je een gevoel van 'community' en wordt zichtbaar dat je betrokken bent bij je blog en dat er interactie is met je bezoekers. Dit maakt het voor bedrijven namelijk interessanter. Niet voor niets worden bloggers tegenwoordig 'influencers' genoemd... Een beetje goede influencer is aanwezig en heeft een band met haar bezoekers.

5. Maak een aparte pagina getiteld 'Samenwerken' of 'Adverteren'

Zo kunnen bedrijven zien dat je een blogger/ content creator bent die bereid is samen te werken met bedrijven. Zet deze pagina in je menu!

6. Zorg dat je een mediakit hebt

In een mediakit staan in de regel je unieke maandelijkse bezoekers, je pageviews en je volgers op sociale netwerken. Daarnaast zet je er ook je tarieven in. Een mediakit in je menubalk staat professioneel. Een goede mediakit vertelt bedrijven in één oogopslag waar je blog over gaat en hoeveel mensen je er mee bereikt.

7. Testimonials

Bij prettige samenwerkingen willen mensen je in een mailtje nog wel eens bedanken. Doen ze dat in gloedvolle bewoordingen? Vraag dan of je hun uitspraak/testimonial op je blog mag zeggen. Denk aan:

'Nog nooit werkte ik zo prettig samen met een blogger. Bedankt voor je professionaliteit.'

8. Noem namen van bedrijven waarmee je hebt samengewerkt

Heb je met verschillende bedrijven samengewerkt? Vraag hen dan of je ze met naam en toenaam mag vermelden op je blog. Namen van bedrijven waarmee je hebt samengewerkt zullen potentiële opdrachtgevers vertrouwen in boezemen.

9. Zorg dat je blog er goed uit ziet

Hoewel ik een grote fan ben van Blogger zou ik niet een standaard Blogger template gebruiken. Of pas zo'n template in ieder geval aan, met op z'n minst een persoonlijke header. Hetzelfde geldt trouwens voor standaard WordPress themes. Vergeet nooit het belang van een goed template.

10. Zorg dat je voorbeelden hebt van je werk

Potentiële opdrachtgevers vragen wel eens om een voorbeeld van een advertorial of gesponsorde post. Heb je die nog niet omdat je nog nooit hebt samengewerkt? Geen probleem! Schrijf 3 goede posts en gebruik daarin affiliate links oftewel affiliate marketing. Betitel de post als advertorial/gesponsorde post, en de volgende keer kun je een bedrijf de link van deze posts geven.

Succes!

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Goede tips, lijkt me inderdaad veel beter om een eigen site te hebben als je echt wat wilt gaan verdienen, geen blogger o.i.d. want dan kom je toch minder professioneel over.

    1. Dat heb ik niet gezegd Marga: je kunt prima met een Blogger blog geld verdienen. Het is echt niet nodig om een eigen site of WordPress blog te hebben.

      Ik raad alleen af om zo'n standaard template te gebruiken : )

  2. Hoi Bloggelientje, wow wat een informatie hier. Ik ben blij dat ik jouw pagina heb gevonden. Hij staat inmiddels op mijn favorietenbalk. Ik ga het eens op mijn gemak doorlezen (al blog ik enkel voor de schrijfplezier als bijzaak naast mijn project, het kan nooit kwaad om meer achtergrond informatie te verkrijgen). En jouw site ziet er erg toegankelijk uit, leuk!

  3. Heel leuke tips!! Ik ben aan het werken aan een nieuwe pagina voor samenwerkingen, hier kan ik wel wat mee :-) Ik kende je andere websites al, maar deze is nog nieuw voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *