top 10Deze week een Top 10 van meest gelezen posts op Bloggen en loggen.

Deze Top 10 is gemaakt op basis van de statistieken van Google Analytics. Het is wat ingewikkeld, maar het is nu eenmaal de toonaangevende 'teller' in Blogland.

Top 10 meest gelezen posts op Bloggen en loggen

 1. Geld verdienen met bloggen
 2. Professioneel bloggen
 3. Homepage Bloggen en loggen
 4. Hoeveel verdienen bloggers?
 5. Blognaam kiezen
 6. Eenvoudig Leven
 7. Fashion blog: do's en don'ts
 8. Waarom stijgen mijn bezoekersaantallen niet?
 9. Affiliate marketing zonder gedoe
 10. Hoe maak je een goede header?

Wat valt op?

Wat me opvalt is dat de meest gelezen posts gaan over geld verdienen met bloggen. Dat is anno 2016 dan ook een hot item. Een goed voorbeeld hiervan is de grote interesse in affiliate marketing. Bloggers worden tegenwoordig zelfs influencers genoemd. En menigeen begint nu met bloggen met als doel geld verdienen.

Vreemde eend in de bijt

Vreemde eend in de bijt in deze top 10, is de post Eenvoudig Leven. Deze post bevat een bloganalyse van het blog Eenvoudig Leven.

Ik verwacht dat mensen die met de zoekterm Eenvoudig Leven op Bloggen en loggen komen, snel weer wegklikken. Want zij zijn waarschijnlijk op zoek naar het blog van Teunie Luijk, dat Eenvoudig Leven heet. Zoiets kun je eenvoudig nakijken met behulp van de bounce rate.

De bounce rate weerspiegelt hoe snel iemand weer wegklikt als hij op een bepaalde pagina van je blog komt.

De bounce rate is bij Eenvoudig Leven inderdaad vrij hoog: 90% van de bezoekers vertrekt meteen weer.

Wil jij weten welke posts bij jou het meest worden gelezen?

Ik ga er even vanuit dat je Google Analytics al geïnstalleerd hebt.  Je gaat naar je Dashboard, en daar klink je links onder op het kopje Gedrag. (Staat onder Acquisitie). Vervolgens kies je Site Inhoud en daarna Alle pagina's. Klaar : )

Wat zijn jouw favoriete posts op Bloggen en loggen? En welke blog onderwerpen zou je nog graag besproken willen zien?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Ontzettend bedankt voor deze handige tip! Ik wist niet hoe ik kon zien welke blogposts het vaakst gelezen waren via Google Analytics en ik vond de resultaten hier en daar wel verrassend!
  Waar ik niet zo goed uitkom, is voor welke tijdseenheid die resultaten staan. Gaat dat over de voorbije maand?
  En wat ik ook zo gek vind, is dat één en dezelfde blogpost via PC een bouncepercentage van nog geen 2% heeft en via mobiel een bouncepercentage van bijna 90% heeft. Ik ben dus snel gaan kijken via mijn smartphone hoe die blogpost er daar uitziet, maar ik zie er niks vreemds aan... (Er staan links in naar andere blogposts waarop geklikt kan worden, dus daar kan het niet aan liggen, denk ik.) Misschien is het een heel ander publiek dat via mobiel binnenkomt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *