Er zijn inmiddels een heleboel blog netwerken die bemiddelen tussen bedrijven en opdrachtgevers. Dat doen ze niet omdat ze zo aardig zijn, maar omdat ze 'een markt' zien. Als bemiddelaar tussen bloggers en bedrijven kun je namelijk een commissie opstrijken. De winst voor het bedrijf is dat ze minder rompslomp hebben.

Maar soms voelt dit systeem voor bloggers als één grote veemarkt!

Blog netwerken: Je boft! Je mág pitchen!

Een bedrijf plempt een opdracht op zo'n platform, en bloggers storten zich er bovenop in de hoop dat zij worden uitgekozen. Dit proces heet 'pitchen.' In zo'n pitch is het bedoeling dat je de potentiële opdrachtgever een aantrekkelijk voorstel doet. Het is een beetje als bieden op een huis met zo'n gesloten envelop. Je weet van niemand wat ze nou precies bieden, dus je moet maar hopen dat jouw aanbod het beste is.

Het vervelende aan pitchen is bovenal de vele afwijzingen die je voor je kiezen krijgt.

Hoewel blog netwerken het vaak brengen als een gunst dat je mag pitchen, is het in de praktijk een oefening in omgaan met afwijzing. Blog netwerken die hiermee werken zijn onder andere Blog Brains en LinkPizza.

Afwijzing hulc
Afwijzing Hulc

Om die reden houd ik veel meer van blog netwerken die je gewoon huppekee, kant en klaar de opdracht geven! Ik vind die blog netwerken echt heerlijk. Ze schatten jou en je blog op waarde, en gooien simpelweg de opdracht bij jou over de schutting. Geen gedoe dat je eerst moet pitchen, nee, je hebt de opdracht gewoon al.

Hieronder mijn favoriete blog netwerken, waarbij je niet eerst hoeft te pitchen.

Blog netwerken die je de simpelweg de opdracht geven!

 • Sponsored posts. Ook zo'n fijne. Als ze me mailen, dan is het met de vraag of ik de opdracht wil doen.
 • All The Way Up. Het nadeel aan All the way up vind ik hun tarieven. Maar ook zij mailen je met een opdracht, waarop je ja of nee kunt zeggen. Dus ook hier geen gedoe met eerst pitchen.
 • Bloggerslijst. Ik was ze helemaal vergeten, maar deze week kreeg ik ineens een opdracht van ze.

Blog netwerken waar ik regelmatig pitch

Hieronder de blog netwerken waar ik regelmatig pitch, in volgorde van frequentie. LinkPizza gebruik ik echt heel vaak. Bij Hulc pitch ik regelmatig, maar komt het maar weinig voor dat ik de opdracht ook daadwerkelijk krijg. Bij Blog Brains pitch ik weinig, omdat pitchen daar veel weg heeft van met je hoofd tegen een muur aanlopen.

Op mijn ultieme lijst met blog netwerken vind je nog veel meer bemiddelaars en potentiële opdrachten, maar de namen die ik noem in deze post zijn de bedrijven waar ik het meest mee samenwerk.

Heb je goede aanvullingen op bovengenoemde netwerken? Noem ze in de comments!

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Ik doe helemaal niet aan samenwerkingen. Sla die berichten bij bloggers die ik volg, en waarvan ik weet dat het commercieel is, ook altijd over.
  Als ik review, review ik omdat het product iets met mij doet. Niet in opdracht.

  Het moge duidelijk zijn dat ik geen cent aan bloggen verdien. ;-)

 2. Ik kom op geen van de genoemde netwerken. Heb niets met verhalen die in opdracht worden geschreven. Bloggen komt bij mij van een logboek waarin dingen staan die je zelf meemaakt. Zelf hou ik wel een site bij met regiobloggers, een groep die vaak wordt vergeten. Werkt simpel via RSS, maar ik merk dat RSS bij veel websites niet meer werkt of gewoonweg niet meer aanwezig is.

 3. Bloggen doe ik voor mijn plezier.
  En heel soms maak ik reclame.

  Een betaald blog wil ik niet.
  En betalen voor mijn blogposts hoeft voor mij ook niet.

  Heel misschien dat ik daar ooit eens van gedachten over verander ....

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *