google adsense canceled

Aargh! Gisteren kreeg ik ineens een mailtje met het onheilsbericht dat Google mijn adsense account heeft gecanceld.

En ik verdiende genoeg met Google adsense om daar slecht van te slapen.

Omdat andermans ongeluk leerzaam kan zijn, deel ik mijn narigheid met jullie. Zo kunnen jullie iets dergelijks hopelijk voorkomen.

Google adsense onheilsbericht: zo ziet dat er uit

Ik kreeg een mailtje dat ik eerst bijna niet las omdat ik dacht dat het spam was. De titel was: Update Regarding User Consent Policy. En dit was het bericht:

google adsense canceled

Geschrokken controleerde ik mijn blogs, en dat zijn er meerdere. Inderdaad bleek dat op drie van mijn blogs de cookie bar was verdwenen. Paniekerig installeerde ik die opnieuw, en klikte op de link naar Policy Violation Appeal. Ik vulde het appeal in en verstuurde het*.

Maar een kwartiertje later kwam een tweede onheilsbericht:

adsense canceled

Plotseling was er loze ruimte op mijn blogs, waar daarvoor nog Google Ads stonden.

Waarom werd mijn google adsense account gecanceld?

Ik vermoed dat mijn Google Adsense account is gecanceld om dat op mijn 3 wordpress blogs de cookies bar was verdwenen. Ik gebruik hiervoor de Jetpack plugin. Maar een tijdje terug laadden mijn blogs heel erg traag. En om het probleem te lokaliseren had ik mijn plugins één voor één uitgeschakeld. Met als gevolg dat de cookies bar verdween.

Daarna had ik de plugins weer geactiveerd, maar vergeten om het widget van de cookies bar terug te slepen.

Een combinatie van pech en verstrooidheid dus.

Google adsense account gecanceld: wat nu?

Tsja, wat nu... Ik vind het echt wel erg dat mijn Google adsense account is gecanceld. Ik had het al 15 jaar! En het was een goede bron van inkomsten voor me. Bedragen mag je niet noemen van Google, maar ik verdiende er genoeg mee om er wakker van te liggen nu ik het niet meer heb.

Ik heb dus een 'appeal' ingestuurd en nu is het afwachten...

Filmpje over wat je kunt doen als Google je adsense account heeft ontmanteld

Om het wegvallen van de inkomsten van Google adsense ondertussen te compenseren ging ik op zoek naar alternatieven voor Google adsense.

Alternatieven voor Google adsense

Ik schreef me in bij de volgende programma's:

De lege ruimtes op mijn blog heb ik zo lang gevuld met ads van bol.com, familyblend en zanox.

Krijg ik mijn Google adsense account nog terug?

Hoewel ik me dus bij andere programma's heb ingeschreven hoop ik dat Google mijn account weer hersteld. Want zoals ik al zei: ik ben erg tevreden over  mijn Google adsense inkomsten.

Samenvattend, en een gewaarschuwde blogger telt voor twee

Heb je een blog en gebruik je Google adsense? Zorg dan absoluut dat je een cookies melding op je blog hebt staan! Want heb je dat niet, dan loop je dus het risico dat Google je hele account opheft. Hoe stom die cookies bar ook is, er valt dus niet mee te spotten.

Overkomt het je toch? Haal dan diep adem en stuur niet meteen een appeal. Denk eerst rustig na. Doe dus niet zoals ik...

Hoe zijn jouw ervaringen met Google adsense?

*Dat was niet zo verstandig. Aangezien je in theorie maar 1 keer een appeal kan doen, is het beter om daar goed en grondig over na te denken.

Vergelijkbare berichten

50 reacties

 1. Jeetje, dat is balen zeg. Ik hoop voor je dat je het weer opnieuw mag installeren. Zal toch wel! Na zoveel jaren zul je toch wel wat credits hebben opgebouwd!
  Mag ik je nog wat vragen?

  Iknwilneen jaar ,,opruimen ,,van mijn blog omdat die berichten niet SEO aangepast zijn , en t teveel werk is om dat te doen. Is het verstandig om ze te verwijderen?

  1. Dat is een interessante vraag Nancy! En de meningen verschillen.

   Op Moz adviseren ze op dergelijke posts niet te verwijderen maar ze 'no index' te maken. Dat wil zeggen dat je als het ware tegen Google zegt: 'Deze posts hoeven niet in de zoekmachineresultaten te verschijnen.' Maar dat is wel een wat technisch klusje.

   Ik zou persoonlijk die oude posts niet verwijderen. Ze laten zien dat je al langere tijd blogt, en dat is ook waardevol. Het feit dat ze niet SEO optimized zijn wil niet zeggen dat ze niet interessant zijn voor bezoekers.

  1. Google adsense op je blog zitten is eigenlijk supermakkelijk. Het probleem is nu vaak om toegelaten te worden tot het programma. Daarvoor moet je blog van hoge kwaliteit zijn en moet je een respectabel aantal posts hebben.

 2. Wat naar dat dit je is overkomen zomaar ineens (nja waarschijnlijk door het in en uitschakelen van de cookie bar plugin) ik hoop dat het snel weer goed zal komen en dat Google je snel een mailtje met goed nieuws zal sturen!

  1. Hoi Emma, ik heb je blog bezocht maar ik zie inderdaad geen cookies bar. Als je Google adsense gebruikt zou ik dus snel een cookies bar vermelding installeren. Anders kan jou hetzelfde gebeuren als mij.

 3. Hemel wat is dat balen zeg! Ik heb op dit moment niet zoveel verstand van al die dingen, maar ik kan mij inbeelden dat het geen lachtertje is wanneer dit opeens zonder reden wegvalt.

 4. Heel erg handig dit en ik leer iedere keer weer iets als ik je website bezoek. Vervelend dat het je is overkomen.. Ik ga er ook eens goed naar kijken hoe het allemaal eigenlijk zit. Thanks voor de info in iedergeval ;-)

 5. Jeetje, dat is schrikken. Ze pakken gewoon je inkomstenbron af vanwege een foutje met een cookie bar...
  Ik ben 'voor het leven' verbannen bij Google Adsense, nou ja, ons huisadres. Ik had een kleine 8 jaar terug een blog met Google Adsense. Ik klikte op één reclame om te controleren of het systeem werkte en een goede vriend van mij klikten een paar keer achter elkaar op de reclame om mij te helpen met de verdiensten. Tja, daar kwam Google mij even vertellen dat ik verbannen was wegens misbruik. Ik heb er meerdere malen achter aan gemaild, maar ze weigeren er iets aan te doen.
  Ik hoop dat jij meer succes hebt met Google.

    1. En dat heb ik ook gehad. Een aantal jaren terug dat er iemand op mijn site's constant op de advertentie's klikte. Waarschijnlijk een concurrent. Een ban voor het leven. En mailen met Google, haha daar lachen ze om. Ze zijn te groot om ook maar iets van gevoel te hebben. Er zijn genoeg site's die afhankelijk zijn van Google inkomsten. Ik zou me daar niet prettig bij voelen. Ik wil en ga nooit meer iets met Google doen qua inkomen, er zijn genoeg ander alternatieven.

 6. Dank voor dit! Ik zal mijn websitebouwster eens navragen over de cookiebar enzo. Eega heeft wel eens AdSense reclame voor zichzelf gekocht. Het enige dat ik weet is dat we steeds maar moesten bijbetalen aan Google en we hier dus snel mee gestopt zijn, omdat dit geen enkele klant opbracht. Maar dat kan zijn door de branche waar hij in zit.

  1. Bedoel je dat je partner heeft geadverteerd met Adwords? Dat is weer iets anders dan Google Adsense. Google Adsense is een programma dat bloggers de mogelijkheid biedt om advertenties op hun blog te plaatsen. Dat kost dus geen geld.

 7. Wat naar, zeker zonder waarschuwing eigenlijk. Een plugin is eigenlijk zo uitgeschakeld, dus het gevaar zit in een klein hoekje. Fijn dat je er een goed bedragje mee verdiend. Nu maar duimen dat het snel opgelost wordt! x

 8. Wat enorm balen zeg! In ieder geval echt hartstikke bedankt voor het delen van deze ellende. Ik had ook geen flauw idee dat dit kon en dat de cookie wet bar ingesteld kon worden via een widget! Heb hem er gelijk op gesleept!
  Ik hoop dat het allemaal goed afloopt voor je! Nogmaals Thanxxx

 9. Wat balen zeg! Hopelijk kan het nog teruggedraaid worden. Ik heb mij nog steeds niet goed verdiept in de Google Adsense... misschien toch ook maar toevoegen aan mijn blog

 10. Wat balen zeg, ik heb wel een account maar ik heb echt geen idee nog hoe het werkt en het staat ook nog niet op mijn nieuwe blog vast... ik ga me er na mijn vakantie eens goed op focussen want ik vind het allemaal nog niet zo simepl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *