blognetwerken

Er zijn inmiddels heel wat blog netwerken in Nederland.

Maar vandaag wil ik het hebben over blog netwerken die werken als een soort marktplaats.

Je gaat naar de site van het blog netwerk, en vindt daar diverse campagnes waarvoor je je als blogger kunt opgeven. De lijnen zijn kort, en het gaat relatief snel.

N.B. Een andere methode om geld te verdienen is met behulp van affiliate marketing.

Wat is er zo fijn aan blog netwerken die werken als een marktplaats?

Het fijne aan dit type blog netwerken vind ik dat je als blogger veel mogelijkheden aangeboden krijgt. Zeker als je net begint met geld verdienen met je blog vind je alleen al op LinkPizza 48 campagnes waarop je kunt 'pitchen'. Pitchen wil zeggen dat je je aanmeldt om een post te schrijven voor een campagne. Bovendien krijg je als blogger meteen veel informatie over de campagne: wat wil het bedrijf, wat zijn de minimale eisen etc.

Voor mij zijn LinkPizza en Hulc de bekendste blog netwerken die een marktplaats aanbieden. Daarnaast heb je ook nog Blogsociety en Influentials. Maar bij Blogsociety vind ik het aanbod van campagnes vrij klein en bij Influentials richten ze zich vooral op succesvolle Instagrammers.

Daarom wil ik het in deze post verder vooral over LinkPizza en Hulc hebben.

LinkPizza en Hulc: wat hebben ze gemeenschappelijk?

 • Bij zowel LinkPizza als Hulc vind je diverse campagnes.
 • Bij beide blog netwerken kun je pitchen op een campagne.
 • Zowel LinkPizza als Hulc geven heel duidelijk aan wat de voorwaarden zijn waaraan een blog moet voldoen. Kijk maar:
  blognetwerken
  Voorbeeld voorwaarden LinkPizza
  blognetwerk
  Voorbeeld voorwaarden Hulc

   

 • LinkPizza en Hulc berekenen allebei bemiddelingskosten. Dit bedrag komt bovenop de prijs die jij vraagt. Het is goed om daarmee rekening te houden als je een tarief opgeeft.
 • Bij allebei willen ze dat je je Google Analytics koppelt aan hun platform. Het voordeel hiervan is dat je statistieken daar actueel zijn.
 • Je kunt bij allebei meerdere blogs opgeven. Dat is handig als je meerdere blogs beheert.

LinkPizza en Hulc: wat zijn de verschillen?

 1. Persoonlijk vind ik de vormgeving van LinkPizza veel mooier. Hulc oogt wat grauwer, en heeft geen afbeeldingen.
 2. Bij Hulc vind je een prijsindicatie. Dat is erg handig, want zo weet je wat een bedrijf ongeveer bereid is om te betalen voor een post. Bij LinkPizza moet je er wat dat betreft meer een gooi naar doen, en er het beste van hopen.
 3. Bij LinkPizza moet je een code in de html van je blog html installeren. Dat vind ik zelf wel een nadeel. Vooral omdat die code niet goed werkt op Blogger blogs. Een bijkomend nadeel is dat je de code bij Blogger blogs niet kunt uitschakelen. Dus als je een 'losse' opdracht hebt die niet loopt via LinkPizza kun je voor die post de code van LinkPizza niet even uitschakelen.
 4. LinkPizza laat je een handige mediakit maken.
 5. LinkPizza regelt de facturen. Daar heb je geen omkijken naar. Je hoeft dus niet zelf een factuur te versturen. Dat moet bij Hulc wel.
 6. Hulc vraag 19% bemiddelingskosten. LinkPizza rekent 20% aan bemiddelingskosten. Iets meer dus.
 7. Bij Hulc worden de bemiddelingskosten meteen verrekend met het tarief dat je opgeeft. Dat is handig, want zo zie je meteen welk bedrag jij er aan overhoudt. Bij LinkPizza zijn de 20 % bemiddelingskosten niet zichtbaar. Maar dat hoeft ook niet, omdat je het tarief dat jij opgeeft ook echt krijgt. Bij Hulc gaat er dus nog wat vanaf, maar bij LinkPizza krijg je het gevraagde bedrag.
 8. LinkPizza biedt je de mogelijkheid om waar mogelijk je links te veranderen in affiliate links.
 9. Hulc stuurt je een bericht als er een nieuwe campagne beschikbaar is. LinkPizza doet dit niet. Daar moet je gewoon telkens even gaan kijken.
 10. De support van LinkPizza is snel en goed. Zo hebben ze een handige chatfunctie. Bij Hulc weet ik het eigenlijk niet.
 11. Bij LinkPizza kun je de mediakits van collegabloggers bekijken en hun bezoekersaantallen op die manier zien. Dat kan bij Hulc niet.

Infographic belangrijkste verschillen LinkPizza en Hulc

Hieronder vind je de belangrijkste verschillen in een handige infographic:

linkpizza versus hulc

Mijn ervaringen met LinkPizza en Hulc

Als ik moest kiezen tussen 1 van deze 2 platforms dan koos ik voor LinkPizza. LinkPizza biedt meer mogelijkheden vind ik, en ik krijg er veel meer opdrachten. Bij Hulc heb ik tot dusver geloof ik maar 3 opdrachten gehad. Het regent daar echt afwijzingen. Verder vind ik de interface van LinkPizza mooier, en vind ik het ook prettig dat ik het tarief dat ik vraag gewoon krijg, en dat daar niet nog eens bemiddelingskosten vanaf gaan.

Mijn conclusie over LinkPizza en Hulc

Als je geld wilt verdienen met je blog dan zou ik me zeker inschrijven bij beide blog netwerken. Voor mij persoonlijk werkt LinkPizza het fijnst en het beste. Maar allebei zijn ze een fijne plek om opdrachten te zoeken én te vinden!

Geen zin in dit soort netwerken? Dan kun je er ook voor kiezen als affiliate geld te verdienen, bijvoorbeeld als bol affiliate.

Wat zijn jouw ervaringen met LinkPizza en Hulc?

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Ik ben bij beiden aan gesloten maar krijg ook de meeste opdrachten via Linkpizza. Nadeel van LP is dat je vrij weinig ruimte hebt om te pitchen. Met 500 tekens kom ik vaak net tekort.

 2. Heldere vergelijking! Goed geschreven. Bij Hulc zijn we vrij nieuw en nog volop bezig met nieuwe features. Dit is voor ons dan ook super waardevolle feedback. Bedankt voor de vergelijking. Hopelijk gaat Hulc steeds beter bevallen.
  Jordi
  Hulc.nl

 3. Beste nicole en alle bloggers die dit lezen.

  Vergelijkingen zijn altijd goed. Dan weten nog beter waar we aan moeten werken of waarom we anders zijn.

  Omdat we adverteerders andere wensen hebben m.b.t. SEO en branding is het maar goed dat er meerdere partijen zijn waaruit je kunt kiezen.

  Groet,

  Klaas
  LinkPizza.com

 4. Ik ben te spreken over beide platforms, met ook een lichte voorkeur voor Linkpizza.

  Maar deel de ervaring dat bij Hulc bijna alles wordt afgewezen. Hebben de adverteerders daar minder te besteden of ligt het aan iets anders?

  Verder heb ik bij Linkpizza nog steeds geen uitbetaling gehad. En dat terwijl mijn eerste geaccepteerde opdrachten in april waren. Dat is wel echt te lang. Een mailnotificatie bij Linkpizza obv filters zou ook fijn zijn.

 5. Ik heb met beide marktplaatsen ervaring. Sowieso zijn ze allebei relaxed in het gebruik en of je nu een opslag % zelf moet berekenen of niet dat vind ik minder spannend dan het soort campagnes dat ze aanbieden. Tot nu toe lijkt het of hulc meer campagnes heeft. En ik krijg ook relevante updates voor mijn doelgroep. Maar het duurt ook heel erg lang tot je van een adverteerder een go of no-go krijgt bij hulc. LP advertisers zijn iets sneller meen ik. Maargoed dit is slechts 1 mening.

 6. Ik deel joiw mening; bij Hulc veel afwijzingen maar ook opdrachten die al vaanf oktober ‘hangen’ en waar niks mee gebeurt. Ik heb toevallig 2 weken terug de 1e opdracht via Hulc binengesleept en dat nadat ik toch al ruim een jaar ingeschreven sta en regelmatig pitch. Bij Linkpizza heb ik regelmatig leuke opdrachten en leuk cobract met de medewerkers. Mijn voorkeur gaat voor nu daarom ook uit naar Linkpizza

 7. Waardevolle vergelijking. Ik werk met beiden, iets langer met Hulc. Mijn ervaringen zijn aardig in lijn met bovenstaande:
  - Hulc heeft veel meer campagnes én afwijzingen. Sommige adverteerders keuren gewoon massaal alles af zonder te lezen en niet iedereen reageert op reacties. Daardoor voelt het soms als een veemarkt.
  - Linkpizza heeft leuke campagnes met de nadruk meer op kwaliteit, minder in aantal.
  - de 500 tekens pitch van Linkpizza vind ik prettig: zo kom je snel ter zake en verdoe je geen tijd aan een opdrachtgever die toch niet geinteresseerd blijkt. Bij Hulc is er de standaard dienst wat ook tijd bespaart.
  - Inderdaad, de campagne mails van Hulc zijn handig. Bij Linkpizza moet ik nu zelf regelmaat kijken.
  - Voor bijna blog netwerken (op ALLtheWayUP na) geldt, dat er nogal wat tijd tussen oplevering en uitbetaling kan zitten, maar uitbetaling uiteindelijk wel gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *