blogger wordpressIedereen heeft het altijd maar over wordpress.org als hét beste blog platform voor je blog. En inderdaad, wordpress.org heeft veel mogelijkheden. Maar het is ook aanzienlijk lastiger dan Blogger. En dat is waarom ik, naast diverse wordpress.org blogs ook een heleboel blogs heb op Blogger!

Want ik hartje Blogger!

En ook al hoor je dit zelden, Blogger blogs kunnen er net zo goed en professioneel uit zien als WordPress blogs! Laat niemand je iets anders vertellen.

Heb jij een Blogger blog? En wil je dat niemand dat kan zien omdat ze jouw blog dan lager inschatten? Dan vind je hier onder een tutorial dat je stap voor stap helpt om je Blogger blog er uit te laten zien als een website. (Of een wordpress.org blog...)

1. Haal de Blogger navigatiebalk weg.

 1. Ga naar www.blogger.com
 2. Klik op Layout
 3. Nu krijg je het volgende te zien:blogger blog
 4. Zie je de rode pijl? Klik op Edit!
 5. Dan verschijnt dit:nav balk
 6. Vink het witte rondje bij Off aan
 7. Klik op Save

2. Zorg dat je een eigen domeinnaam hebt.

Dus dat je blog niet eindigt op blogspot.com maar op .nl of .com. Een domeinnaam kost bij bijvoorbeeld Keurigonline 10,- per jaar. Dus het is helemaal niet duur.

3. Installeer een Favicon

Een favicon is een kleine afbeelding die bovenin de adresbalk staat. Vlak voor de url. Het geeft je blog net even iets extra's. En het is helemaal niet moeilijk om te installeren. Kies een favicon die past bij je blog. Zo heb ik voor mijn blog Koffiezettertje een kopje koffie als favicon.

 1. Eerst moet je natuurlijk wel even een favicon hebben! Die kun je gratis downloaden op bijvoorbeeld Free Favicon. Je kunt er ook zelf eentje maken met een favicon generator.
 2. Ga naar www.blogger.com
 3. Klik op Layout.
 4. Bovenaan zie je een veld met Favicon staan. Klik op edit. (In het voorbeeld zie je mijn blog Koffiezettertje. Daar had ik al een favicon geïnstalleerd zoals je ziet : )favicon
 5. Upload je favicon.
 6. Klik op Save.

4. Verwijder 'Powered by Blogger' in de footer

Hier heb ik al eens een post over geschreven. De methode is deze maand geupdated, en je vindt hem hier.

5. Zorg voor een goede header!

Een header is beeldbepalend voor je blog. Dus zorg dat je een goede hebt. Dat kan met een plaatje zijn, maar het hoeft niet. Lees ook mijn post Hoe maak je een header?

6. Zorg voor een goed menu onder je header

Door een menu kunnen bezoekers in één oogopslag zien wat je blog te bieden heeft en het is makkelijk voor ze. In een menu moet in ieder geval een button met Contact komen en een button met Over deze site. Om een menu te kunnen maken moet je eerst Pages/Pagina's maken. Die maak je op dezelfde manier als een nieuwe post.

7. Installeer social media buttons

Met social media buttons geef je bezoekers de mogelijkheid je te volgen via Facebook, Pinterest, Instagram etc. Lees hier meer over social media buttons.

N.B. Op sites waar je Blogger templates kunt downloaden is meestal een hele categorie templates die oorspronkelijk alleen in WordPress vorm verkrijgbaar waren. Kijk bijvoorbeeld eens op All Blog Tools.

Conclusie

Er is niks mis met Blogger. Maar feit is wel dat wordpress.org als professioneler en serieuzer worden gezien. En dat kan een reden zijn om te verdoezelen dat je blog lekker op Blogger draait.

N.B. als je vragen hebt of iets lukt niet, mail me gerust. Ik help je graag verder.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Goede tips. Had nog twee vragen over:

  1. Ik heb Powered by Blogger op de vermelde manier verwijderd. Het is gelukt en het blog zelf functioneert naar mijn idee nog goed. Wat wel vreemd is: In de sjabloonontwerper staat nu bij het vlak 'live op blog' een gebroken Bloggerlogo... Enig idee hoe dit kan?

  2. Ik zou wel een eigen domeinnaam willen, maar kan ik alle reeds geplaatste content makkelijk overzetten? En kan ik mijn blog op dezelfde manier beheren als ik nu doen wat betreft het gebruiksgemak in het menu e.d.?

  1. Het is heel eenvoudig om je blogspot.com adres door te sturen naar je eigen domeinnaam. Daarvoor hoef je je content niet over te zetten of wat dan ook. Zondag plaats ik een tutorial over hoe je je blogspot.com adres omzet in een .nl of .com adres!

 2. Het verhaal van Bloggelientje eindigd met; als je vragen hebt of iets lukt niet, mail me gerust. Ik help je graag verder.
  Dat heb ik zelf ondervonden. Nog nooit met blogger gewerkt, mogelijkheden gezien en met "haar" hulp is er een fantastische blog ontstaan.
  Als je een beetje thuis bent in Photoshop kun je het helemaal optimaliseren. Het ziet er grafisch zo mooi uit. Nieuwsgierig?
  Slakkenspoor.blogspot.nl én ik eindig ook met -iets korter-: mail haar! Volkert

 3. Dag Bloggelientje, had ik jouw blog maar vroeger ontdekt. Je geeft supertips met een printscreen erbij. Dat is nodig voor IT nullen zoals ik. Ik heb een aantal van bovenstaande tips met succes toegepast. Ik volg je blog en je tips vanaf nu op de voet. Liefs, Karine met k

 4. Hoi Nicole
  Ik wil graag een menu toevoegen aan mijn blog maar krij het niet voor elkaar.
  Ik heb pagina's gemaakt maar het lukt me niet om ze onder de header te krijgen.

  1. Je gaat naar layout, klikt op Add a gadget, Scroll omlaag naar Pages: klik op het plusje.
   Vink alle pagina's aan die je in het menu wilt hebben.
   Klik op Save
   Sleep dit gadget vervolgens naar de plek onder je header.
   Save.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *