bloggenAls je post geschreven is dan wil je natuurlijk graag op publiceren drukken! Zodat de wereld kan genieten van je meesterwer, maar check voordat je op publiceer of publish drukt altijd eerst even deze punten.

Publiceren? Check eerst nog even deze punten!

 1. Heb je je post nog een keer goed doorgelezen? Lopen de zinnen goed?
 2. Werken alle links in de post?
 3. Zit er een plaatje in dat mensen kunnen pinnen op Pinterest? De ideale grootte van een afbeelding voor Pinterest is 700x1000.
 4. Zijn je plaatjes voorzien van een alt-tag?
 5. Heb je aan het eind van de post een zogenaamde Call to Action geplaatst? Een call to action is een oproep aan je bezoekers om iets te doen. Bijvoorbeeld: 'Neem nu een emailabonnement'!' Maar je kunt ook een vraag stellen als je doel is om meer interactie op je blog te creëren.
 6. Is de titel van je post zoekmachinevriendelijk? Oftewel zit je keyword er in, en is de titel niet langer dan 150 tekens?
 7. Staan er interne links in je post? Vaak kun je in een post verwijzen naar een andere post op je blog. Dit is goed om te doen, want zo versterk je je linkprofiel.
 8. Openen je externe links in een nieuw venster? Het is jammer om je bezoekers kwijt te raken. Een nieuw venster zorgt ervoor dat jouw blog ook open blijft staan!
 9. Staan er relevante affiliate links in je post? Stel je schrijft een boekreview. Waarom dan niet een affiliate link naar bol.com in de post zetten. Het is handig voor je bezoekers, en het kan jouw inkomen opleveren als bol affiliate.
 10. Heb je goede tussenkopjes gebruikt, oftewel kopjes die je bezoekers prikkelen om verder te lezen?

Als je bovenstaande punten allemaal gecheckt hebt, en ze zijn in orde, druk dan gerust op publiceer! Je post en jij zijn er allebei helemaal klaar voor. Bloggen is dus meer dan alleen maar schrijven.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Bedankt voor de lijstNicole. Ik weet niet of mijn blog aan alle punten voldoet, maar daar ga ik me binnenkort eens in verdiepen. Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

 2. Bedankt. Ik moet er nog aan denken om in ieder post een 'verborgen' Pinterest afbeelding te plaatsen en de 'Call to Action' wil er ook nog weleens bij inschieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *