hoe maak je een blog button?Wil je dat andere bloggers jouw blog kunnen promoten? Dan is een blog button handig.

Wat is een blog button?

Een blog button is een plaatje dat linkt naar jouw blog. Het is dus een leuke manier om je blog onder de aandacht te brengen! Hier onder zie je een voorbeeld van een blog  button. Ik maakte deze button voor mijn blog Review Eerst.

Review eerst
Plaatje 1

Hoe maak je een blog button?

Je kunt je eigen blog button coderen. Maar er is een veel makkelijkere manier. En die vind je op Grab My Button Code Generator. Je vult daar in:

 • De titel van je blog
 • De url van je blog
 • De url van het plaatje dat je wilt gebruiken voor je blog button

N.B. Klik bij ‘Attribution is always appreciated’ op ‘Yes thanks’. Anders verschijnt de code niet onder het plaatje.

En als je klaar bent, geneert Grab My Button je code! En dat ziet er dan zo uit:

hoe maak ik een blog button

Zoals je ziet kunnen bezoekers de code kopiëren en plakken! En het resultaat op hun blog ziet er dan uit als plaatje 1.

Hoe maak je het pláátje voor je blog button?

Een blog button maken is een  makkie op deze manier. Het lastigste is het plaatje. Daarom zal ik even met je doorlopen hoe je dat plaatje maakt. En hoe je aan de url van je plaatje komt.

1. Het aanbevolen formaat voor een blog button is 125×125 of 150×150. Dus we gaan naar Picmonkey!

2. Heb je Picmonkey voor je? Ga dan met je muis naar de knop Design.

3. Als je daar boven staat met je muis openen diverse mogelijkheden.

4. Kies Custom

5. Nu kun je de maten invullen. Wij kiezen 150×150. En dan krijg je dit:

button maken

6. Klik op het vlindertje om een plaatje te uploaden. Of kies Tt om er tekst op te zetten.

7. Als je klaar bent met je plaatje klik je op ‘save’.

8. Je plaatje is af. Maar nu moet je het nog ergens ‘hosten’. Zelf gebruik ik hier altijd mijn ‘oefenblog’ op Blogger voor. Ik upload het plaatje in een post, en publiceer de post. Vervolgens zet ik de post in html modus en kopieer de code van het plaatje. Gebruik je WordPress dan kun je het plaatje uploaden naar je bibliotheek.

De meeste mensen kiezen voor Photobucket.

Zet je blog button op een goed zichtbare plek op je blog! Succes!

Similar Posts

4 Comments

 1. Geweldig hoe je alles op een eenvoudige manier uitlegt. Ik lees vaker blogs van marketeers die heel hoogdravend klinken en waarvan ik vaak de indruk krijg dat als je niet 24-7 met online marketing bezig bent, je het fout doet.
  Hoe anders is jouw blog! Op een laagdrempelige duidelijke stap voor stap manier leg je elke keer weer uit wat je de lezer wilt vertellen. Ik hoop dat meer beginnende bloggers dit blog lezen; meer heb je gewoon niet nodig. Mijn mail checken begint iedere zondag ochtend steevast met het lezen van jouw posts. Bedankt!

 2. Hi, ik wilde een Button maken maar via grab my Button lukte dat niet meer en toen kwam ik weer een bericht van jou tegen! Ik hoop dat je me even wilt helpen.ik heb een foto op formaat 200 gemaakt , ook geprobeerd met iets kleiner, daarna gepubliceerd en daarna de post in text gezet en gekopieerd. Maar als ik dan plak in een bericht krijg ik alleen de foto te zien maar niet een text waarmee lezers het kunnen kopiëren. Kun je mij zeggen wat ik niet goed Doe?
  Groetjes Nancy

  1. Je hebt waarschijnlijk gekozen voor de optie om geen attribution te geven. Als je daarbij wel op ja klikt, verschijnt de code wel.

   Klik dus op yes thanks! bij:

   Attribution is always appreciated! (A link to this app will be added under your code box)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *