zichtbaar als blogger met stoepbordBen jij zichtbaar als blogger?

Zelf woon ik bijvoorbeeld op het Achterhoekse platteland, en zit ik de hele dag te bloggen in een klein kantoortje achter mijn keuken.

Wat dat betreft ben ik behoorlijk onzichtbaar!

Jezelf zichtbaar maken

Aan de buitenkant van ons huis kun je beslist niet zien dat er een bedrijf gevestigd is: Professional Blogging Services. Maar is dat een goede zaak? Of zou ik mezelf zichtbaarder moeten maken naar de buitenwereld toe? Denk bijvoorbeeld aan stoepborden. Als ik vaak zakelijke afspraken 'in real life' zou hebben, dan zou zo'n stoepbord bij mij aan de weg duidelijk maken dat er een bedrijf gevestigd is. Anders zouden mensen misschien denken:

'Volgens mij ben ik helemaal verdwaald!'

Wij wonen namelijk aan het laatste stukje verharde weg, en daarna gaat de weg over in een zandweg. Een stoepbord laten bedrukken met je bedrijfsnaam is een makkelijke en snelle manier om jouw bedrijf zichtbaar te maken voor de buitenwereld. En 's avonds haal je het stoepbord gewoon weer naar binnen.

Zichtbaar als blogger: waarom zou je?

Allereerst even de kwestie waarom je überhaupt zichtbaar zou willen zijn als blogger. Want is niet juist één van de voordelen van bloggen dat je dat lekker op jezelf kunt doen. Wat dat betreft is bloggen ideaal voor introverten! Ik vind dat zelf tenminste geweldig.

Toch zijn er goede redenen om jezelf zichtbaar te maken als blogger.

stoepbord

10 Redenen om jezelf zichtbaar te maken als blogger

 1. Als je jezelf zichtbaar maakt als blogger krijg je meer bezoekers. Dat is ook één van de redenen dat geadviseerd wordt om een foto van jezelf op je blog te zetten. Zo kunnen mensen zien met wie ze te maken hebben. Dit draagt bij aan de geloofwaardigheid van je blog en vergroot het vertrouwen van je lezers.
 2. Zichtbaarheid op sociale media en andere online platforms zorgt voor een groter bereik van je blogposts. Meer mensen ontdekken dat jouw blog  bestaat en zijn geneigd om je content te delen. En dat draagt vervolgens ook weer bij aan je bereik.
 3. Zichtbaarheid trekt de aandacht van andere bloggers, bedrijven en potentiële samenwerkingspartners. Dit opent de deur naar mogelijkheden zoals gastbloggen, samenwerkingen en gesponsorde inhoud.
 4. Wil je geld verdienen met je blog? Dan is jezelf zichtbaar maken als blogger absoluut essentieel. Bedrijven willen weten met wie ze te maken hebben. Bovendien willen ze het liefst  samenwerken met bloggers die een groot en betrokken publiek hebben. Hiervoor is LinkedIn ook belangrijk.
 5. Als je zichtbaar bent als blogger moedigt  dat interactie aan. Door actief te zijn op sociale media, in de reacties op je blog en op andere platforms, is de kans op waardevolle feedback groter. Ook bouw je zo als het ware een soort gemeenschap op met je blogbezoekers. Niet voor niets zie je dat veel virtuele contacten via blogs uiteindelijk leiden tot ontmoetingen in real life.
 6. Dan is er nog de SEO factor. Als je jezelf als blogger zichtbaar maakt op andere platforms dan heeft dit positieve effecten op zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is een bewijs voor Google dat je een echt persoon bent, en niet artificial intelligence.
 7. Jezelf zichtbaar maken als blogger vergroot je zogenoemde EEAt: Experience, Expertise, Authority en Trust.
 8. Zichtbaarheid helpt bij het opbouwen van je persoonlijke merk. Een herkenbare en consistente aanwezigheid vergroot de impact van je boodschap en maakt het gemakkelijker voor mensen om je te onthouden.
 9. Door zichtbaar te zijn als blogger, kom je in contact met nieuwe kansen die je anders misschien niet zou tegenkomen. Dit kunnen uitnodigingen voor evenementen, interviews, of andere interessante ervaringen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld regelmatig persevents voor bloggers en ook informatie bijeenkomsten. Als je jezelf presenteert op een beurs en je huurt een stand kun je ook weer gebruik maken van een stoepbord om jouw stand te laten opvallen. Bij Expofit kun je diverse soorten stoepborden bestellen, en personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld je bedrijfslogo uploaden of een foto van jezelf en die op het stoepbord laten drukken.
 10. Door actief te zijn in de blog-gemeenschap draag je eraan bij, en kun je collega bloggers ondersteunen.

Kortom, jezelf zichtbaar maken als blogger is belangrijk voor een succesvol blog. Zichtbaarheid vergroot je bereik, bouwt autoriteit op en opent deuren naar tal van mogelijkheden binnen de blogwereld en daarbuiten.

Leestip

Alles over blog promotie

Vind jij het belangrijk om jezelf te laten zien als blogger?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Ik heb twee blogs, één is werkgerelateerd en daar staat mijn naam en een behoorlijk grote foto bij. Mijn andere blog is hobbymatig en gaat over personal finance. Vooralsnog blog ik daar semi-anoniem. Wellicht gaat dat nog een keer veranderen, maar gezien het onderwerp en het feit dat ik daar niet onder stoelen of banken steek dat ik graag financieel onafhankelijk wil worden (en dit in privé-sferen nog niet zo aan de grote klok hang), maken dat ik het voor nu prettiger vind om niet met naam en gezicht zichtbaar te zijn.

 2. Ik heb een website waar ik ook op blog, maar het bloggen is niet het hoofdcontent, maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Maar ik kan helaas geen geld met verdienen omdat ik een wajonger ben. Ik zou graag feedback willen horen, hoe ik wel hoger in google kan komen zonder in dat ik advententies hoeft te plaatsten.

  1. Het was heel goed mogelijk om hoger in Google te komen zonder advertenties op basis van goede artikelen schrijven en die optimaliseren voor zoekmachines. Zowel inhoudelijk als technisch (met bijvoorbeeld H-tags en alt-tags). Maar sinds de Google Helpful Content Updates is dit lastiger geworden. Wat ik op je blog zie is dat je veel eigen foto's gebruikt, en dat is al een groot pluspunt. Na de HCU is het verder belangrijk dat je ook op social media zichtbaar bent. Wat is de reden dat je hoger in Google wilt komen?

 3. Sorry, voor de late reactie. Ik kreeg geen meldig, dat u een bericht terug heb geschreven. En was erg benieuwd of er een reactie was, en ging kijken hier onder uw blog.

  Maar op u vraag te komen, wat de reden dat ik hoger in Google wil komen, is omdat ik graag andere mensen met een handicap en zonder een handicap wil helpen met mijn eigen evaringen te delen, adviezen geven over hoe ik zelf omgaat met mijn handicap. Maar ook bewustwording dat je meer kan dan alleen je handicap zijn. Dat je meer uit het leven kan halen dan je denk. En daarom wil ik meer mensen bereiken via https://www.thehandis.nl en hoger komen in Google.

  Dank u wel dat u op mijn website ben gaan kijken, ik ben erg actief op social media via tiktok, instagram, @treads, medium, Mastodon (soort twitter) en Facebook. En heb ook een Youtube Kanaal waar ik de video's upload van The Handi's. Maar ik deel ook mijn eigen visitekaartjes uit bij het restaurant of bij het bakkerij museum als ik aan het werk ben. want mond-op-mond reclame helpt ook een stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *