starten met bloggen

Starten met bloggen met alleen een smartphone?

Toen ik negentien jaar geleden mijn eerste blog startte deed ik dat op een computer. Een smartphone had ik nog niet. Foto's maakte ik met de digitale camera van mijn man.

Maar anno 2021 zou ik mijn smartphone niet graag meer missen.

Sterker nog, je kunt prima starten met bloggen met alleen maar.... een smartphone!

Starten met bloggen met alleen een smartphone?

Stel je hebt geen eigen computer of laptop tot je beschikking, maar je hebt wel een smartphone. Dan kun je toch starten met bloggen op je smartphone. Het enige wat je feitelijk nodig hebt is een goede internetverbinding.

Smartphones zijn tegenwoordig immers een soort minicomputer.

Oh ja, en het is ook handig als je met je duimen kunt typen!

Bloggen met je smartphone: 9 toepassingen

  1. Smartphones zijn ook meteen een fototoestel. Hoewel er bloggers zijn die een echte camera gebruiken voor hun foto's, kom je met een smartphone ook een heel eind. Ik maak daarmee tenminste altijd mijn foto's. Zo beschikt de Samsung S21 over een 6,2” Full HD+ Dynamic Amoled display, een 10 megapixel selfiecamera en een 64 megapixel triple-camera. Ik denk niet dat de toenmalige digitale camera van mijn man dat had ; )
  2. Er zijn allerlei handige apps die je helpen met starten met bloggen op een smartphone. Kies je voor het WordPress platform voor je blog? Dan kun je gratis de WordPress app downloaden. Of kies voor de Blogger app.
  3. Starten met bloggen is meer dan een blogpost schrijven en op publiceer drukken. Het is belangrijk dat je jouw artikel onder de aandacht brengt. Met behulp van de Facebook app kun je jouw blogpost delen op Facebook. En zo zijn er apps voor alle social media platforms. Waarbij op dit moment Instagram toch wel één van de belangrijkste is.
  4. Bloggen en vloggen liggen voor veel bloggers in elkaars verlengde. Sommige bloggers maken zelfs helemaal een overstap naar vloggen. Ook hierbij kun je weer je smartphone inzetten! Je kunt prima een vlog filmen met bijvoorbeeld je Samsung S21 of je iPhone12 om maar een paar populaire smartphones te noemen.
  5. Zeker als je niet de hele dag achter je computer zit te bloggen, kun je met behulp van je smartphone toch snel antwoorden op reacties op je blog. Of dingen corrigeren als je later ineens toch een spellingsfout in een blogpost ziet.
  6. Bijkomend voordeel van starten met bloggen op een smartphone is dat je automatisch optimaliseert voor je bezoekers die via hun smartphone op je blog komen. En dat zijn er anno 2021 doorgaans meer dan mensen die met een desktop computer blogs bezoeken!
  7. Krijg je ineens een goed blog idee? Dan kun je die meteen verwerken in een blogpost met behulp van je smartphone. Of in ieder geval een notitie maken, zodat je jouw briljante inval niet vergeet.
  8. Je kunt tegenwoordig je posts publiceren via email met je smartphone.
  9. Omdat een smartphone minder handig is voor lange blogposts van bijvoorbeeld meer dan 1000 woorden, kun je er prima microblogs mee maken. Die worden wel eens vergeleken met Celebrations: een kleine versie van mars, snickers etc. Soms heb je geen zin in iets groots, maar wil je een klein tussendoortje. Een microblog is perfect voor bezoekers die geen zin hebben om veel te tekst te lezen, maar wel zin hebben in iets leuks.

Starten met bloggen: welke smartphone is het meest geschikt voor bloggen?

Wil je starten met bloggen op je smartphone? Bedenk dan eerst of jouw smartphone genoeg mogelijkheden biedt voor bloggen. Ben je bijvoorbeeld tevreden over het toetsenbord? Kun je er makkelijk en snel op typen? Een ander aandachtspunt is de kwaliteit van de camera. Zeker als je van plan bent om veel foto's voor je blog te maken, is een goede kwaliteit camera belangrijk.

De beste smartphones volgens de Consumentenbond

Als beste getest door de Consumentenbond zijn de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G en de Apple iPhone 12 Pro Max (128 GB).  Vind je foto's maken met je smartphone belangrijk? Koop dan niet het merk Wiko, want die krijgt van de Consumentenbond een 3,7 voor fotograferen. Overigens had ik nog nooit van dit merk gehoord...

Een expert wordt als volgt geciteerd bij het artikel:

'Als er één smartphone is die alles biedt wat Samsung begin 2021 in petto heeft, dan is het de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. Het is een wat zwaardere, forse telefoon met een opvallend camera-eiland. Je kunt ook een S Pen gebruiken; een primeur voor de Galaxy S-serie.'

Op de website van de Consumentenbond vind je hun hele onderzoek.

Starten met bloggen met alleen een smartphone: samenvattend

Starten met bloggen met alleen een smartphone is zeker mogelijk. Helemaal voor de jongere generatie die moeiteloos hele epistels met hun duimen kunnen typen. Maar ook als je liever 'ouderwets' blogt met behulp van een computer, is een smartphone handig om te hebben als blogger. Zelf gebruik ik mijn smartphone veel als fototoestel en om social media bij te houden.

Leestips

Hoe gebruik jij jouw smartphone voor je blog?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *