previewJe hebt bedrijven die je een mailtje sturen met daarin een opdracht voor een blogpost, en die je daarna lekker je gang laten staan. Het enige dat je nog hoeft te doen is een factuur sturen. Ze hoeven niet eerst de post te zien of goed te keuren. Ik ben dol op dit soort klanten! Het proces wordt niet verstoord door heen en weer gemail en wachten op antwoord. Maar de meeste bedrijven willen eerst je post lezen voordat je hem live zet. Dan is het natuurlijk wel zo professioneel en handig als je zo'n post mooi presenteert. Maar hoe je dat?

Hier onder zet ik 3 manieren om een voorstel voor een post in te dienen op een rijtje

Met een plugin

Als je een wordpress.org blog hebt kun je hiervoor een speciale plugin gebruiken: de Public Post Preview plugin. Daarmee maak je een zogenoemde preview link aan, die je naar je klant kunt sturen. Op die manier kan de klant, en de klant alleen, de post lezen. Het voordeel van zo'n preview link is dat de klant meteen het eindresultaat van de post ziet. Dus de tekst én de layout.

Maar er is één groot nadeel aan deze plugin: de link werkt maar 24 uur. En helaas is de ervaring dat bedrijven vaak vrij traag zijn, en niet op tijd je post lezen. En dan moet je opnieuw een preview link sturen. En nog een keer. En nog een keer. Had ik al gezegd dat ik dol ben op klanten die een post bij voorbaat goedkeuren?

De mensen achter Linkpizza gaven me een geweldig alternatief:

Maak een document met Google Docs

Het grote voordeel van een document in Google Docs is dat het er exact zo uitziet als in je post. Het resultaat is dus net zo goed als met een preview link. Maar dan zonder het gezeur dat je post maar 24 bereikbaar is. Het is heel eenvoudig: je gaat naar google.com/docs en klikt op het plusje en plakt je tekst + plaatje er in.

public post preview

Vervolgens biedt Google Docs je ook nog verschillende mogelijkheden tot delen. Je kunt een klant alleen toestemming geven om je post te lezen, maar je kunt hem of haar ook comments laten geven of zelfs de post aanpassen. Aan jou de keus!

Behalve Google Docs maak ik ook graag gebruik van Google formulieren!

Zet je blogspot in Word en mail dat naar de klant

Deze methode vind ik zelf niet prettig omdat ik werk op een Mac. Ik wordt dus vaak geconfronteerd met bestanden die ik niet kan openen, of die er heel raar uitzien. Maar dit is wel een veelgebruikte methode.

Samenvattend

Veel bedrijven willen een blogpost eerst goedkeuren voordat je hem live mag zeggen. Heel begrijpelijk, maar ik baal er stiekem van omdat ze daardoor zelf vaak voor vertraging zorgen. In deze post gaf ik 3 opties om je voorstel voor een blogpost aan de klant te presenteren.

Mijn persoonlijke favoriet is Google Docs. Deze is ook heel prettig voor Blogspot bloggers die natuurlijk niet die preview plugin hebben!

Met affiliate marketing heb je dit gedoe niet!

Hoe presenteer jij blogpost voorstellen aan klanten?

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Ik had heet van de week inderdaad ook en heb de plugin Public Post Preview daarvoor. Die kan verloopt na 48 uur en vind je dat niet lang genoeg, kan je hem zelf verlengen tot de gewenste duur. Ik vind het makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *