Reacties

Nieuwe gratis themes op Blogger! Is het wat? — 30 reacties

 1. Ik heb ervaren dat de laadsnelheid sowieso vaak een probleem is. Ik gebruik zelf WordPress voor mijn websites maar ook daar is het laden niet altijd even snel. Al kun je met plugins dan wel het een en ander verbeteren; het blijft het lastigste punt om aan te voldoen volgens de Google test die je noemt. Eigenlijk moet je voor alle drie de factoren minstens 85 behalen maar dat is echt een uitdaging.

 2. Wat eengoed stuk dit, er is weinig te vinden over dit onderwerp. Ik heb nog 1 probleempjes en dat is dat ik bij het thema Emporio geen zijbalk krijg, alles komt onder mijn artikelen te staan.

  • Fijn dat je het een goede post vindt Miranda. Ik heb je blog bezocht, en de sidebar staat keurig rechts. Zelfs als ik het scherm smaller maakt blijft de sidebar keurig rechts staan. Is het probleem inmiddels opgelost?

   • Ja :) Ik had nog even verder gegoogled en kwam er is inderdaad een workaround d.m.v. HTML-tekst toe te voegen. Maar ik twijfel nog wel tussen 2 templates, dus misschien ga ik hem nog omzetten naar een andere. Misschien kunnen mensne zich melden met hun blogs al ze een bepaald thema gebruiken voor anderen als inspiratie. ;)
    Bednakt voor je snelle reactie trouwens.

    • Fijn dat je de oplossing hebt gevonden Miranda. Dat vind ik 1 van de voordelen van Blogger: je kunt makkelijk zelf experimenteren voor een oplossing.

     Ik vind dat je blog er erg leuk uitziet!

 3. Wat ik goed vind is dat de menuknop en het zoekvak in beeld blijven en dus niet uit beeld scrollen. Verder is er niets gedaan aan het reageerdeel, iets dat ze al 15 jaar terug aan hadden moeten pakken.

 4. Ik ben met Contempo aan het experimenteren op mijn oefenblog. Ik mis een knop volgende/vorige en dat is met name vervelend, omdat ik vooral reisverslagen op mijn blog plaats. Zonder zo'n knop kunnen lezers de reis veel moeilijker volgen, zeker als je achteraf zo'n reis wil terug lezen. Ik heb inmiddels wel gevonden hoe ik deze knoppen zou kunnen toevoegen maar moet dat nog doen. Evenals trouwens het verhaal van de H-tags. En ook wil ik sommige gadgets op mobiel in de fouter laten verschijnen. Nog veel uit te zoeken dus.

 5. Jammer genoeg is het mij niet gelukt om zelf aanpassingen te maken aan het thema Contempo. De volgende/vorige knoppen heb ik in de HTML niet kunnen toevoegen. Ook de regelafstand (die ik groter zou willen hebben, als ik ook de fontgrootte wat groter maak) is niet aan te passen. Aan het verhaal van de H-tags ben ik maar niet begonnen. Gekke afwijking is ook dat de blockquotes in een groter lettertype worden weergegeven en bovendien gecentreerd staan. Ook dat is niet te wijzigen, helaas. Grootste bezwaar voor mij is verder dat berichten met hetzelfde label in een string search/label/Naam label niet achter elkaar kunnen worden gelezen. Lezers moeten steeds terug naar Home en dan een volgend bericht in mijn reisverslagen opzoeken. Ik vind het heel jammer dat dit alles niet kan, want ik vind Contempo een mooi, eigentijds thema, dat er ook mooi uitziet op een mobieltje. Ik blijf internet in de gaten houden of slimme Indiërs (die lijken vaak met Blogger te werken) met oplossingen komen. Voorshands houd ik dus nog maar mijn oude template aan.

  • Dat zijn wezenlijke problemen inderdaad. Jammer dat ze niet eenvoudig op te lossen zijn. Maar in de toekomst komen er wellicht best oplossingen voor. Ze zijn natuurlijk nog nieuw : )

   Slim om gewoon even terug te gaan naar je vorige template.

  • Je kunt het lettertype van de blockquotes bij Contempo als volgt aanpassen: via thema, aanpassen, Geavanceerd, Berichten, achteraan het rijtje staat dan: lettertype van blockquote.
   Volgende/vorige knop zou inderdaad handig zijn!
   Ik gebruik nu 'opvallend' en vind het zeker een verbetering ten opzichte van mijn vorige thema (dynamic view), als het gaat om de mobiele weergave.

   • Dank je Jascha. De route, die jij beschrijft om blockquotes aan te passen heb ik wel gevonden maar die werkt niet! Althans, op mijn Oefenblog blijft het een lelijke grootte van minimaal 15 pixels. Ook het lettertype verandert niet, al geef ik dat aan. Het is vast een bug in het ontwerp, die hopelijk wel wordt opgelost. De knoppen Volgende/Vorige blijf ik missen.

    • Even een update. Met wat hulp van het Blogger Help Forum is het in mijn oefenblog gelukt om de fontgrootte een het lelijke centreren van de blockquotes op te lossen. In Thema - Geavanceerd - CSS heb ik de volgende code aangegeven: post-body blockquote {
     font-size: 16px!important;
     text-align: justify;
     margin-top: 10px;
     margin-bottom: 10px;
     margin-left: 50px;
     padding-left: 15px;
     border-left: 3px solid #ccc;
     }

     En dan krijg je een keurige blockquote, niet met die in mijn ogen lelijke centrering en in een normale grootte van lettertype.

     Nu nog de volgende/vorige knoppen oplossen en ik ben happy. Ik hoop nog steeds Contempo te kunnen toepassen op mijn echte blog.

 6. Wat een heerlijk informatieve site!.
  Ik heb een vraag over een oudere blogger template. Ik hoop dat je kunt helpen. Ik gebruik Thema vensterfoto voor mijn vakantieblog. Voor de achtergrond heb ik gekozen voor de aangeboden achtergrond Recreatie -> Francisblack. Thuis ziet het er prima uit, maar als ik op de pc op kantoor kijk is de achtergrond aan beide zijkanten een paar centimeter te klein. Weet jij hoe dit aan te passen is? of weet je misschien een goede site met achtergrond afbeeldingen?

 7. Oe nice! Ik heb al heel lang een 'hobby'- blog op Blogger naast mijn Budgetchef website en wellicht is het leuk als ik die eens in een nieuw jasje steek! Ik hoef me iig voorlopig niet te vervelen. Hahaha...

 8. Heb de nieuwtjes al ontdekt, maar hou het liever bij mijn vertrouwde blog zoals ik het gemaakt bij aanvang. De outlay bevat allemaal mooie foto vakjes en eronder vind je van alles. Een vriendin heeft dit zo gemaakt voor mij en het bevalt mij prima en zo ook een betere leesstatistieken en bezoekjes. Voor de lezer/ bezoeker zeker ook een uitdaging om het eens uit te proberen wat eronder zal staan. Maar in de balk staat ook voldoende tips/links en de de zoekhoek rechts boven met flipcard linksboven is er voldoende om uit te proberen. En op het blog zelf staan de pijltjes om terug of voorwaarts te gaan. Ik verander het niet hoor. Vind het zo prima staan.Op de natuursite die ik samen doet met vriendin staat het ook zo.

  • Als ik naar haar blog probeer te gaan krijg ik Permission denied. Begrijp ik goed dat ze de toegang tot haar blog is kwijtgeraakt na het uploaden van het Soho theme? En kan ze geen Blogspot blogs meer bezoeken? Wat ziet ze als ze naar blogger.com gaat?

   • ik zal het haar vragen wat er wel en niet kan
    ja zij staat niet openbaar , wil ze ook niet en hoeft ook niet
    ik zal vragen om stap voor stap te laten weten wat ze wel en niet kan en wat ze ziet als ze naar blogger.com gaat
    dank voor Uw reactie

   • ik zal het haar vragen wat er wel en niet kan
    ja zij staat niet openbaar , wil ze ook niet en hoeft ook niet
    ik zal vragen om stap voor stap te laten weten wat ze wel en niet kan en wat ze ziet als ze naar blogger.com gaat
    dank voor Uw reactie

 9. Hoi Nicole,

  Ik ben zo blij dat je over Blogspot schrijft. Je hebt me door je blogs al met heel veel dingen geholpen!!! Dikke dank je wel hiervoor. Ik vraag me af hoe ik de poes van Soho Theme kan vervangen als ik dat thema neem en welke afmeting voor de foto heb ik dan nodig?

  Mijn dank is groot als altijd.

  groetjes,
  Mariam

  • Thema's die geschikt zijn voor Blogspot blogs kun je niet gebruiken op WordPress blogs. Maar soms worden WordPress themes aangepast voor Blogspot blogs, en dan kun je op die manier alsnog een 'wordpress look' krijgen.

   Maar let bij de aanschaf van een blog theme altijd goed op of het theme geschikt is voor jouw blogplatform. Je hebt als blogspot gebruiker niets aan een wordpress theme, en andersom ook niet.

 10. Hoi, blij dat ik jouw site heb gevonden. Ik ben net gestart met een nieuwe blog op Blogger, met thema Emporio. Zoek me alleen suf naar de manier om op de homepage behalve beeld ook een korte introtekst van de post te tonen. Ook de 'lees meer' knop heb ik ingesteld, maar werkt nog niet... Heb jij tips hiervoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder