Een populair widget op zowel Blogger als WordPress blogs is het popular posts widget. In dit widget staan de posts die de meeste bezoekers krijgen in een bepaalde periode. Die periode kun je zelf aangeven. Dat kan een periode van 7 dagen zijn, maar ook van 1 jaar.

Maar wat als er een post in het popular post widget staat die je er liever niet in wil hebben? Hoe krijg je die eruit?

Die vraag stelde Mireille!

Blogger popular post widget: hoe verwijder je 1 specifieke post?

Mireille mailde mij met de volgende vraag:

'Hoi, ik gebruik de widget populaire post, ingesteld op vorig jaar. Maar helaas blijft een bepaalde post (na een jaar) toch in de lijst populair staan. Het probleem met deze post is nl. dat ik mijn eigen computer per ongeluk hierbij nog had laten meetellen met #bezoeken (het was de eerste post). Ik zou deze post graag niet willen laten meetellen met populaire post, zonder ‘m te verwijderen. Heb je een tip voor mij?'

Goed nieuws voor Mireille: dit is mogelijk.

Maar het vergt wel dat je in de html code van je Blogger theme gaat prutsen. Met andere woorden: maak dus éérst een backup van je blog theme voordat je aan de slag gaat.

Blogger popular post widget: 1 specifieke post eruit verwijderen doe je zo!

Ik gebruik even mijn Oefenblog als voorbeeld. Hieronder zie je mij oefenblog en het popular post widget. Ik heb met een rode pijl aangegeven welke specifieke blogpost ik eruit wil hebben:

1. Zoek het 'id' van je blogpost op.

Wat je moet weten is het 'id' van die blogpost. Die is te vinden als je naar edit post gaat. Je ziet dan in het adres/url de id van je blogpost staan. In dit geval het id van de blogpost die we willen verwijderen. Zoals je ziet staat er een hele reeks cijfers. Je post id is het getal achteraan. Dus na de schuine streep, in dit geval 66790 etc.

2. Ga naar blogger.com, kies Theme, en vervolgens Html. We moeten nu namelijk in de code gaan prutsen. Maak altijd eerst een backup als je dat gaat doen!

3. Nu gaan we in de html code van het blog naar het Popular blog widget. Blogger heeft dit lekker makkelijk gemaakt: klik op het icoontje van de 4 vierkantjes, naast het oog, en selecter Popular Posts:

4. Code plakken

Plak onderstaande code:

na b:loop.

In onderstaande afbeelding heb ik deze code geplakt in mijn blog theme. Vervolgens heb ik de id-code van de blogpost die ik wil verwijderen uit het Popular Post widget erin geplakt.

Nadat je de code + de id-code van de blogpost die je uit het Popular Widget wil verwijderen hebt geplakt, moet je nog 1 ding doen:

Now close this condition check before the closing with as shown in the image above.

Als je klaar bent, klik je op 'save' en voila!

De betreffende post is weg uit het Popular Post Widget!

Lees nu ook waarom een recent post widget zo belangrijk is!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Was interessant om te lezen maar ik laat het maar staan zoals het komt. Maakte van de week al ergens een fout mee, dus ik doe niets meer wat ik helemaal niet snapt. Ben vele uren bezig geweest om het goed te krijgen. Weet je trouwens dat onder je naam nog steeds staat- je vindt mij op Google plus. Kan ook wel weg want die is er niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *