blogger hulpStel je hebt een prachtige template gezien, maar op jouw blog krijg je het maar niet voor elkaar. Of je hebt een interessant tutorial gelezen over hoe je een menu maakt op je Blogger blog, en het lukt je niet.

Dan kan het helpen om iemand uit te nodigen op je blog. Met zo'n uitnodiging geef je iemand toegang tot je blog. Je kunt deze persoon twee mogelijkheden bieden:

  1. Author
  2. Admin

Als Admin kan deze persoon bij je template en html-code. Dus als je daar hulp bij wilt, maak je hem admin. Wil je iemand alleen uitnodigen om posts te schrijven en te publiceren? Kies dan voor Author.

Hoe nodig je iemand uit voor je Blogger blog?

1. Ga allereerst naar www.blogger.com.

2. Klik op Settings

3. In het venster dat nu opent zie je onderaan Permissions of Rechten staan.

permissions

 

4. Klik op +Add authors

5. In het vak dat nu opent type je het emailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen.

uitnodigen

 

En dat wordt dan bijvoorbeeld dit:

blogger

Nadat je het email adres hebt ingevuld klik je op de oranje knop Invite authors.

mailtje

6. De persoon die je hebt uitgenodigd krijgt dan een mailtje:

mailtje7. Als hij je uitnodiging accepteert, krijg je een bericht van Blogger. Deze persoon heeft nu toegang tot je blog als 'author'. Dat wil zeggen dat hij of zij blogposts kan plaatsen. Maar wat wij willen is dat deze persoon je kan helpen met technische dingen! Daarom is er nog een volgende stap!

8. Maak de nieuwe author nu Admin. Dat doe je door naast zijn of haar naam 'Admin' of 'Beheerder' te kiezen.

Iemand de toegang weer ontzeggen!

Allemaal leuk en aardig, maar wat als je iemand de toegang tot je blog weer wilt ontzeggen? Dan is heel eenvoudig. Je gaat gewoon weer naar Settings, en klikt op het kruisje dat achter de naam van de persoon die je had uitgenodigd staat. Meer is er niet voor nodig.

Vergelijkbare berichten