smartphone bloggen

Ik was heel tevreden met mijn Huawei smartphone.

Ondanks de enge geruchten dat de Chinezen mij spioneerden via mijn Huawei!

Toch ben ik overgestapt naar een iPhone.

Hieronder lees je waarom.

Van Huawei naar iPhone

Ik gebruik nu de iPhone 12 van mijn dochter Lucy. De belangrijkste reden is een sentimentele. Ik vind het een fijn idee om de smartphone van mijn kind te gebruiken. Hij heeft een boel sentimentele waarde voor me.

iPhone maakt hele goede foto's

De andere belangrijke reden is dat mijn jongste zoon zei dat de camera van de iPhone echt veel beter is dan die van Huawei. En ik maak de foto's voor mijn blog altijd met mijn smartphone. Een echte camera heb ik niet, en is denk ik ook niet aan mij besteed. Ik heb een enorme hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en aan ingewikkelde apparaten. Als het niet zo simpel is als op 1 knopje drukken, haak ik al af.

Vandaar dat ik een iPhone als fototoestel ideaal vind. Binnenkort komt de iPhone 14 uit. Die belooft nog betere foto's. op iCreate Magazine schrijven ze:

'Naar verluidt krijgen de Pro-modellen een 48-megapixel camera, en kun je 8K-video’s schieten. (...) Ook de iPhone 14 selfiecamera ondergaat enkele veranderingen: deze krijgt voor het eerst autofocus. '

De iPhone 14 krijgt een 6,1 inch scherm. Dat komt neer op 15,5 centimeter. Ik heb even mijn iPhone 12 gemeten, en die heeft een groter scherm. Kijk maar:

iphone 12

Het iets kleinere scherm van de iPhone 14 is denk ik wel makkelijker in verband met meenemen.

De overstap van android naar iPhone

Overigens vond ik de overstap van android naar iPhone een crime. Over een zogenoemde 'time suck' gesproken! Volgens mij was ik driekwart dag kwijt aan de overstap. Om te beginnen moest ik een app downloaden op mijn Huawei getiteld: Stap over op iOS. Die werkte op zich goed, maar ik vond het alsnog een gedoe. Vervolgens moest ik op de iPhone overal weer opnieuw inloggen.

En reken maar dat ik de helft van de tijd mijn wachtwoorden niet meer wist. Die moest ik dus eerst weer allemaal gaan opvragen en herstellen. Kortom: overstappen van android naar iPhone kost best veel tijd. Zeker als je je wachtwoorden niet goed weet...

Welke smartphone is het beste voor bloggen?

Maar nu terug naar de vraag waar deze blogpost over gaat: 'Welke smartphone is het beste voor bloggen?' Laten we beginnen met op een rijtje te zetten hoe je een smartphone überhaupt kunt gebruiken voor bloggen.

Smartphone en bloggen: wat hebben ze met elkaar te maken?

 • Je kunt via je smartphone blogposts schrijven en publiceren.
 • Een smartphone kun je ook gebruiken als fototoestel. Eigen foto's gebruiken in je blogposts is een aanrader.
 • Tegenwoordig lezen de meeste bezoekers jouw blog op een smartphone of iPad. Dat maakt het belangrijk dat je blog prettig leest op een smartphone.
 • Er zijn speciale apps die bloggen met behulp van je smartphone mogelijk maken. Zoals de Blogspot app en de WordPress app.
 • Je kunt je smartphone ook gebruiken voor vlogs.

Welke smartphone is dan het beste?

Voor mij is één van de belangrijkste criteria voor een smartphone die je gebruikt voor bloggen dus een goede camera. Vandaar dat ik nu een iPhone gebruik. Andere punten om op te letten zijn:

 1. Grootte van het scherm. Je moet je smartphone makkelijk kunnen meenemen, dus hij moet niet te groot zijn. Anderzijds moet hij ook niet te klein zijn, omdat het dan lastiger is om bijvoorbeeld een blogpost te typen. De meeste bloggers kiezen daarom voor een wat groter scherm.
 2. Heeft hij genoeg geheugen? Ik ben destijds van mijn refurbished iPhone overgestapt naar Huawei omdat die maar 8 GB geheugen had. Ik kon dat ook niet uitbreiden, en het was allemaal heel lastig. Het grootste probleem was foto's maken voor mijn blog.
 3. Gaat de batterij lang mee? Je wilt niet een prachtige ontdekking doen, je smartphone pakken om een foto te maken om te ontdekken dat de batterij weer eens leeg is.
 4. Snelheid. Net zoals blogbezoekers wegklikken als je blog te langzaam laadt, is het ook irritant als je smartphone traag is.
 5. De resolutie van het scherm. Hoe hoger de resolutie van je smartphone hoe scherper het beeld. Je wilt je zelfgemaakte foto's in je blogpost goed kunnen beoordelen op hun kwaliteit. Dan is een hoge resolutie van je scherm wel zo handig.

Conclusie over de beste smartphone voor bloggen

Als je regelmatig je smartphone gebruikt voor foto's en om te bloggen is het belangrijk dat die van goede kwaliteit is, en makkelijk in het gebruik. In principe zit je goed met een iPhone, maar daar hangt wel een hoger prijskaartje aan.

De beste smartphone volgens de Consumentenbond

Voor dit soort zaken ga ik graag te rade bij de Consumentenbond. Bij hen kwam een Apple iPhone 13 Pro Max als beste uit de test.

smartphone en bloggen

De beste koop is volgens de Consumentenbond een Samsung Galaxy S20 FE 5G (128 GB) - Cloud Navy

smartphone bloggen

Wil je niet zoveel geld uitgeven?

Ik was best tevreden met mijn Huawei Honor 8!

Gebruik jij jouw smartphone voor je blog? En welke heb je?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Inmiddels is mijn M31 van Samsung 2 jaar oud en ik ben er nog erg tevreden mee. Gebruik 'n hoofdzakelijk als fototoestel en vond 64MPixel ruim voldoende. Toch is het jammer dat er geen optische zoom in zit. Digitale zoom is onzin, dan kan ik achteraf ook op m'n PC. 6,3" Oledscherm van gorillaglas vind ik ook een pre. Dat scherm ziet er nog hetzelfde uit als 2 jaar geleden. Dat de accu bij mij ruim een week meegaat weegt op tegen het gewicht van 190 gram. 6GB werkgeheugen blijkt voor mij ruim voldoende te zijn. Heb geen klachten over snelheid. Wel heb ik alle beveiliging uitgeschakeld. Een nummer intikken voordat ik een foto kan maken vind ik irritant. Gezichtsherkenning werkt niet altijd en ik vond de vingerafdrukherkenning ook niet alles. Dat m'n smartphone geen 5G heeft vind ik niet zo erg. Dat is volgens mij het enige 'ongemak', maar daar stond een prima prijs van 250 euro tegenover.

  Voor het maken en lezen van blogs gebruik ik gewoon een laptop. De meeste bezoekers die bij mij langskomen doen dat op een PC. In de trein zie ik nooit iemand die op de smartphone een blog bezoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *