Bloggen in de zomervakantie: hoe doe je dat?

bloggen zomer

Nu het zomervakantie is, zie ik dat veel bloggers minder actief zijn op hun blog. Dat is begrijpelijk. Veel mamabloggers hebben hun kinderen thuis vanwege de schoolvakantie en daardoor minder tijd om te bloggen. Anderen gaan óp vakantie, en weer anderen zijn simpelweg druk met leuke uitjes. Heeft bloggen in de zomer wel zin?

Gebrek aan tijd kan leiden tot gebrek aan inspiratie.

Zit jij voor een wit scherm treurig te kijken naar dat flikkerende streepje en te stressen dat je nog geen leuk idee hebt? Lees dan vooral verder, want hier komt hulp!

Bloggen in de zomervakantie: tips en tricks

1. Geef oude posts een tweede leven

Kijk eens in je archieven en zoek daar de posts die nooit een comment hebben gekregen. Bekijk die vervolgens eens. Vaak verdient zo’n post een tweede kans.

Voeg informatie toe, verbeter de kopjes in de post en zorg voor een nieuwe afbeelding. En publiceer de post dan opnieuw. Check wel even of de url van de post daardoor verandert.

Als jouw blogposts urls hebben met een datum er in, verandert de url als je hem opnieuw publiceert.

In dat geval moet je een redirect maken. Bij WordPress kan dat met een redirection plugin. En bij Blogger via de instellingen van Search. Zie hier onder:

bloggen
Klik op Custiom Redirects om een redirect in te vullen

2. Laat je lezers weten dat je minder gaat bloggen

Als je normaliter elke week vier keer blogt, en je weet dat dit in de vakantie minder zal zijn, laat je lezers dat dan weten. Dit haalt meteen de druk van de ketel voor jezelf, waardoor je ook weer makkelijker ideeën en inspiratie krijgt. En je bezoekers weten waar ze aan toe zijn, en zullen dus niet boos weglopen als er een dag geen post is. Hetzelfde geldt voor als je maar 1 keer per week publiceert.

Laat je bezoekers weten als er iets verandert.

3. Maak een post met een top 10 van je best bezochte posts

Zit je echt met je handen in het haar, en heb je geen idee wat je nog eens zou kunnen schrijven? Dan kun je altijd nog een post maken met een top 10 van je meest gelezen posts. Dat vinden bezoekers vaak interessant, en het is nog goed voor je SEO ook. Want in die top 10 zet je natuurlijk links naar de betreffende posts.

4. Vraag het je bezoekers

Heb je vooral een inspiratie probleem? Dan kun je een post schrijven waarin je je bezoekers vraagt wat ze graag op je blog zouden willen lezen. Niet alleen krijg je zo goede ideeën voor blogposts, ook weet je zeker dat er interesse voor is.

5. Maak een post met Pinterest ideeën

Op Pinterest vind je mooie en interessante afbeeldingen en ideeën. Bij gebrek aan inspiratie kun je voor je bezoekers een handig overzicht of een top 5 met ideeën maken. De plaatjes van Pinterest kun je embedden in je post.

pinterest

Dus je bezoekers kunnen meteen zien wat je bedoelt. Stel, ik maak een top 5 van interessante posts met Tips om geld te verdienen met je blog. Dan pluk ik van Pinterest 5 interessante pins over dit onderwerp. Zoals deze:

 

Conclusie over bloggen in de zomervakantie

Aangezien veel mensen het rustiger aan doen in de zomervakantie is het niet vreemd als je als blogger gas terugneemt. Mijn belangrijkste tip is:

Vertel het je bezoekers. Houd ze op de hoogte van eventuele veranderingen in de frequentie van publiceren.

Daarnaast geef ik in deze post 4 tips die helpen als je geen flauw benul meer hebt wat je nou toch weer eens moet schrijven : )

Met deze tips kun je toch een post publiceren.

Door Bloggelientje

Je vindt me ook op Google+

8 reacties

  1. Ieder z’n ding in de vakantie, maar fijne tips heb je gegeven! Ik vind bloggen in de vakantie juist wel lekker, even geen studie en lekker al m’n aandacht naar m’n blog! :D

  2. Ik begrijp dat dus echt nooit hè, dat mensen geen inspiratie hebben. Dat heb ik echt totáál niet. Wel voor blogs die ik in opdracht schrijf (omdat er dan bepaalde voorwaarden gelden en er bijvoorbeeld humor en emotie in moet zitten,mar dan is het meer onzekerheid of iets wel geschikt is), maar voor mijn eigen blog nóóit. Ik heb juist te veel ideeën en bij gebrek aan tijd frustreert me dat juist. Ook nu, ik had nog zoveel meer blogs af willen hebben voor de vakantie, juist omdat die qua onderwerpen deze periode het meest relevant zijn. Dat is helaas niet gelukt en nu ben ik inderdaad alleen met de kinderen thuis. Toch probeer ik nog zoveel mogelijk te posten.

  3. Ik vind het vooral lastig om te reageren op comments, m’n blogs voor de komende weken staan al keurig klaar in buffer. Ik werk sowieso een paar weken vooruit. Ik weet ook niet of het handig is om te vermelden als ik weg ben, misschien lezen er ook wel “boeven” mee. Hoe doen anderen dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *