blogtakenAls fulltime blogger zijn er een aantal dingen die ik elke dag doe. Dat zijn mijn standaard dagelijkse blogtaken.

Moleskine agenda

Ik maak elke dag een takenlijstje in mijn Moleskine agenda. Daarin schrijf ik wat ik die dag allemaal moet doen op bloggebied. En elke blogtaak die ik af heb, streep ik door. Zo heb ik een handig overzicht van alles wat ik die week heb gedaan, en wat er nog moet gebeuren.

Aan de rechterkant van mijn moleskine agenda, die bestaat uit gelinieerd papier, noteer ik alle ideeën die ik wil verwerken tot blogposts. Ook noteer ik daar boeken die ik wil lezen en films en documentaires die ik wil kijken.

Hier onder een handig overzicht van mijn 10 dagelijkse blogtaken.

Mijn 10 dagelijkse blogtaken

 1. Bloggen oftewel post schrijven en publiceren
 2. Post promoten op de social media kanalen van mijn blog
 3. Post promoten in Facebook en Google+ groepen
 4. Comments beantwoorden op mijn blog. Elke ochtend bezoek ik alle posts op mijn blog Huisvlijt waar een comment op is gegeven. En ik reageer, indien mogelijk, op de comment.
 5. Blogs van reageerders bezoeken. Als ik klaar ben met reageren op mijn eigen posts, besteed ik al gauw een uur per dag aan het terugbezoeken van alle mensen die gereageerd hebben. En ik reageer dan ook op hun post.
 6. Als bovenstaande allemaal gedaan is, is het tijd om te gaan schrijven. Schrijven beschouw ik als de essentie van bloggen.
 7. Research: om goede posts te kunnen schrijven doe ik research en lees ik alles wat los en vast zit.
 8. Netwerken/blogrondje. Op dinsdag- en vrijdagochtend maak ik een blogrondje door Blogland. Dan lees ik posts en reageer met een comment. Dit doe ik minimaal twee keer per week.
 9. Blog hops. Aan blog hops meedoen is een manier om je blog te promoten. Maar belangrijker nog: ze kunnen een bron van inspiratie vormen voor nieuwe posts. Ze hebben dus twee positieve effecten. In Nederland doen ze het niet zo goed, maar op Engelstalig gebied vind je veel leuke blog hops.
 10. Bibliotheek bezoeken. Elke donderdag- en zaterdagochtend ga ik naar de bibliotheek. Die verlaat ik dan weer met armen vol boeken en tijdschriften. Die gebruik ik vervolgens weer als inspiratiebron voor nieuwe posts.

Wat doe jij voor je blog?

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Wow, je pakt het echt een stuk serieuzer aan dan ik in elk geval ;) Ik schrijf wel dagelijks en zet de posts op Facebook, maar echt elke comment beantwoorden en terugkijken dat doe ik niet eigenlijk

 2. Leuk hoor.ik ben er ook aardig druk mee, als ik eenmaal voor de PC zit kan ik niet meer stoppen. Dan spreek ik met mezelf af dat ik om drie uur stop en dan om vijf uudf denk ik, tja ik moet zo langzamerhand eens gaan koken!

 3. Mooie lijst! Ik doe het op dit moment nog wat minder gestructureerd dan jij, ook (althans, dat houd ik mezelf voor, maar ik realiseer me terwijl ik het schrijf dat dat echt een reden van niets is) omdat ik nog geen fulltime blogger ben. Wat ik doe: posts publiceren, mijn bloglijst checken op nieuwe blogs en die lezen. Meestal reageer ik daar ook op. Soms kom ik nog ergens terug, als ik een vraag heb gesteld en iets in mijn hoofd blijft hangen. Daarnaast kijk ik vaak bij andere bloggers naar 'leestips'; er komen immers ook vaak weer nieuwe bloggers bij. Ik promoot niet alle blogs op social media, hoewel dat wel het streven is. Ik zal ook eens met een lijstje aan de gang, om dat dagelijks te doen! Blogonderwerpen houd ik overal bij, maar net afhankelijk van wat ik bij de hand heb. Maar ook dat kan gestructureerder!

 4. Wat een handig lijstje.
  Ik check vrijwel elke dag de blogs die ik volg via bloglovin. Ik probeer daarnaast elke dag even met mijn blog bezig te zijn. Ik moet ook maar eens zo een lijstje maken, handiggg

 5. Aan je lijstje te lezen heb je een hele mooie, duidelijke structuur! Maar denk dat het als fulltime blogger ook nodig is om het op die manier te doen. Ik hou er van!

  Voor mijn werk doe ik het op dezelfde manier, bloggen gaat intuïtief bij mij. Als ik kan bezoek ik andere bloggers, reageer ik op reacties en bezoek ik de sites. Ik probeer dat wel zoveel mogelijk te doen. Daarnaast komende blogjes gepland online, later die dag of avond promoot ik op mijn facebook en in facebookgroep(en).

  Kortom, super lijstje... als ik tijd zou hebben zou ik je lijstje zeker bij de hand houden als leidraad!

 6. Jeetje wat een werk zit hierin. Ik schrijf blogs, reageer vaak op blogs die ik volg op de dagen dat er bij mij een nieuwe blog online komt en als beginnende blogger geef ik een reactie terug op een lezer als ik een reactie heb. En ja, inspiratie opdoen ben je eigenlijk altijd mee bezig!

 7. Belangrijk vind ik om vooral ook te reageren op anderen. Bloggen is immers interactief.
  Overigens reageer ik minder vaak op bepaalde bloggers die zelf ook nooit reageren... Voor wat hoort wat, immers...!

 8. Je pakt het echt serieus aan! Super goed van je. Ik doe het je in ieder geval ook niet na. Maar dat zou ook kunnen liggen aan mijn school en dat k niet fulltime blog. Wel super goed dat je er zo veel mee bezig ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *