Hoe schakel je blogspot.com door naar je .nl adres?

blogspot.com naar .nl

Een blogspot.com adres staat niet zo mooi. Een .nl of .com adres is bovendien makkelijker te onthouden en staat professioneler. Maar hoe pak je het aan om je blogspot.com adres te veranderen in zo’n mooi .nl adres?

1. Koop een eigen domeinnaam, als je die nog niet hebt. Dat kan bijvoorbeeld via Keurigonline. Je kunt daar de gewenste url in vullen en vervolgens kijken of die nog beschikbaar is. Is je gewenste adres nog vrij? Dan kun je hem kopen.

Als je een Blogger blog hebt hoef je niet een pakket te kopen. Je hebt alleen de domeinnaam nodig. Die ‘parkeer’ je als het ware.

2. Ga naar je Blogger Dashboard.

3. Kies ‘Settings’

settings

4. In het venster dat je nu opent klik je op ‘Set up a third-party URL for your blog’

blogspot

5.  In het venster dat opent vul je je .nl adres in. Klik op ‘Save’

kringlopen

6.  Nu krijg je een enge boodschap dat er een fout is. Maar dat geeft niks!

Je hebt twee mogelijkheden:

  1. Je stuurt een mailje naar de website waar je je domeinnaam hebt gekocht, en vraagt hen om je blogspot.com adres door te sturen naar het .nl adres. Zij passen dan de DNS voor je aan. Stuur eventueel deze link met instructies mee. Zelf heb ik diverse domeinnamen geparkeerd bij Keurigonline, en zij hebben dit voor me ingesteld. Als ze dit goed doen, ga jij daarna terug naar je Blogger dashboard en herhaalt stap 5. Als het goed is krijg nu een error meer! Voortaan heb je een mooie .nl of .com url.
  2. Ga naar de website waar je je domeinnaam hebt gekocht en volg de instructies onder settings instructions (zie plaatje hier onder). Kom je er niet uit, vraag het dan aan je provider!

error 14

Conclusie

Een blogspot.com adres doorschakelen naar een .nl of .com adres is op zich niet moeilijk. Als je een blog hebt bij Blogger hoef je alleen de domeinnaam te betalen. Je hebt géén pakket nodig. Dat betekent dat je goedkoper uit bent. Voor een domeinnaam ben je ongeveer 10 euro kwijt bij jaar. Het nadeel van geen pakket hebben is dat je niet zelf bij de DSN instellingen kunt. Maar zoals ik al zei, de meeste providers willen de DSN instellingen wel voor je regelen, zodat je blogspot.com adres voortaan doorverwijst.

3 Comments

Leave a Reply