tara de korte

Dit keer neem ik het blog van Tara de Korte onder de loep. Tara gaf zichzelf op via de comments bij de post over het blog CoolhuntMom.

Tara de Korte: eerste indruk

Het eerste wat me opvalt op Tara’s blog is dat er geen sidebar is. Verder kan ik zien dat het gemaakt is met het gratis blog platform wordpress.com. Opvallend is de blognaam: taradekorte.nl. Steeds vaker zie je dat mensen er voor kiezen hun eigen naam te gebruiken als titel voor hun blog. Het grote voordeel hiervan is dat de titel bijna per definitie uniek is : )

Het blog ziet er rustig en neutraal uit. Ik moet naar de posts kijken om een idee te krijgen wat ik kan verwachten van dit blog. In het menu mis ik een link naar een About pagina, zodat ik kan kijken wie er achter dit blog is en waar het over gaat.

Mijn eerste indruk van Tara’s blog is dat het er netjes uit ziet, maar ik mis persoonlijkheid.

De diagnose van SEOQuake van taradekorte.nl

Taradekorte.nl heeft een aantal verbeterpunten volgens SEOQuake. De blogtitel is goed qua lengte, maar de metadescription is met 37 tekens aan de korte kant. Keywords ontbreken, en er zijn geen H-tags op de homepage.

Op een individuele post pagina gebruikt Tara wel keurig H-tags. Maar daar is de metadescription weer veel te lang: 280 tekens. Als metadescription is namelijk het eerste deel van de post ingesteld.

Helaas is het niet mogelijk de metadescription van een individuele post aan te passen op een wordpress.com blog. Dit kan wel op een wordpress.org blog.

PageSpeed Insights van taradekorte.nl: redelijk

Laadsnelheid is een belangrijk criterium waarop Google blogs beoordeelt.

Anno 2017 verwachten mensen dat een blog laad in 1 à 2 secondes.

Je kunt de laadsnelheid van een blog heel eenvoudig controleren met Google PageSpeed Insights. De minimale aanbevolen score is 85/100.

Laadsnelheid van homepage + een individuele post op taradekorte.nl

Naar aanleiding van Coolhuntmom onder de loep reageerde blogger Smootje dat het belangrijk is om niet alleen de homepage van een blog op laadsnelheid te beoordelen maar ook een individuele post pagina. Een goed punt, dat ik voor deze blog onder de loep heb toegepast.

 • De homepage op Taradekorte.nl scoort 59/100 voor smartphones. En voor desktops 77/100.
 • De scores op een willekeurige individuele post pagina zijn: 61/100 en 75/100

Ondanks het feit dat er géén sidebar is met widgets, is de laadsnelheid nog niet optimaal. Maar er is ruimte voor verbetering wat betreft laadsnelheid van tarakorte.nl. Google noemt als verbeterpunten javascript en css. Maar met een wordpress.com blog kun je hier zelf helaas niets aan doen.

Smartphonevriendelijk?

Taradekorte.nl is smartphone vriendelijk. Dat wil zeggen dat het blog zich aanpast aan het scherm van de bezoeker. Dit is heel belangrijk, want ook dit gebruikt Google als een criterium om de waarde van een blog te beoordelen. Je kunt een blog heel eenvoudig testen met de Mobile-Friendly test van Google.

taradekorte

Conclusie en aanbevelingen voor taradekorte.nl

Taradekorte.nl is een vrij anoniem ogend blog. Het blog ziet er netjes uit, maar het mist persoonlijkheid. Ik krijg de indruk dat het blog vooral bedoeld is als opstapje naar Tara’s webshop, maar dat weet ik niet zeker. Een blog koppelen aan een webshop of bedrijf is overigens een goede zaak. Het helpt mensen om verbinding te voelen met je shop of bedrijf omdat ze jou als mens leren kennen via je blog.

Header: voeg tagline toe

De header is kort en krachtig en bevat de naam van Tara. Een tagline zou een goede toevoeging kunnen zijn en bovendien iets vertellen over het blog.

Over het menu

Het menu is goed vindbaar, maar de blog onderwerpen helpen bezoekers niet echt verder.

taradekorte

De contact button leidt naar een contactformulier, wat prettig is. Maar ik leer ook daar nog steeds niets over de vrouw achter het blog. Het onderwerp gastblogger vind ik niet thuis horen in een menu.

Tips en aanbevelingen voor het menu:

 1. Schrijf een About pagina en zet die vooraan in het menu. Zet op die pagina ook een flinke foto van jezelf. Vertel wie je bent, wat je met dit blog wilt, dat je blijkbaar beschikbaar bent voor samenwerkingen en vertel ook over je webshop.
 2. Vervang het woord zakelijk door ‘samenwerken’ en voeg vervolgens onder aan deze pagina de informatie over en voor gastbloggers toe.
 3. Het menu wordt dan: Over – Contact – Webshop – Samenwerken

Social media buttons

Er zijn nauwelijks social media buttons te vinden op taradekorte.nl. Social media buttons hebben twee functies:

 1. Je maakt het bezoekers makkelijk je blog posts te delen. Nu staat er onder de individuele posts op taradekorte.nl alleen een mogelijkheid tot tweeten.
 2. Je maakt het bezoekers makkelijk je blog te volgen op social media. Als je echt werk wilt maken van je blog is het bijvoorbeeld slim om een Facebook fanpagina te maken van je blog, zodat mensen je kunnen volgen. En zet de bijbehorende buttons op je blog.

Omdat er geen sidebar is zou Tara de social media buttons kunnen plaatsen in de footer.

Sidebar toevoegen

Persoonlijk zou ik een sidebar toevoegen. Kies een theme met een sidebar, en let daarbij op de laadsnelheid. In de sidebar zou ik zetten:

 • Een foto van jezelf + heel kort wie je bent en wat mensen aan je blog hebben
 • De mogelijkheid van een emailabonnement
 • Zoekfunctie
 • Buttons naar social media
 • Rubrieken

Overstappen naar wordpress.org, afhankelijk van doel blog

Afhankelijk van Tara’s wensen en doelen met haar blog zou ze kunnen overwegen om over te stappen naar worpress.org. Dan kan ze namelijk de snelheid van haar blog verbeteren en een posts individuele metadescriptions geven.

Kijk nu wat je kunt leren van het blog Eenvoudig Leven!

Similar Posts

7 Comments

 1. Bedankt voor de tips! Echter ben ik wel pas later begonnen met mijn webshop dus heb ik de blog niet voor mijn webshop gemaakt Ik ben bezig met een wordpress.org website waar alles beter zal worden en ik zal een mooie About pagina maken! Groetjes Tara

  1. Dank voor de toelichting Tara. Het is hoe dan ook verstandig om je webshop op je blog te noemen, en ook andersom.

   Slim om te kiezen voor een wordpress.org blog. Dan heb je meer mogelijkheden.

   Succes!

 2. Ik ben echt fan van deze rubriek. Door mee te lezen met de analyse van andere blogs, leer ik weer wat over mijn eigen blog! De laadsnelheid van CoolhuntMom is – door jouw aanbevelingen – al sterk verbeterd. Het is nu bijna een sport om het blog zo ‘licht mogelijk’ te houden. Grappig hoe dat werkt!

 3. Super leuk! Ik ben net begonnen met bloggen en ik kan heel veel van deze site leren!! Is het mogelijk om mijn blog aan te melden voor ‘Blog onder de loep’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *