black friday

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar als ik Black Friday hoor, dan denk ik meteen: 'Oppassen geblazen, dat ik niet onnodig geld uitgeef!'

Black Friday en Cyber Monday zijn overgewaaid uit de VS, en zijn speciale dagen waarop bedrijven roepen dat ze gróte kortingen geven op producten.

Terwijl mijn mailbox volloopt met allemaal 'geweldige aanbiedingen,' duw ik mijn hakken in het zand.

Want Black Friday druist toch in tegen duurzaamheid?! Is het niet een oproep tot nog meer consumptie, terwijl we al zoveel consumeren?

Tegelijkertijd kan Black Friday wel degelijk een goede kans zijn om dingen goedkoper aan te schaffen, evenals Cyber Monday. En als het dan ook nog eens digitale producten zijn, dan belast je Moeder Aarde er verder ook niet mee.

Slim inkopen als blogger op Black Friday en Cyber Monday

Ook als blogger kun je gebruik maken van Black Friday. Denk aan korting op plugins en blog themes. Sommige bloggers wachten bewust tot Black Friday voordat ze een bepaalde plugin of theme kopen, omdat ze er dan korting op krijgen. Dat vind ik een slimme actie, zeker als je het wachten kunt veroorloven.

Hieronder een aantal Black Friday aanbiedingen speciaal voor bloggers. Het zijn er niet zoveel, omdat ik vind dat de meeste betaalde plugins of themes eigenlijk het geld niet waard zijn. Ook niet met korting.

4 x Black Friday voor bloggers

SEO plugins

  • Bij Yoast, bekend van de gratis Yoast plugin krijg je 30% korting. Zo kost de premium oftewel betaalde versie van de Yoast plugin op Black Friday eventjes maar 69,30 in plaats van 99 euro. Overigens kom je met de gratis versie ook een heel eind. Zelf gebruik ik overigens liever Rankmath.
  • Ik betaal 59 USD per jaar voor Rankmath. Dit weekend kost een jaarabonnement 49 USD.

Korting op themes

  • 17th Avenue: dit is een website waar ze WordPress themes aanbieden. Hun aanbieding is 30% korting op hun blog themes. Ook hier moet ik er weer bij zeggen dat ik zelf goede resultaten boek met het gratis Kadence theme. Mijn blog Huisvlijt heeft met dit theme zelfs een score van 96 op de web core vitals van Google! Met dank aan Ezoic overigens.
  • StudioPress, bekend van het Genesis theme biedt 20% korting op hun blog themes.

Geld verdienen als blogger met Black Friday en Cyber Monday: moreel dilemma?

Behalve zelf voordelig blog tools kopen, is Black Friday en Cyber Monday ook een goed moment om als blogger geld te verdienen als affiliate. Omdat veel winkels stunten met lage prijzen, zou je daarover kunnen schrijven, en dan een affiliate link gebruiken naar het afgeprijsde product. Op die manier profiteer je als blogger mee van de Black Friday en Cyber Monday gekte. Terwijl ik dit type denk ik bij mezelf:

'Eigenlijk ben ik dom dat ik hier niet meer mee heb gedaan.'

Maar ik heb bewust geen post geschreven over allerlei aanbiedingen voor tastbare producten op mijn blog Huisvlijt. Simpelweg omdat ik niet wil bijdragen aan de overconsumptie.

Haat-liefde verhouding met affiliate marketing

Ik vind geld verdienen met affiliate marketing toch wat lastig moet ik zeggen. Als het om boeken gaat vind ik het niet moeilijk. Bij een boekbespreking is het fijn voor je bezoekers als er een link staat naar het betreffende boek. Dan is een affiliate link heel natuurlijk. Maar als het gaat om 'onnodige' producten dan vind ik het lastiger. Het is als affiliate denk ik de kunst om te schrijven over producten waar je zelf echt heel blij van wordt, en daar dan naar te linken met een affiliate link.

Maar goed, ik vind het dus eenvoudiger om geld te verdienen met Ezoic.

Bloggers en Black Friday samenvattend

Als blogger kun je op twee manieren van de kortingsgekte gebruik maken:

  1. Zelf goedkoop inslaan voor plugins, themes, handige tools en eventueel hosting. Maar let op: controleer of de korting de moeite waard is. Meer nog, stel jezelf de vraag of je het echt nodig hebt. Zo zou ik Rankmath niet meer willen missen, maar vind ik de kosten van een StudioPress theme te hoog.
  2. Zelf geld verdienen als affiliate door producten te promoten op je blog, waar bezoekers op klikken en jij een percentage van de verkoop meekrijgt.

Wat doe jij met Black Friday en Cyber Monday als blogger?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Leuk om te lezen! ‘Vroeger’ promootte ik ook Black Friday (maar dan alleen producten waar ik echt blij van werd), maar ik vind het ook niet langer passen bij wat ik wil uitstralen als blogger en meestal zijn de aanbiedingen te mooi om waar te zijn. Dit jaar heb ik het niet gepromoot, maar juist tips gegeven hoe je slim Black Friday doorkomt zonder te veel geld uit te geven ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *