push notificaties

Gebruik jij push notificaties op je blog?

Het is een manier om meer bezoekers op je blog te krijgen, die onafhankelijk is van algoritmes.

En dat is fijn, want algoritmes veranderen immers om de haverklap. Zowel Google als Facebook en Pinterest voeren regelmatig veranderingen door in hun algoritme met gevolgen voor je bezoekersaantallen.

Met push notificaties heb je daar geen last van.

Push notificaties: wat zijn het?

Push notificaties zijn de kleine berichten in de hoek van je browser met de melding van een interessant artikel of blogpost van een blog of website. Kijk, hieronder een voorbeeld van zo'n bericht van mijn blog Huisvlijt:

Hoe werken ze?

Je kent het misschien wel als je een website of blog bezoekt. Er verschijnt een kleine popup met de vraag of ze je op de hoogte mogen houden.Zoals deze:

Als iemand zich inschrijft voor push notificaties voor jouw blog, dan krijgt die persoon elke keer als ze hun browser openen een notificatie van jouw blog te zien. (Als je er tenminste eentje verstuurd hebt.) Met andere woorden: ze zijn een goede manier om je bezoekers aan je te binden.

Ik heb push notificaties via Subscribers

Omdat Neil Patel van `Ubersuggest destijds Subscribers aanraadde verstuur ik mijn push notificaties voor mijn blog Huisvlijt via Subscribers. Ik gebruik dit sinds november 2019. Inmiddels heb ik het grootste nadeel van Subscribers ook ontdekt: slechts de eerste 200 inschrijvingen zijn gratis. Zo gauw je over de 200 subscribers gaat moet je 29 dollar per maand betalen. Kom je boven de 10.000 subscribers? Dan wordt het 99 dollar per maand.

Het geval wil dat ik op Huisvlijt nu al bijna 40.000 subscribers heb. Dat was aanleiding voor mij om eens even goed na te gaan of de kosten wel opwegen tegen de baten.

Push notificaties als bron van bezoekers

Op Google Analytics kan ik zien dat mijn vierde bron van bezoekers de berichten van Subscribers is. Op dit moment komt 8,33% van mijn bezoekers via notificaties. Met andere woorden: het werkt wel. Om die reden blijf ik bij Subscribers, maar ik raad het niet persé aan vanwege de kosten.

Ik raad OneSignal push notificaties aan

Voor Bloggen en loggen koos ik daarom voor een andere, namelijk OneSignal. Daar mag je maar liefst 30.000 subscribers hebben voordat je moet gaan betalen. En qua uitleg vind ik OneSignal uitstekend. Ik heb hun video van nog geen 5 minuten gebruikt om alles goed in te stellen dat werkte goed.

Je kunt OneSignal ook heel eenvoudig gebruiken op Blogger blogs : )

Voor mijn blog Het Moederfront heb ik OneSignal nu ook geïnstalleerd.

Uitleg installeren OneSignal

Samenvattend

Push notificaties zijn kleine berichten die verschijnen in je browser. Ze vertellen dat er op een blog of website, waarvoor je je hebt ingeschreven, een nieuw interessant bericht is. Het grote voordeel van deze berichten is dat je onafhankelijk bent van de grillen van social media en hun logaritmes.

Zelf heb ik een flink aantal subscribers bij Subscribers, maar die vind ik relatief duur.

Ik raad daarom OneSignal aan als je push notificaties op je blog wilt instellen.

Het leuke is dat ze via OneSignal eenvoudig te installeren zijn, en dus leuk om eens te proberen.

Leestip

Meer bezoekers op je blog

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Bij mij staan push-ups in mijn browser uit omdat ik niet van pop-ups hou. Pop-ups over nieuwsbrieven blokkeer ik eveneens. Je blogs staan bij mij in een bloglijst die via RSS werkt en ik kijk daar als het mij uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *