bloggen

Hier onder 10 dingen die ieder blog eigenlijk moet hebben. Elementen waaraan je moet denken tijdens het bloggen. Het zijn wat mij betreft essentiële elementen om een bezoek aan je blog prettig en informatief te maken. Wil jij een blog beginnen? Gebruik dan onderstaande lijst.

10 dingen die ieder blog moet hebben

 1. Menu: zo kunnen mensen makkelijk ergens naar toe navigeren, en ze kunnen zien wat er te 'halen' is op je blog.
 2. Zoekfunctie. Help ze zoeken naar een onderwerp op je blog!
 3. Optie om abonnement te nemen op blog. Dit doe je dan weer voor jezelf! Als ze een abonnement nemen, krijgen bezoekers bericht als je een nieuwe post publiceert. Dit vergroot de kans op een wederbezoekje. Het maakt je bovendien minder afhankelijk van de nukken van bijvoorbeeld Facebook als bron van bezoekers.
 4. About me pagina: laat bezoekers weten bij wie ze op bezoek zijn! Vertel wie je bent en wat ze kunnen verwachten op je blog.
 5. Foto van jezelf: maak jezelf bekend, laat de Mens achter het blog zien.
 6. Contactpagina: essentieel! Maak het je bezoekers makkelijk om contact op te nemen. En al helemaal als je geld wilt verdienen met je blog! Zorg dat bedrijven je makkelijk kunnen benaderen en laat ze niet eerst een soort scavenger hunt afleggen om je te vinden. Zie ook Whatsapp in website.
 7. Sharing buttons onder je posts. Soms vind ik een post zo goed dat ik hem wil delen. En te vaak zijn er dan onder de post geen 'sharing buttons'. Dan moet ik hélemáál de link gaan kopiëren. Dat is een extra horde. Maak het je bezoekers makkelijk om je posts te delen.
 8. Responsive design: anno 2016 is het essentieel dat je blog zich aanpast aan het apparaat waarop het wordt gelezen. Dit is fijn voor je bezoekers, maar weet ook dat Google je afstraft als je blog niet responsive is door je lager in de zoekresultaten te zetten : (
 9. Overzichtelijke layout: het is wel jammer van je creativiteit, maar de beste layouts zijn vaak ook de eenvoudigste en saaiste. Ben van Blogtrommel schreef er een interessante post over.
 10. Duidelijk leesbaar lettertype. Natuurlijk is het leuk om los te gaan met allerlei eigenzinnige lettertypes. Maar grote kans dat je blog er langzamer door laadt en dat mensen het niet goed kunnen lezen.

Wil jij een blog beginnen? Gebruik dan bovenstaand lijstje als springplank!

Wat vind jij onmisbaar op een blog?

Leestip: Hoe schrijf je een blog?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Oh, volgens mij voldoe ik aan alles! Joepie! Wat ik onmisbaar vind ik een blog is gewoon een goed of leuk verhaal. Als ik zie dat het meer een reclamecampagne is haak ik af. Niet als het ook bij de blog past, we willen allemaal wel wat verdienen ofbiets krijgen nietwaar, maar als het zo duidelijk gesponsord is en t heeft ook nog niks met die blog te maken dan kom ik er ook niet meer terug.

 2. Hoi Nicole,
  Ons blog heeft de optie om een abo op ons blog (volg per email). Maar... Dit staat in de sidebaren die optie krijg je dus niet te zien op de mobiele site. Kan je deze optie bv ook onderaan elk bericht zetten? En hoe doe je dat dan? Of is er nog een betere optie?
  Alvast bedankt voor het meedenken.

  1. Ja, je kunt de optie voor een emailabonnement inderdaad in of onder een blogpost zetten.

   Je gaat naar https://feedburner.google.com
   Kies publicize
   Kies Email subscriptions
   Plak de code in je blog post

   Als je geen zin hebt om bij elke post opnieuw de code te plakken, kun je het bij zo instellen dat de code standaard al in elke post staat.

   Daarvoor ga je naar je Blogger Dasbhoard
   Kies Settings
   Kies Posts, Settings and sharing
   Plak in de code in het veld: 'Post template'.
   Klik op save

   Voortaan staat nu standaarde het formulier voor een emailabonnement op je blog in posts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *