wordpress themeHeb jij ook wel eens dat je een blog bezoekt en denkt: 'Wat een mooie theme?! Die wil ik ook wel!'

Of zoals mijn buurvrouw altijd zegt: 'Zou mij dat ook staan?'

Theme achterhalen

Als je een blog layout bewondert en wilt weten welke theme er is gebruikt kun je drie dingen doen.

  1. Scroll naar de footer, en kijk of daar de naam van de theme vermeld staat.
  2. Is dat niet het geval dan kun je met je browser naar de 'bronversie' gaan. Dat is de html code van een blog. Meestal kun je daar de naam van het gebruikte theme vinden.
  3. Lukt het niet met deze methodes, dan is er nog een derde: What WordPress Theme Is That?  Dat is een website, waarbij je de url van het mooie blog intypt. Vervolgens klik je op 'Check Site' en dan krijg je alle informatie over het gebruikte theme die je maar kunt wensen! Dit is mijn favoriete methode.

Laten we het uit proberen!

Laten we dit eens toepassen op het blog van blogcollega Sharp Ben: Blogtrommel!

Methode 1

Ik surfte naar www.blogtrommel.com en scrolde omlaag naar de footer. En ja hoor: daar staat keurig vermeld: Magazine Premium. Sharp Ben je maakt het eigenlijk te gemakkelijk! (Net als ik trouwens…)

wordpress theme

Methode 2

Ik gebruik Safari als browser. Door naar de bronversie te gaan vond ik inderdaad de naam van het gebruikte theme van Blogtrommel. Daar laat ik geen schermafdruk van zien. Het is net alsof je een foto plaatst van iemand in zijn blootje!

Methode 3

Eigenlijk is methode 3 allang overbodig. We weten immers de naam van de theme al : (

Maar de derde methode is juist de leukste. Dus laten we gewoon doen alsof we van niets weten! Hier onder zie je het resultaat.

wordpress theme achterhalen

Deze website geeft bovendien ook aan welke plugins op een bepaald blog gebruikt worden. Zo zag ik dat Sharp Ben, net als ik, de Yoast plugin gebruikt voor zijn SEO.

Welke theme gebruik ik voor Bloggen en loggen?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Voor dit blog gebruik je het Prose theme van Genesis. Niet zo moeilijk om uit te vogelen, want je hebt de link ervan gewoon in de footer staan.
    Die laatste tip die je geeft om er achter te komen welk theme er is gebruikt op sites waar geen link naar het theme staat, kende ik nog niet. Bedankt voor die tip!

    Mijn complimenten voor dit blog waarin je allerlei onderwerpen die je tegenkomt als je een blog hebt, zo simpel uitlegt. Ik heb de link bewaard en zal zeker nog vaak terug komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *