Reacties

Yoors versus WordPress en Blogger blogs — 52 reacties

 1. Ik erger me dood aan de clickbait titels op deze platforms. Omdat schrijvers betaald krijgen voor elke klik, worden de meest misleidende titels gebruikt. Als ik zie dat ergens Yoors bij staat, lees ik het al niet eens meer, zelfs als het me wel echt interesseert.

 2. Ik zit sinds de kort ook op Yoors. Oftewel ik deel bestaande en nieuwe artikelen van Mam is de hort op op dit platform met de intentie meer bekendheid te krijgen.
  Daarnaast vind ik het leuk om af en toe een andersoortige artikel te kunnen plaatsen en dat doe ik dan daar.
  Verder doe ik er niet veel mee zit ook niet in de fb groep van Yoors. Ook omdat je dan weer in moet loggen om te kunnen reageren en daar hou ik niet van.

 3. Interessant. Ben me net aan het oriënteren op de blogwereld. Schrijf graag en veel. Nu nog kiezen hoe ik mijn verhaal ga delen.

  Vind het bij Yoors ook super irritant dat je daar moet registreren om te reageren. Mamazijn heeft daar geen last van voor het reageren gelukkig.

  Vind het trouwens een lastige vergelijking die je maakt. Als je namelijk kiest voor een platform kies je ook voor de community die er achter zit. Vaak is dat een bewuste keuze om deel uit te maken van een team. Niet alleen uit gevoel van veiligheid maar ook voor de onderlinge contacten. Dat heb je minder als je een eigen blog hebt. Dat ontstaat pas als je naam hebt gemaakt voor zover ik begrepen heb.

  Ik ben nog in dubio wat ik ga doen.

 4. Ik kende beide platforms eigenlijk niet. Vroeger gebruikte ik wel eens blogger. Maar tegenwoordig heb ik een hosting en heb ik een enorme vrijheid qua bloggen. ;)

 5. Wat leuk Nicole dat jij je hebt verdiept in ons platform Mamazijn! Bedankt voor je review en tips. Wij richten ons als Mamazijn op mama's die hun ervaringen met het moederschap willen delen, maar die zich niet direct druk willen maken over hosting, wp, seo, affiliates etc. Wij zijn nu een halfjaar bezig en wat blijkt? Mamazijn is voor veel van die mama's een springplank om een gevestigde, bekende en wel degelijk persoonlijke blog te worden. Denk maar aan Maddy, Annemarel, Miryam, Maryke etc. Mama's die met enige regelmaat leuke berichten van jouw krijgen. Wij nodigen jou (en anderen) graag uit om een eigen account aan te maken op Mamazijn, deel te nemen aan onze community ala facebook en aanwezig te zijn bij een van onze Mamazijn evenementen.

  • Wat leuk dat Mamazijn een springplank is naar een echt blog Miriam! Ik kan me ook best voorstellen dat de laagdrempeligheid sommige weifelaars over de streep trekt om toch te gaan bloggen.

 6. Ik vind yoors zwaar irritant. Om al je genoemde redenen. Vaak vind ik het inhoudelijk ook slecht. En soms zelfs gevaarlijk. Je insmeten met kokos olie beter tegen de zon dan wat dan ook. Maar als je zo nu en dan maar iets wil plaatsen kan ik me voorstellen dat je yoors gebruikt.

 7. Ik gebruik WP en vind het inderdaad fijn dat ik daar eigen baas over ben. Al snap ik wel dat je als beginnende blogger het wel fijn vindt als je wat handvaten krijgt op platforms als mama-zijn en mamaplaats.

 8. Grappig, de yoors-link hierboven komt op een wix.com website uit. En wix.com is en slecht aftreksel van worpress.com of blogspot. Klopt die link wel?

  Registreren om te reageren doe ik niet, een van de redenen dat ik geen facebook gebruik/bezoek en dat ik blogspot qua reageren een stuk minder vind dan wordpress.com. Het waarderingssysteem van wordpress.com heb ik bewust uitgeschakeld. Ik zit daar niet op te wachten, voor je het weet ga je je bezoekers naar de mond schrijven. Mama-, mode-, punnik-, auto-, voetbal- of huisdier-blogs bezoek ik nimmer. Daar ligt m'n interesse niet.

  Zelf ben ik behoorlijk tevreden met wordpress.com, waar ik een blogspot.com naast heb voor een paar dingen die daar wel en bij wordpress.com niet mogen. Op die blogspot staat bij mij wel het reageren uit en staat er een link naar een bijbehorend worpress-artikel waar wel goed en drempelvrij te reageren valt.

  Qua CMS merk ik weinig verschl tussen blogspot en wordpress. Bij beide was het even zoeken. Bij beide is het voor mij niet volledig logisch, maar daar valt goed aan te wennen. Ik heb wel het 'voordeel' dat ik met veel beroerdere systemen heb moeten werken zoals drupal.

 9. Ik zie heel vaak clickbaits voorbij komen van Yoors, of laatst een keer beweringen over gezondheid die écht niet geadviseerd mogen worden. Daarnaast vind ik het dwaas dat bloggen door die platforms autmatisch aan geld verdienen wordt gekoppeld. Je begint toch met bloggen voor de fun, als hobby? Ik in ieder geval wel.

  • Maar dat wordt dan door een yoorslid gedaan. De blogger is zelf verantwoordelijk voor de content die hij/zij plaatst. Daar blijft Yoors buiten. Zie hun eenvoudige voorwaarden.
   En 'geld verdienen' dat valt echt reuze mee.
   Ik verdien er in elk geval geen vetpot mee.
   Blog inderdaad voor de 'fun' in de zin van, fijn om anderen te helpen met mijn tips.

 10. Ik wist niet eens dat het aparte platformen waren. In het verleden zag ik aan de urls wel eens dat het van yoors afkwam. Maar dat vond ik altijd een beetje onprofessioneel staan...Oeps.Nee, dan zou ik eerder voor blogger kiezen. Wel blij dat ik alweer 2 jaar op WordPress zit.

  • Diefstal als men content van andermans sites kopieert ja. Daar doe ik absoluut niet aan en de meeste Yoorsleden trouwens ook niet.

   Niet iedereen durft het aan / acht zichzelf geschikt om zelf een website te onderhouden. Dan is een bloggersplatform ook heel handig.

 11. Ik blog op verschillende platformen, waaronder ook op MamaZijn. Maar ook werk ik in WordPress voor een ander platform (vettt.nl) en voor mijzelf op MarykeMondria.nl. Ook heb ik een tijdje (2 weken) fanatiek op Yoors gezeten. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Maar als je alleen maar blogt of posts plaats om geld te verdienen, kan het nooit oprecht en puur zijn! Dan val je voor mij door de mand! MamaZijn is fijn, snel en gemakkelijk en ik ben heel benieuwd wat de toekomst ons brengt! Maar ik blijf zeker ook op andere platformen actief!

  • Er zijn ook yoorsleden die het niet om het geld gaat. Mij bijvoorbeeld. Tuurlijk, elk zakcentje is meegenomen. Ik zie het als leuke extra. Maar ik zou, wat ik ermee verdien, daar echt niet van kunnen leven. Zelf geef ik er voornamelijk tips en dat doe ik eveneens op mijn website. Ik vind het fijn om zo toch een stukje extra waardering te krijgen, maar vooral de interactie is heel leuk en prettig.

 12. Gelukkig voor ieder wat wils ☺️ Ik ben net begonnen met bloggen en er ingerold dankzij MamaZijn. Het voelt, en is ook, als mijn persoonlijke blog en ik vind het erg prettig en fijn in gebruik. Ik vind vooral het schrijven ontzettend leuk en voor mij persoonlijk is het fijn dat ik me over andere dingen niet druk hoef te maken. Maar ik begrijp wel wat je zegt dat je daardoor wat beperkt bent in het personaliseren. Dit heeft dan met name betrekking op de vormgeving. Inmiddels schrijf ik ook op Momambition en Girlslabel. Daar lever ik tekst aan en wordt opmaak en advertenties voor groot gedeelte gedaan door eindredactie/content manager. Voor mijn werk schrijf ik ook en maak ik gebruik van WordPress. Om het geld is het me niet te doen, het is puur het schrijven an sich dat me drijft.

 13. Ik ken alleen maar WordPress en Blogger, die andere ken ik niet eens :). Maar ik ben een voorstander van vrijheid en je eigen advertorials etc. te kunnen kiezen. Zodra je overal moet gaan inloggen om een reactie achter te laten, haak ik ook af!

 14. Ik vind dat registreren ook super irritant! En ik vind eigenlijk dat hele yoors stom. Als ik zie dat een artikel daar tussen staat, klik ik al niet eens. De grap bij mij met Mamazijn was dat ik eerst niet eens doorhad dat het een platform was. Hahaha... Goed gedaan dus!

 15. Ik ben ook helemaal voor een eigen site. Ja ik verdien (nog) niks met mijn site, maar hij is wel helemaal van mij en zoals ik wil. Dat vind ik veel belangrijker, zeker omdat ik merk dat ik steeds meer bezoekers krijg.
  Nu nog mijn site sneller krijgen en oude artikelen optimaliseren, met name dat eerste is een flinke uitdaging vind ik. Voordeel bij dit soort sites je daar niet hoeft te doen.

 16. Ieder zijn/haar ding natuurlijk, maar ik skip de Yoors website's vooral vanwege de clickbait titels en google translate content (sommige artikelen komen gewoon van buitenlandse website's)

  • Heb ik nu ook gedaan maar dan met Weebly, heel tevreden van. Soms deel ik mijn posts wel eens op yoors of ik meer bezoekers erdoor krijg? Geen idee. Delen via FB, pinterest en Twitter wordt zeker bekeken.

 17. Hier ook wordpress. Vind persoonlijk dat bloggers die via een platform bloggen zichzelf tekort doen. Yoors lees ik niet. Mamazijn heeft een paar fantastische bloggers waarvan ik hoop dat ze echt voor zichzelf beginnen.

  • Helemaal mee eens. Ik vind ook dat je jezelf als blogger te kort doet op zo'n platform. Vooral omdat het heel eenvoudig is om zelf geen blog te starten.

   Wat je schrijft over 'voor zichzelf beginnen' is ook het gevoel dat dit soort platforms bij mij oproepen.

 18. Ik kan yoors en mamazijn ook niet zo waarderen, de eerste is gericht op mensen aan de onderkant van de maatschappij en de tweede heeft geen mooie vormgeving. Een eigen platform is dan een stuk persoonlijker inderdaad, en het is fijn als je wa meer de regie kunt hebben

 19. Wat fijn om jouw artikel te lezen! Ik erger me al een poosje aan de clickbaits van Yoors en merk dat ik die blogs standaard oversla. Ook zo irritant; dezelfde blog wordt soms door drie of vier personen gedeeld in de bloggers groepen. De blogs van mamazijn storen mij iets minder, daar kan ik (gezien de doelgroep) nog wel begrijpen dat mensen zich aansluiten. Ik blog op een gratis WordPress site, wat niet ideaal is maar wel van mij. Mijn bezoekersaantallen stijgen en ik merk dat mijn blogs steeds beter gevonden worden in Google. Het is dan ook mijn doel in 2018 over te stappen op een totaal eigen site.

 20. Sinds augustus 2015 blog ik met veel plezier op Yoors.
  En ja, mijn website onderhou ik daarnaast.

  Het registreren op Yoors mag dan een 'drempel' zijn om te reageren, maar Yoors vraagt op de eerste plaats geen persoonlijke gegevens van je. Men zou dus anoniem kunnen reageren.
  En het kost niets. Er zijn zoveel sites waar men lid dient te zijn, wil men kunnen reageren.

  Het 'verdienmodel' is in elk geval legaal en geen vetpot. Men krijgt betaald bij een bepaald aantal views, in Yoorspunten. Pas bij 10.000 yoorspunten heeft men 10 euro bij elkaar. Dus dat valt allemaal reuze mee.

  De eerste reactie op een artikel is inderdaad met rating. Vervolgreacties eronder zijn zonder die sterretjes.

  'Voorgekookt' begrijp ik niet??
  In november gaat het e.e.a. veranderen op Yoors, om het nog verder te vereenvoudigen.
  Betere urls behoren dan tot de mogelijkheden.

 21. Hallo Nicole,
  Ik wil hierbij juist ook wel een beetje een positief geluid laten horen! Mamazijn ken ik niet maar ik blog wel bij Yoors.

  Ik blog inmiddels al een half jaar bij Yoors en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik juist leuk vind om onderdeel te zijn van een 'grootmacht' als Yoors. Bovendien heb ik zo'n 10.000 tot 15.000 lezers per maand gemiddeld, welke mij genoeg opleveren. Misschien ligt het aan de content die ik schrijf maar ik heb niets te klagen. Ik begrijp dat er ook minder ervaren bloggers op deze community zitten, die niet allemaal inhoudelijk goed geschreven artikelen delen op Social Media maar zijn wij niet allemaal zó begonnen? Hoe ben jij zélf begonnen? Waar ging jouw eerste blog over? Ik vind persoonlijk dat het verdienmodel van Yoors prima in elkaar zit, ik vind al die knipperende flashreclames van Adsense op de 'eigen' blogs juist heel vervelend, om maar niet te spreken over de ongevraagde pop-ups. Het moeten registreren om te kunnen reageren op Yoors, is een maatregel tegen spam. Ik moet hieronder toch ook eerst persoonlijke info achterlaten alvorens ik kan reageren?
  Yoors gaat binnenkort ook starten met een nieuwe interface waarop het mogelijk is een eigen website te maken met een bijbehorende domeinnaam.

  Ik vind het wél uitermate jammer dat mensen vaak niet meer klikken op een artikel van Yoors (dat bijvoorbeeld door mij geschreven is) omdat zij denken dat het allemaal onzin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder