wordpress blog makenEen website maken met WordPress om daar te gaan bloggen is niet moeilijk. Maar je moet wel even weten wat de stappen zijn, en hoe je die moet zetten! De boekenreeks Visual Steps bracht een boek uit dat dit doet: uitleggen hoe je een website maakt met WordPress. En dat doen ze aan de hand van screenshots, waarbij met pijlen wordt aangegeven waar je moet klikken. Het boek heet Een website maken met WordPress en is handig voor mensen die een blog willen beginnen.

Makkelijker wordt het niet : )

Zelf vind ik het tenminste altijd erg prettig als er bij een uitleg screenshots staan.

Maak uw website met WordPress: opzet

 1. Algemene informatie over WordPress. WordPress is een Content Management Systeem. WordPress staat niet op je eigen computer, maar in je webruimte bij je provider.
 2. Wat heb je nodig voor een WordPress blog? Webruimte oftewel een host (ik heb Keurigonline) en een domeinnaam.
 3. WordPress instellen: beschrijving van het dashboard en alle knopjes.
 4. Werken met themes. Themes/sjablonen geven je blog een bepaalde look.
 5. Homepage maken.
 6. Pagina's maken.
 7. Contactpagina maken.
 8. Bericht/post maken.
 9. Website afronden en publiceren.

Mijn conclusie over Maak uw website met WordPress

Maak uw website met WordPress is echt een boek voor beginners. Ik blog inmiddels een aantal jaren met wordpress.org en ik kwam niets nieuws tegen. Dat maakt dit boek bij uitstek geschikt voor mensen die graag een blog willen beginnen met behulp van wordpress.org.

In dat geval is dit boek echt een prima aankoop. Ga er mee voor je computer zitten, en volg alle stappen. Omdat de stappen ook nog eens in de vorm van afbeeldingen worden uitgelegd, is het vrij laagdrempelig. Vaak worden bij een uitleg per ongeluk stappen overgeslagen, of dingen als bekend verondersteld. Met Maak uw website met WordPress moet je volgens mij echt een heel eind kunnen komen.

Kortom: prima boek voor iemand die nog niets of weinig van wordpress.org afweet, en daarmee graag een blog wil beginnen.

Wil je liever gratis bloggen? Kies dan voor Blogger!

Praktische informatie over Maak uw website met WordPress

Maak uw website met wordpress is voor 22,95 te koop bij bol.com.

wordpress blog maken

Hoe heb jij jouw eerste blog gemaakt? En waarmee?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Mijn eerst blog was een Blogger blog.
  Voor mam is de hort op ben ik overgestapt naar een gratis WordPress blog.
  Blog nu nog steeds met WordPress maar wel op mijn eigen domein via justhost.via veel oefenen heb ik alles onder de knie gekregen en ik leer nog steeds maar ik zou niet meer anders willen.
  Maar wel handig zo'n boek.

  1. WordPress vraagt inderdaad meer oefening dan Blogger. Maar fijn dat je nu niet meer anders zou willen. Ik blijf toch Blogger prettiger vinden dan WordPress.org zelfs al heeft die laatste meer opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *