basiscursus wordpress 4In het boek Basiscursus WordPress 4 beschrijft Eric Tiggeler stap voor stap hoe je WordPress installeert en kunt gebruiken voor je blog. Volgens de ondertitel is het geschikt voor wordpress 4.2 en hoger. Het boek kwam uit in 2015 en is dus vrij recent. Dat is belangrijk voor een boek dat uitlegt hoe WordPress werkt, want WordPress verandert voortdurend.

Wat kun je Basiscursus WordPress 4 verwachten?

Basiscursus WordPress 4 zit degelijk in elkaar, en behandelt alle onderwerpen die je nodig hebt. De volgende onderwerpen komen in afzonderlijke hoofdstukken aan bod:

 1. WordPress installeren
 2. WordPress leren kennen
 3. Site indelen met categorieën en tags
 4. Content maken: berichten en pagina's
 5. Werken met menu's
 6. De homepage aanpassen
 7. Werken met reacties
 8. Mogelijkheden uitbreiden met widgets en plugins
 9. Gebruikersbeheer: gebruikers laten inloggen
 10. Thema's: de vormgeving van de site aanpassen
 11. Checklist: je site beveiligen
 12. Checklist: je site optimaliseren voor zoekmachines

Bij de uitleg geeft Eric Tiggeler telkens oefeningen, zodat je wat je leest meteen leert toepassen.

Vormgeving

Eric Tiggeler is zo vriendelijk geweest om veel schermafbeeldingen te maken. Dat maakt zijn uitleg ook voor beginners en 'noobs' goed te volgen. Het boek is overzichtelijk vormgegeven. Het enige negatieve wat ik er over zou kunnen zeggen is dat het boek saai oogt.

Conclusie: bij uitstek geschikt voor beginnende wordpress gebruikers

Basiscursus WordPress 4 is bij uitstek geschikt voor iemand die wil overstappen van bijvoorbeeld Blogger naar WordPress en meer wil weten over de werking van WordPress. Maar ook voor bloggers die meteen hun blog willen beginnen bij wordpress.org. Met dit boek er bij moet het zeker lukken om je blog binnen 24 uur live te zetten.

Daarnaast is het ook wel geschikt als een naslagwerk voor de wat meer gevorderde gebruiker. Maar ik denk dat mensen die al bekend zijn met wordpress weinig nieuws zullen vinden in dit boek.

Praktische informatie over Basiscursus WordPress 4

Basiscursus WordPress 4 is voor 19,95 te koop bij bol.com.

Lees ook: WordPress, een inspirerende handleiding en WordPress voor beginners.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Wel handig dit soort boeken. Ik ben ook ernnoobs maar heb het afgelopen jaar zoveel geleerd door maar gewoon te proberen . dat geeft af en toe een hele hoop irritatie maar zo leer je het wel. Volgende maand ga ik naar . org. Ben zo benieuwd wat dat gaat veranderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *