queen of jetlags

Queen of jetlags.

Het is de naam die Noor de Groot haar blog gaf in 2012.

Inmiddels is Noor enorm succesvol op Instagram en een succesvol influencer.

In 2019 verscheen haar Queen of jetlags boek.

Omdat Noor begon als blogger is het zeker ook interessant als je een blog wilt beginnen, of al een blog hebt.

Queen of Jetlags boek

In haar Queen of Jetlags boek neemt Noor de Groot je mee op haar reis tot succesvol influencer. Opvallend is dat ze niet begon met als doel: 'Ik wil een influencer worden.'

Integendeel.

Het begon allemaal als een hobby.

Van Facebook naar blog naar Instagram naar Youtube

Noor reisde met haar vriend de wereld rond. Ze deelde foto's van de plekken waar ze was op haar Facebookpagina. Omdat ze vreesde dat al die foto's irritant waren voor haar Facebook vrienden bedacht ze dat de foto's misschien beter op een blog kon zetten.

Dat werd haar blog queenofjetlags.com.

Toen Instagram opkwam gebruikte Noor dit in eerste instantie vooral als een soort doorgeefluik naar de content op haar blog. Ze gebruikte het alleen om foto's van haar blog te plaatsen als aankondiging van een nieuw artikel. De grote groei van haar Instagram account kwam in 2015 door haar zwangerschap!

Vervolgens kwam daar ook nog youtube bij.

Noor schrijft: 'Ik ben meegegroeid met de markt en de markt met mij.'

Queen of Jetlags boek: wat kun je ervan leren als blogger?

Anno 2022 is Noor vooral bekend vanwege haar succesvolle Instagram account. Wat kun je als blogger leren van dit boek? Hieronder een aantal leerpunten die mij opvielen.

 1. Noor constateerde dat foto's waar ze zelf niet op stond het minder goed deden.
 2. Noors carrière als influencer is eigenlijk heel organisch tot stand gekomen. Van een hobby tot een carrière. Maar ze had niet een vooropgezette strategie. Noor omschrijft het proces als trial and error.
 3. Noor is onderzoekend en probeert steeds nieuwe dingen uit. Ze kijkt wat goed gaat, en wat niet. En wat goed gaat, doet ze vervolgens vaker.
 4. Je kunt je Instagram feed zien als je portfolio.
 5. Bij Noor werken foto's zonder diepte niet.
 6. Bedrijven zoeken een match die past bij de uitstraling van hun merk.
 7. Noor heeft een team van 7 mensen om zich heen!
 8. Zonder al te veel voorbereiding begon Noor ook een webshop. Dit vond ik interessant omdat sommige bloggers niet goed durven. Ze hebben het gevoel dat het nog niet goed genoeg is. Maar soms moet je gewoon durven springen. Je kunt later altijd nog dingen verbeteren. Zoals Noor schrijft: 'Je kunt wel wachten totdat je het perfect gaat doen, maar dat punt gaat nooit komen.'
 9. Het is belangrijk dat je zorgt voor een duidelijke identiteit, een richtlijn. Bij Noor is dat: 'een filmisch, romantisch beeld.'
 10. Noor schrijft in het Queen of Jetlags boek dat ze al haar foto's en video's maakt met een iPhone xs Max! Dus niet met een dure camera of zo. i-Phone foto's zorgen voor meer betrokkenheid!
 11. The Queen of Jetlags ziet elke foto als een op zichzelf staand schilderij dat een verhaal vertelt.
 12. Noor gaat naar een locatie toe, en gaat dan bij zichzelf na welke sfeer ze eraan wil geven. Zo ontstaat er een beeld in haar hoofd, en dat gaat ze dan vastleggen. Soms moet ze er voor knutselen, zoals lampjes in een paraplu bevestigen.
 13. Noor is heel relaxt over copycats oftewel naäpers. Stiekem is ze best trots. Wel adviseert ze mensen die haar nadoen om er hun eigen draai aan te geven als ze echt succesvol willen worden.
 14. Poseren is echt niet moeilijk vindt The Queen of Jetlags! Het is vooral een kwestie van je onzekerheid overboord gooien en van alles proberen.
 15. Voor haar eerste samenwerking kreeg ze een gratis bikini. Later kreeg ze 250,- voor een blogpost.
 16. Een bekende vraag is: 'Hoe bepaal je een prijs voor bepaalde Instagram-posts?' Bloggers vragen zich ook vaak af wat een goed tarief is voor een blogpost. Het antwoord van de Queen of Jetlags op deze vraag is: 'Vaak hanteert men 1 procent van het volgersaantal als prijs voor een Instagram-post.

Queen of Jetlags boek review

Hoewel ik niets met make-up en fashion heb, vond ik het Queen of Jetlags boek toch erg leuk om te lezen! Ik vind dat Noor echt hele mooie foto's maakt, en heb daar echt van genoten. Enigszins tot mijn eigen verbazing, want zoals ik al zei: 'Ik heb niets met mode.'

Maar Noor schrijft in haar boek ook dat ze met haar foto's een verhaal vertelt. Ik denk dat ik ze daardoor zo leuk vond om te bekijken. Ik denk dat haar studie museologie zeker een rol speelt in hoe goed ze is met foto's maken. Noor zegt het zelf heel mooi:

'Ik ben de curator van mijn eigen lifestylemuseum.'

Met andere woorden, ze gebruikt haar studie museologie op een unieke manier!

Kijkboek én nuttig als je influencer wilt worden

Queen of Jetlags is leuk als kijkboek én als je zelf succesvol wilt worden met een blog of Instagram. Er valt beslist veel te leren van Noor. Wat ik er zelf erg uithaal is het belang van consequent zijn wat betreft je persoonlijkheid. Je moet ergens voor 'staan'. Je kunt het denk ik vergelijken met het principe van een blog niche kiezen.

Mensen weten wat ze van Noor kunnen verwachten, en waar ze goed in is.

Dat maakt haar leuk om te volgen, en haar oordeel waardevol.

Achterin het boek vind je haar mediakit uit 2019. Die is leuk om te zien als voorbeeld en inspiratie.

Leestips

Queen of Jetlags boek kopen

Queen of Jetlags is voor 17,50 te koop op bol.com of je plaatselijke boekhandel. Op bol.com kun je de eerste bladzijden gratis lezen. Ik haalde het boek trouwens uit de bibliotheek : )

queen of jetlags

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *