webhosting

In het programma Waar doen ze het van krijg je een kijkje in de portemonnee van vier verschillende gezinnen. In aflevering 4 van seizoen 2 gaat het over webhosting!

En ik was verbijsterd over de hoge kosten die Linda de Groot voor webhosting betaalt per maand.

Op basis van mijn ervaringen is het helemaal niet nodig om zoveel geld te besteden aan hosting.

Zeker niet in het geval van Linda.

Kosten webhosting van Linda de Groot

Linda de Groot betaalt per maand maar liefst 250 euro voor webhosting en haar domeinnaam! Met enig zoekwerk heb ik haar website gevonden: levenvanlinda.nl.

In mijn ogen is dat hoge bedrag echt niet nodig, en hier is waarom.

Linda de Groot heeft een website voor haar bedrijf als opvoedcoach.

Geen blog!

Een website is doorgaans statisch in tegenstelling tot een blog. Op een blog verschijnen als het goed is voortdurende nieuwe blogposts. Dat betekent dat je voor een bedrijfswebsite, vaak niet zo'n duur hosting pakket nodig hebt.

Wat kost webhosting?

Bloggen en loggen: van 36 euro per jaar naar 0 euro per jaar

Voor Bloggen en loggen maakte ik gebruik van pakket L bij Keurigonline. Dat kost mij 3 euro per maand, oftewel 36 euro per jaar. In het voorjaar van 2022 was Bloggen en loggen zoveel gegroeid dat ik mijn pakket moest upgraden. Toen  heb ik ervoor gekozen om Bloggen en loggen te verhuizen naar de gratis hosting van Ezoic. Mijn webhosting kosten voor Bloggen en loggen zijn nu dus 0,00 euro.

Ren mama, ren: van 144,- per jaar naar 180 USD per jaar

Ook mijn blog over hardlopen Ren mama, ren had ik bij Keurigonline. Hiervoor betaalde ik 12 euro per maand aan webhosting oftewel 144 euro per jaar. Maar Ren mama, ren is tot mijn schrik gehackt, en Keurigonline kon mij niet helpen. Via expert Grayson Bell kwam ik terecht bij Jim Walker van hackrepair.com. Hij heeft de schade hersteld. Omdat hij goed hielp, en Ren mama, ren te groot was geworden voor het XXL pakket van Keurigonline heb ik mijn blog verhuisd naar de webhosting van Jim. Dit gaat mij 180 USD per jaar kosten.

Huisvlijt: van 144,- per jaar naar 420 USD per jaar

Ook bij Huisvlijt liep ik er tegenaan dat het blog zo groot werd dat het pakket niet meer voldeed. Omdat ik Keurigonline als onbehulpzaam heb ervaren, ben ik toen eerst overgestapt naar Siteground. Dat was echt een verschrikking kan ik je zeggen! Mijn blog heeft er nog nooit zo vaak 'uit' gelegen als bij Siteground!

Ik vroeg om advies, en zo kwam ik bij Bigscoots terecht. Daar betaal ik 420 USD per jaar. Dat is een groot bedrag, maar Huisvlijt is een groot blog en mijn belangrijkste bron van inkomsten. Bovendien is Bigscoots echt geweldig qua service.

En dat brengt mij op het volgende belangrijke punt:

Wat is een goede webhost?

Wat een goede webhost is, hangt erg af van je wensen. Als je een klein blog hebt, dan kan een goedkope webhost als Keurigonline prima zijn. Maar het nadeel van Keurigonline vind ik dat ze in het weekend vrij zijn. Alleen in echte noodgevallen mag je ze bellen.

Bovendien heb ik hun hulpvaardigheid als klein ervaren. Ik was altijd enorm blij met Keurigonline, maar door vervelende ervaringen heb ik steeds meer blogs bij hen weggehaald. Maar goed: daar staat tegenover dat ze heel goedkoop zijn. Dus in die zin kun je misschien ook niet meer hulp verwachten.

Dus, wat is een goede webhost volgens mij:

Een goede webhost is:

 1. Betrouwbaar.
 2. 24/7 bereikbaar, dus ook in het weekend.
 3. Behulpzaam. En met behulpzaam bedoel ik dat ze geen cryptische, technische antwoorden geven waarvan de gemiddelde blogger niets begrijpt. Dit leidt vervolgens tot hele lange emailwisselingen waarbij je telkens om uitleg moet vragen, wat dan weer leidt tot nieuwe onbegrijpelijke antwoorden en wederzijdse irritaties. Bij zowel Siteground als Keurigonline vond ik de behulpzaamheid matig.
 4. Een goede webhost schat het niveau van kennis en begrip van de klant in, en speelt daarop in.
 5. Een goede webhost onderneemt zelf actie, en geeft niet vage instructies waarmee de klant het probleem zelf maar moet oplossen.
 6. Goede prijs-kwaliteit verhouding.
 7. Je website of blog moet snel laden! Een trage laadsnelheid is funest voor je bezoekersaantallen. Mensen haken dan namelijk af.

Voor mij voldoet Bigscoots aan deze 6 criteria. Ik vind ze relatief duur, maar ze zijn hun geld waard.

Aan gemoedsrust kun je geen prijskaartje hangen, zou ik willen zeggen.

Maar zelfs Bigscoots is dus niet zo duur als de hosting van Linda de Groot!

Welke webhosts heb ik gehad?

Ik heb ervaring met de volgende webhosts:

 • Dreamhost
 • Yourhosting
 • Keurigonline
 • Bigscoots
 • Ezoic
 • Siteground (hier heb ik nog nachtmerries van!) Mijn blog lag er voortdurend uit, en ze waren zeer onbehulpzaam.
 • TVC Net (deze heb ik net en is dus die Jim)

Hoe vind je een goede webhost?

Mijn beste webhosting vond ik via andere bloggers. Toen ik bij Siteground terecht was gekomen en allemaal problemen had, las ik in een Facebookgroep voor bloggers over expert Grayson Bell. Ik heb hem toen mijn problemen voorgelegd, en hij adviseerde Bigscoots.

Toen mijn blog Ren mama, ren gehackt was, en Keurigonline zei dat ze me niet konden helpen, nam ik weer contact op met Grayson Bell. Hij had vakantie en kon ook niet helpen, maar gaf me de naam van Jim van hackrepair.com. En dat is hoe ik met Ren mama, ren bij TVC Net terechtkwam.

Met Blogspot blog heb je geen webhosting nodig!

Het fijne aan een Blogger blog is dat je geen aparte hosting nodig hebt. Je kunt er veel van zeggen, maar ik geloof niet dat een Blogger blog er ooit 'uit ligt' door een piek in bezoekers! Ook vind ik het niet verkeerd dat Blogger een product van Google is.

Voor een mooie domeinnaam wel een webhost nodig

Wil je in plaats een blogspot.com of een wordpress.com een mooier adres? Bijvoorbeeld eindigend op .nl of .com? Dan koop je zo'n domeinnaam via een... webhost! Omdat ik dit moeilijk vond, heb ik dit destijds allemaal via het Blogger dashboard gedaan. Vandaar dat bijna al mijn blogs een .com adres hebben in plaats van een .nl adres... Dat kon toen namelijk niet anders via Google.

Maar nu kun je via je blogger dashboard wel degelijk een .nl adres maken!

webhosting

Het grote voordeel van een domeinnaam kopen via je Blogger dashboard is dat je niets fout kunt doen!

Webhosting Samenvattend

Tenzij je een Blogger blog of WordPress.com blog hebt, zul je een webhost nodig hebben. Een goede webhost hebben is heel belangrijk. Voor een klein blog kun je bij Keurigonline al terecht voor 12 euro per jaar. Duur hoeft het dus niet te zijn. Maar je krijgt vaak wel waarvoor je betaalt. Als je blog veel artikelen heeft en veel bezoekers, kan zo'n goedkope host tekort gaan schieten. Daarom ben ik voor mijn blog Huisvlijt heel blij met Bigscoots.

Lees ook mijn post over glasvezel internet en bloggen.

Wat is jouw favoriete webhost? En wat betaal jij per jaar?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Ik herinner mij nog jouw horrorverhaal met sitegrounds.. brrr..
  Na jouw blogpost over jouw gehackte blog hebben mijn man en ik meteen ons wachtwoord verbeterd.

  Wij zijn een tevreden klant van Antagonist. Wij hebben het Plus pakket van 17,99 euro per maand, met ruimte voor 3 websites. Antagonist heeft een enorme database met handleidingen, supportticket-systeem, live-chat en een forum waarop ook andere klanten kunnen reageren. Ook schrijven ze blogposts over hun systemen en nieuwigheden op webhosting gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *