blog blunders

Het komt nog wel eens voor: ik ben op een prachtig, strak vormgegeven blog met chique slider en ik wil een post delen op bijvoorbeeld Facebook. Staan er onder de post geen buttons om dat te doen! Eeuwig zonde, want geen social media knoppen onder je blogposts zetten is een gemiste kans tijdens het bloggen.

En zo zijn er nog wel meer blog fouten. Ik zet ze op een rijtje.

Maak jij deze blog fouten?

 1. Je blog laadt tergend langzaam. Laadsnelheid is belangrijk, want je hebt zo'n 3 secondes om de aandacht van je bezoeker te vangen.
 2. Er staan geen foto's of afbeeldingen in je post. Als mensen een post willen delen, en dit geldt helemaal voor Pinterest, Facebook en Google+, dan willen ze dat graag doen met een afbeelding. Want neem nou Facebook: een post zonder afbeelding wordt veel minder gelezen en bekeken! Zorg dus dat je een afbeelding in je post hebt! .
 3. Je hebt geen About pagina. Iemand komt op je blog, maar kan nergens vinden bij wie hij of zij op bezoek is. Een goede about pagina is belangrijk, want mensen willen weten wie je bent. Dat biedt namelijk een kader voor je posts, en hoe ze die moeten interpreteren. Het maakt toch verschil of Sinterklaas iets zegt bijvoorbeeld of Rutte!
 4. Geen h-tags en alinea's gebruiken. Ellenlange tekst zonder onderbreking zijn voor de meeste mensen te veel. Slechts een enkeling zal zich door de tekstbrei proberen heen te worstelen. Zorg dus voor duidelijke alinea's, witregels en tussenkopjes. Zo neem je mensen als het ware bij de hand en leid je ze door je tekst.
 5. Je hebt je blog verstopt op een website. Mensen denken op je blog te komen, maar dat is dus niet zo. Vervolgens moeten ze zoeken naar je blog. Voor veel mensen is dat te veel moeite. Ik ben er daar eentje van.
 6. Je hebt een blog op Facebook! Oh horror. Een blog beginnen op Facebook raad ik echt van harte af. Hoewel Facebook de mogelijkheid biedt om daar een blog te hebben heb ik maar 1 vraag: 'Waarom zou je dat in vredesnaam willen?!' Je hebt daar amper mogelijkheden om je blog persoonlijkheid te geven. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Facebook dan profiteert van jouw blog, en niet jij. Weinig beter is een blog op Yoors. Veel mensen zien yoors in je blog url staan en haken bij voorbaat al af.
 7. Een grote pop-up instellen voor een abonnement die verschijnt zo gauw iemand op je blog komt. Begrijpelijk dat je mensen graag wilt vastleggen, maar de meeste worden alleen maar link en klikken de pop-up snel weg. En als dat niet snel genoeg lukt, je hele blog.
 8. Je blog template ziet er niet uit. Tuurlijk gaat het om de inhoud, maar sommige blog templates zien er zo slecht uit dat mensen de inhoud niet eens meer gaan lezen.
 9. Je plaatst vlogs op je blog. Nou is dit een beetje een controversieel onderwerp. Want er zijn mensen die vlogs leuk vinden. Ik ben er daar níét eentje van. Als ik vlogs leuk zou vinden, dan ging ik wel naar youtube. Op een blog wil ik graag geschreven tekst zien. Dus als je voortdurend vlogs op je blog plaatst dan haak ik af.
 10. Mensen automatisch een abonnement op je blog geven als ze reageren. Soms reageer ik op een blog, en word ik vervolgens lastig gevallen met mailtjes van dat blog. Maar ik heb nooit een abonnement genomen! Geef mensen de ruimte om zelf te kiezen voor een abonnement, en maakt dit niet een standaard instelling.

Wat vind jij de ergste blogfout?

Leestip: Hoe schrijf je een blog?

Vergelijkbare berichten

35 reacties

 1. Tot mijn verbazing scoor ik op deze onderwerpen wel aardig. Al mag mijn about pagina best een upgrade hebben en misschien kan de layout ook beter. Te lange artikelen lijkt ook een valkuil te zijn

 2. Oh ik heb ook zo n hekel aan die vlogs. Werkelijk, hoe interessant is het om iemand in z'n auto te zien met een verveelde kop: en nu rijden we de rotonde over, en nu rijden we. Hou op, ga iets zinnigs doen!

   1. Zo herkenbaar! Ik kan wel heel veel leukere dingen bedenken om te kijken en blogs lees ik vaak als ik even rustig met mijn zoon op de bank zit en gij tv kijkt. Dan kan ik niet eens iets aanzetten.

  1. Ja of een vlog met: "Welkom bij mijn shop-vlog, ik ben bij de Action geweest *enorme tas in beeld* en deze troep heb ik gekocht. Na deze vlog gooi ik het in de kliko, maar kijk eens, ik heb iets om mijn blog eh vlog mee te vullen"

 3. Ik geloof dat ik redelijk voldoe... al mag ik wel wat meer foto's gebruiken denk ik.

  Mijn grootste irritatie is bloggen, bloggers die zo nodig moeten gaan bloggen en daarmee hun blog vullen. Ik wil lezen niet filmpjes kijken en luisteren.

 4. Helemaal eens met die automatische abonnementen, zo vervelend. Meld me dan ook altijd meteen weer af. Yoors vind ik ook vervelend trouwens, vooral die enorme clickbait-titels en dan vaak zo'n inhoudsloos stuk erachter.

 5. De score valt zeer goed mee!

  Vroeger ging het wat minder zijn want alles werd geplaatst op een Facebook pagina. Deze heb ik natuurlijk nog steeds, maar niet meer om om te bloggen. Sinds een halfjaar gaat dit nu via mijn website die nog niet hoor de volle honderd procent in orde is, maar we werken er aan verder.

 6. Ik denk dat mijn blog redelijk goed scoort op de puntjes, al weet ik niet hoe snel die laadt. Wat ik persoonlijk niet leuk vind, is een veelbelovende titel en een mager artikel. Een veelbelovende titel mag zeker, maar dan lees ik liefst wel een stuk dat de verwachtingen waarmaakt.

  1. Click bait kan inderdaad heel vervelend zijn. Er worden dan verwachtingen opgeroepen die in de regel niet worden waargemaakt. Op de lange termijn doe je daar als blogger ook jezelf geen plezier mee.

 7. Oef, dit lijstje valt gelukkig goed mee. Maar er is altijd wel werk aan de winkel. Dank je voor een fijn controle momentje!

 8. Leuke tips en blogpost maar ik scoor best wel goed. En trouwens is niemand perfect gelukkig. Zal maar saai zijn. Dus ik mag ook best foutjes maken. Meeste kijken erover heen hoor. Het gaat erom wat jij wilt vertellen of zelf wilt schrijven. Noem mijzelf ook geen echte blogger, slechts een schrijfster van menige woorden waar soms een boodschap in zit verborgen voor de medemens. Zo ook met menige weetjes over de natuur op de andere blogsite. Vloggen is helemaal mijn ding niet en hou er ook niet van. Elke blogger schrijft wat anders en dat maakt bloggen zo leuk en gezellig.Soms eigen foto's of eigen filmpje of bijpassend muziekje geeft het net ietsje meer. Dus bloggers doe heerlijk je ding en bovenal geniet ervan.

 9. Geloof dat mijn blog aardig klopt vwb jouw tips. Wat ik vervelend vind, is dat je op sommige blogs alleen maar foto's van Shutterstock hebt. Waarom niet eens een eigen foto?

 10. Ik zit wel aardig goed met jouw tips. Waar ik mij aan erger zijn blogs waarvan je heel duidelijk kan zien dat het alleen maar geschreven is voor een gratis artikel.

 11. Goede tips om eens naar de kijken. Ik weet dat mijn blog wat langzaam laad, maar daar ga ik binnenkort aan werken :) Moet even iemand vinden die daar verstand van heeft haha.

 12. Ik vind die likeboxen van Facebook die als pop-up verschijnen ontzettend irritant. Voor mij een reden om af te haken, tenzij ik je blog waanzinnig goed vind. Zeker als je al een like hebt gegeven, zouden ze niet meer moeten verschijnen. En vlogs op een blog vind ik ook niet altijd een toevoeging nee, net als automatische abonnementen. Dat hoort een keus te zijn.

  1. Alle drie helemaal mee eens! Vlogs vind ik echt een verschrikking op een blog. Als ik vlogs wilde zien dan ging ik wel naar youtube.

   En popups zijn eigenlijk per definitie irritant. Ik kan me bijna niet voorstellen dat mensen dan echt een abonnement gaan nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *