blogspot comment notificaties

Deze post gaat over Blogspot comments notificaties, oftewel een bericht in je mailbox als iemand op een blogpost reageert.

Krijg jij de laatste tijd ineens geen bericht meer als iemand op je Blogspot blog reageert?

Dat is heel irritant!

Ik bleek bijvoorbeeld een lawine aan spam comments te hebben op mijn boekenblog. Hoewel ik had ingesteld dat ik bericht wil krijgen als iemand reageert, had ik dat niet ontvangen. Helaas hebben meer mensen dit probleem.

In dat geval kan het zijn dat je opnieuw jezelf moet 'uitnodigen' om een notificatie te ontvangen als iemand op je blog reageert.

Geen Blogspot comments notificaties meer?

In 2018 schreef ik een blogpost waarin ik uitlegde hoe je instelt dat je elke keer dat iemand op een blogpost op jouw blog reageert, hiervan een notificatie in je mailbox krijgt. Deze methode kun je opnieuw toepassen, als je ineens geen bericht meer krijgt. Je kunt jezelf uitnodigen met een nieuw emailadres of met hetzelfde emailadres.

Wil je hetzelfde emailadres houden voor Blogspot comments notificaties?

Wil je hetzelfde emailadres gebruiken? Dan moet je het eerst even verwijderen. (Ja, dat klinkt onlogisch en is heel irritant.) Dat verwijderen doe je door te klikken op Comment notification email. Vervolgens krijg je een popup venster met daarin je emailadres. Klik op de x om het te verwijderen, en klik daarna op 'Save'.

blogspot comment notificaties

Hieronder zie je dat ik het huidige emailadres voor Blogspot comments notificaties heb verwijderd:

blogspot comment notificaties

Nu nodig je simpelweg jezelf opnieuw uit. Klik hiervoor op Invite more people to post notifications.

blogspot comment notificaties

Accepteer vervolgens je eigen uitnodiging, en voila. Voortaan krijg je weer bericht als iemand een comment achterlaat op je Blogspot blog.

Kunnen bezoekers ook een notificatie van een reactie krijgen? Jazeker!

Elske Kerkhof kwam met de vraag of bezoekers van een Blogspot blog die reageren op een blogpost, daarna een bericht kunnen krijgen als iemand anders op hun comment reageert. Bijvoorbeeld de blog eigenaar. Dat is een hele goede vraag, en iets wat bij WordPress blogs uitstekend kan.

En het antwoord is: 'Jazeker! En het is heel eenvoudig!'

Zo kunnen bezoekers van je Blogspot blog een bericht krijgen bij een reactie op hun comment

Als een bezoeker van je blog een reactie achterlaat, en wil weten of hierop gereageerd wordt, hoeven ze alleen maar even het het vakje onder het comment formulier aan te vinken! In dat vakje staat 'Melding sturen'. Als ze dit aanvinken, krijgen ze bericht in hun mailbox als iemand anders reageert.

comment formulier
Rechtsonder is 'Melding sturen' aangevinkt!

Hoe zorg je dat je bezoekers dit ook weten?

Nou kan het natuurlijk zijn dat je bezoekers niet weten hoe ze notificaties over andere reacties kunnen aanzetten. In dat geval kun je een uitleg bij het comment formulier zetten. Je doet dit door te klikken op 'Comment form message'. (Dit vind je onder 'Settings')

bezoekers notificaties

En dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit op je blog:
blogspot comment notificatiesBlogspot comment notificaties voor jezelf en je bezoekers: samengevat

Deze post ging over comment notificaties op het Blogspot platform. Dat wil zeggen: dat je een bericht in je mailbox krijgt als iemand op een blogpost heeft gereageerd. Dit kan op 2 manieren.

 1. Als blog eigenaar kun je jezelf uitnodigen om email notificaties te ontvangen. Je doet dit onder Settings  en dan Email.
 2. Of je maakt gebruik van de methode die ook je bezoekers kunnen gebruiken: vink onder het comment formulier van een blogpost aan: 'Melding sturen'. Deze methode werkt zowel voor blog eigenaars als bezoekers.

Alternatief comment systeem?

Tot slot: als je het Blogspot comments notificaties systeem stom vindt, dan kun je ook kiezen voor een alternatief comment systeem.

Ik heb dit ook een tijdje gedaan, maar ben daar toch op teruggekomen. Vaak vraagt dit toch meer van je bezoekers dan het standaard comment systeem. Extra nadeel vind ik bovendien, dat als je ooit terug wilt naar het Blogger comment systeem je al je comments kwijt bent....

Hoe zijn jouw ervaringen met het Blogspot comment systeem en Blogspot comment notificaties?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Ha Nicole, Ik krijg sinds 31 januari geen nieuwe e-mail meldingen meer binnen voor nieuwe blogposts. Ik wist dat ik er eerder problemen mee had en ook dat jij er een blogpost aan had gewijd. Alles wat jij schrijft hierover al diverse malen geprobeerd maar het werkt niet. Kreeg een e-mail, heb op de link abonneren geklikt en kreeg dit te lezen: E-mailmeldingen voor nieuwe blogposts voor HEEN EN TERUG NAAR DE ARDÈCHE beheren
  Je ontvangt nu e-mails voor nieuwe posts voor deze blog. Als je deze e-mails in de toekomst niet meer wilt ontvangen, gebruik je de link Afmelden in een van deze e-mailmeldingen.

  Melding aanvinken moest ik altijd al doen want anders werkte het niet bij mij, maar dat werkt nu ook niet meer. Kan er ergens in mijn instellingen iets fout zijn? Hoop dat jij een oplossing hebt. Groet, Marthy.

 2. Ha Nicole. Ik krijg nog steeds geen email meldingen. Net weer ruim een uur er mee bezig geweest, al mijn instellingen gecontroleerd. Weer een paar keer mijn email adres verwijderd en opnieuw ingevuld maar dat werkt ook niet. Heb jij nog tips?

  1. In dat geval zou ik me abonneren op je eigen blogposts.

   Onderaan je blogpost staat het comment formulier. Rechtsonder kun je aanvinken zodat je bericht krijgt bij reacties. Dit doe je dan voortaan bij elke nieuwe blogpost. Het is omslachtig en irritant, maar dan krijg je in ieder bericht bij reacties.

   Heb je dat al geprobeerd?

   Als dat ook niet werkt, zou het kunnen dat het probleem bij je blog theme ligt.

 3. Dat deed ik al sinds lange tijd maar nu werkt het niet meer. Iheb mijn blogtheme, dezelfde, opnieuw geinstalleerd maar ook dat haalde niets uit. Misschien moet ik eens een andere installeren. Voorlopig laat ik het maar zo. Jammer dat ik de reacties niet meer in mijn email kan lezen maar het is niet anders. Dank je voor de moeite.

 4. Hoi Nicole, een beetje laat (ik had deze post even gemist) maar nog bedankt voor je antwoord op mijn vraag. Ik heb het aangepast op mijn blog. En nu maar hopen dat mensen het hokje Melding sturen ook echt gaan aanvinken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *