Reacties

10 blogtips voor een beter blog: kende jij deze cijfers? — 17 reacties

 1. Nou ik heb wel weer wat te doen! Weet jij iemand die mijn blog helemaal na zou kunnen kijken op SEO gebied en laadsnelheid enzo en die t dan ook in orde kan maken. Ik had al bij mijn hosting gevraagd, die hebben daar ook een afdeling voor, maar die hadden amper antwoorden op mijn vragen. Ik zoek nog steeds iemand die mijn site optimaal kan maken!

  • De resultaten van de laadsnelheid van je blog op PageSpeed Insights van Google zijn inderdaad niet om blij van te worden.

   In zo'n geval is het goed om ook twee andere sites te gebruiken om je blog te testen:

   https://tools.pingdom.com
   https://gtmetrix.com

   Bij Pingdom scoor je goed: 87 op performance. De resultaten van Gmetrix lijken helaas meer op die van PageSpeed Insights.

   Om de snelheid van je blog te verbeteren zou je in ieder geval WP Supercache kunnen installeren, en je afbeeldingen optimaliseren met behulp van de plugin WP Smush.

   Wat betreft SEO: heb je de Yoast plugin geïinstalleerd? Die is gratis en ideaal om je posts te optimaliseren op SEO gebied.

 2. Thanks voor al die handige tips weer. Ik ben blijkbaar diep van binnen niet Westers, want ik vind het bijvoorbeeld helemaal niet lekker lezen als een blog echt helemaal aan de linkerkant staat... haha...

 3. Interessant om te lezen! Ik dacht echter dat de 300 woorden 'norm' voor posts en de norm voor titellengte alweer achterhaald waren. Google schijnt meer van organische inhoud te houden, en dat zijn dan blogs met wisselende lengtes en titels. Tenminste, dat heb ik gehoord. Weet jij daar iets van?

  Ik hou trouwens zelf ook meer van 'organische' blogs. ;)

  • 300 woorden is een vuistregel. Zelf hanteer ik het als een minimum als ik wil dat een post goed potentieel heeft. Maar het is beslist niet zo dat elke post een lengte van 300 woorden moet hebben. Het is eerder een aanbeveling voor een minimum woorden : )

 4. Fijne tips en probeer er al een tijdje mee te werken maar het moet echt nog even in mijn systeem komen te zitten ;-) H1 lukt niet in mijn theme, dat moeten we nog even aanpassen. Thanx voor je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder