Reacties

Blogbezoekers die een ad block gebruiken: 6 tips — 4 reacties

 1. Ik ben een adblock-gebruikster en ik wil graag uitleggen waarom ik het gebruik. :)
  Als eerste wil ik zeggen, dat ik iedereen zijn of haar inkomsten uit advertenties gun. Als iemand goede/mooie/interessante artikelen schrijft mag daar best iets tegenover staan.
  Maar...en hier komt mijn probleem. Als zeer regelmatige bezoekster van DeviantArt werd ik geconfronteerd met knipperende en flitsende reclamebanners. Dit is voor mij zeer storend en op een gegeven moment kreeg ik er zelfs hoofdpijn en zere ogen van. Ik ben namelijk erg gevoelig voor dat geknipper en geflits. Op tv is het ook zo erg, dan kijk je een 'donkere' film en dan plop een spierwitte reclamespot of veel geflits. Vreselijk, ik moet gewoon mijn ogen dichtknijpen.
  Daarom heb ik gekozen voor AdBlocker, dan blijft internetten nog een beetje leuk. :)

 2. De vergelijking 'zitten in een café en weggaan zonder betalen' klopt niet helemaal.

  Websites zijn vrij toegankelijk - en reclame is als een vrijwillige bijdrage vragen van mensen. Als een websitemaker wil dat mensen betalen voor de content - dan moet ie mensen een abonnement laten nemen oid.

  Stom vinden dat mensen adblocker gebruiken is dus eerder:
  'Een café waar gratis koffie wordt geschonken met een bordje 'vrijwillige bijdrage word op prijs gesteld' - en dan boos worden wanneer mensen niets geven - omdat je koffie bijvoorbeeld slecht is.

  En om het dan nog gekker te maken ga je als dát café zijnde ná het bordje met 'vrijwillige bijdrage word op prijs gesteld' een bordje hangen met 'als u géén vrijwillige bijdrage geeft' dan moet u naar een ander café gaan - of je stuurt ze er weer uit.... :S

  Content op het internet is vrij - en reclame is storend. Wil je geld verdienen, zorg dan dat mensen betalen of zoek een andere oplossing. Mensen die addblocker gebruiken doen dat niet voor niets en als ze je site te irritant is geworden omdat je er advertenties op hebt staan dan komen ze niet meer terug...

 3. Aha, een gerecycled blogbericht uit 2014. Heb wel de indruk dat ie bijgewerkt is, maar de eerste versie zal meer tijd hebben gevergd. Is deze 2e versie dan goedkoper (2e hands) om te bezoeken? ;-)

  Zelf ben ik er al jaren achter dat het advertentiemodel bij een individuele blog of website niet werkt. Je kan nooit zoveel en zo regelmatig als een krant interessante content aanbieden waar mensen een betaald abonnement voor aangaan. Veel kranten redden dat overigens ook niet.

  Het internet staat vol met content en via zoeken kan je op een blogbericht komen die je aanspreekt. Als dat bericht achter een betaalmuur zit, dan pakken deze mensen gewoon het volgende zoekreslutaat. Als er teveel opdringerige reclames zijn, dan zijn de meesten er ook zo klaar mee.

  Je bent als blogger de dupe van de slechte internetreclames. Uo is een prima bescherming, ook tegen trackers en malware. Je kan 'm prima per website uitzetten, maar daar denk je vaak niet over na. Zeker niet bij een eerste bezoek.

  Zelf heb ik een Nee-Nee-sticker tegen reclamekrantjes op m'n brievenbus. Die krantjes krijg ik dus niet. Als ik door een addblocker geen content krijg te zien dan vind ik dat ook prima, maar dan wil ik niet via een zoekmachine op zo'n blog belanden. Zo werkt dat helaas niet door de SEO-ellende.

  Een reclame zien op een blog houdt niet in dat de reclamemaker er aan verdient in zijn of haar winkel. Ik ken geen enkele internetreclame die mij ergens toe aan heeft gezet. Geldt overigens ook voor kranten- en TV-reclames die mensen moet aanzetten tot meer grondstofverspilling en/of ongezond voedsel. Op TV zie ik om die reden ook al jaren geen reclame. Voorheen deed ik tijdens de reclame een stuk afwas, tegenwoordig schuif ik er overheen.

  Mastodon (en meer sites) vragen om donaties. Bij Mastodon werkt dat aangezien ze een platform met meerdere gebruikers leveren. Bij de Correspondent werkt dit ook. Maar probeer dat niveau maar eens te halen met een individuele site. Ik heb dat al opgegeven in 2000. Bloggen is voor nij een hobby die ik tegenwoordig hoofdzakelijk op wordpress.com beleef. Ik plaats er geen reclames en wordpress doet dat wel zonder aan mij te vragen of die reclames aansluiten op de content. Dus dat mensen daar een addblocker voor gebruiken vind ik prima. Als wordpress.com stopt dan ga ik mogelijk alleen verder met blogspot die geen reclames toont.

  Blogs als deze worden interessanter als er veel reageerders zijn die er serieuze reacties onder p,aatsen. Moet daar dan ook wat reclame-inkomsten naartoe? ;-)

 4. Even de addblocker uitgeschakeld en zie nu alleen een minireclame voor een SEO-plugin. Aan SEO-rommel begin ik niet, die zijn de veroorzakers van een verziekt internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder