geld verdienen met advertorials

Geld verdienen met advertorials op je blog wordt steeds bekender. Want meer en meer bedrijven ontdekken bloggers als een schitterend, en effectief medium om bekendheid te geven aan hun producten. Inmiddels heb ik diverse bronnen die advertorials kopen op mijn blogs.

Geld verdienen met advertorials

Hoe kom je als blogger aan advertorials? Hier onder het antwoord! Onder andere via bemiddelaars als Adfactor en Blogmij.

Adfactor

Met stip bovenaan staat voor mij Adfactor. Je registreert je blog op hun website, en zij mailen als ze een advertorial voor je hebben. Adfactor is een bemiddelaar tussen bloggers en adverteerders.

Blogmij

Hetzelfde geldt voor Blogmij. Zij sturen een standaardmail, met onderaan een ja/nee knop waarop je kunt klikken om aan te geven of je de advertorial wilt plaatsen. Pas als je toestemming hebt gekregen via de mail, mag je de advertorial ook echt plaatsen. Blogmij vind ik iets minder, omdat ze in mijn ervaring wat moeizaam uitbetalen.

Dan heb je nog Adverteerdirect. Helaas heb ik via hen nog nooit een advertorial gekregen. Wel verkocht ik via hen banners en buttons.

Vooral Adfactor en Blogmij zijn uitstekende hulpen om je te helpen met geld verdienen met advertorials.

Advertorials direct via het bedrijf

Behalve via bemiddelaars beginnen bedrijven mijn blogs ook zelfstandig te ontdekken! Een voorbeeld hiervan is de campagne van eSmiles. Voor deze campagnes maak ik zelf een factuur, en regel de betaling.

Geld verdienen met advertorials is hartstikke leuk. Advertorials schrijven is interessant en een echte uitdaging. Het is bovendien een prettige manier om je bezoekers van informatie te voorzien, en geld te verdienen met je blog!

Hoe ziet een advertorial er uit?

Een advertorials ziet er uit als een gewone post, maar is dus in opdracht geschreven van een bemiddelaar of direct van een bedrijf dat graag wil dat je aandacht aan hun product besteed. Het is belangrijk dat je zichtbaar maakt dat het om een advertorial gaat. Het beste is om dat bovenaan de post te vermelden.

Vergelijkbare berichten

13 reacties

 1. Hoi Nicole,

  Interessante post. Ik ben zelf ook blogger.En het lijkt als ik jouw berichten lees alsof ik dezelfde weg afleg. Eerst begonnen in blogger en nu met een eigen domein. Ik ben geinteresseerd in adverteren, maar kun je misschien nog iets meer over adfactor uitleggen. Hoeveel bezoekers heb je nodig en hoeveel levert het op voor de blogger zelf? Hebben ze alleen advertorials of ook banners?

  Alvast bedankt voor je reactie,

  Groetjes!

 2. Ik geloof dat me aanmelden bij Adfactor mijn volgende stap wordt! Ik zie dat je zelf tarieven aan moet geven; heb jij daar ook b.v. een wat lager tarief aangegeven dan ‘normaal’, omdat het (hopelijk) om grotere aantallen gaat?

 3. Ik kende deze twee bedrijven niet, ik heb me aangemeld. Kijken wat het gaat worden. Ik doe sinds kort wat met Weablog, zij betalen ook netjes. En ik krijg advertorials rechtstreeks en dat beging nu weer een beetje te lopen.

 4. Ik heb een vraagje, ik ben namelijk benaderd door een bedrijf maar deze wil niet dat ik in mijn artikel zet dat het om een samenwerking gaat? Waarom is dat? En ik dacht dat dit verplicht was juist.

 5. Ik ken de 50+ €10 per 1000 unieke bezoekers per maand gesponsorde artikels. Niet dat het logisch is. Waarom geen uurtarief berekend door alle factoren díe ertoe doen?
  Hoe zit het eigenlijk met banners? Hoe bereken je voor een banner?

  1. De genoemde formule is inderdaad niet ideaal. Want bij hoge bezoekersaantallen kom je dan op een erg hoge vraagprijs uit.

   Wat betreft banners: daar ken ik geen berekeningen voor. Je zou eens kunnen kijken wat Blog Netwerken voor tarieven rekenen om een idee te krijgen van prijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *