Social media buttons in Blogger en WordPress

social media buttonsMensen met een wordpress.org blog kunnen kiezen uit diverse handige plugins om hun blog te voorzien van social media buttons. Bijvoorbeeld de Simple Social Icons plugin. Deze gebruik ik ook op Bloggen en loggen.

Maar dit geldt niet voor Blogspot bloggers!

Heb jij een blogger blog, en wil je graag social media buttons op je blog? Blijf dan lezen!

N.B Onderstaande methodes zijn ook geschikt voor WordPress gebruikers die niet de standaard plugin buttons willen!

Twee methodes voor social media buttons op je Blogger blog

Er zijn twee manieren om je blogger blog van social media buttons te voorzien. De ene manier is lekker makkelijk. De andere is ook niet moeilijk, maar wel meer werk.

1. Social media buttons op je blogger blog: de makkelijke methode

Als je geen zin hebt in werk, dan kies je voor social media buttons waar alleen nog maar even je eigen gegevens hoeft in te vullen. De buttons/plaatjes worden al gehost, zoals dat heet.

Zelf maak ik graag gebruik van de gratis social media buttons op Greatfun4kids. Je ziet hun buttons in actie op mijn blog met thuiswerkideeën voor moeders. Ik heb daar deze buttons gebruikt:

social media buttons blogger

Het enige wat ik daarvoor hoefde te doen is de code van de buttons op Greatfun4kids kopiëren, mijn facebook, twitter, rss, pinterest, mailadres en google+ gegevens invullen, en het resultaat in een html gadget plakken! Of voor WordPress gebruikers: in een html-wídget.

2. Social media buttons op je blogger blog: de moeilijkere methode

Deze methode is meer werk. Maar het voordeel is dat je meer controle hebt over de plaatjes. Want je ‘host’ die zelf. Dat wil zeggen dat je ze upload naar bijvoorbeeld photobucket, of gewoon in een post op Blogger. Dat laatste doe ik altijd. Ik heb een special oefenblog waar ik dingen op uit probeer, en dat gebruik ik ook om plaatjes te hosten.

Kies social media buttons die je mooi vindt. Op Vandeley Design vind je bijvoorbeeld 40 sets met social media buttons. Voor deze uitleg heb ik gekozen voor de Vintage Social Media Stamps. We gaan de Facebook button installeren!

social media button facebook

 1. Download de buttons van je keuze.
 2. Ga naar je www.blogger.com
 3. Klik op ‘new post’
 4. Upload de social media buttons
 5. Ga naar html mode. Je ziet dan deze code:
  <a href=”http://2.bp.blogspot.com/-NV_N_5e3L2U/U7LlNMSH4yI/AAAAAAAATXk/tKxYZ40d8NE/s1600/facebook.png” imageanchor=”1″ style=”margin-left: 1em; margin-right: 1em;”><img border=”0″ src=”http://2.bp.blogspot.com/-NV_N_5e3L2U/U7LlNMSH4yI/AAAAAAAATXk/tKxYZ40d8NE/s1600/facebook.png” /></a></div>
  <br />
 6. Vul in:
  <a href=”http://www.facebook.com/jouwfacebookpagina” imageanchor=”1″ style=”margin-left: 1em; margin-right: 1em;”><img border=”0″ src=”http://2.bp.blogspot.com/-NV_N_5e3L2U/U7LlNMSH4yI/AAAAAAAATXk/tKxYZ40d8NE/s1600/facebook.png” /></a></div>
  <br />
 7. Klik op save
 8. Kopieer de code
 9. Kies ‘Layout’
 10. Klik op ‘add a gadget’
 11. Scroll omlaag naar  ‘Html gadget’ en klik op het plusje
 12. Plak de code.
 13. Klik op save!
 14. Klaar!
 15. Herhaal dit voor elke social media button die je wilt toevoegen. Denk aan Twitter, Pinterest, Google+, Email etc.

Ook deze methode kun je gebruiken op een WordPress blog.

Tsja, ik zei het al: de tweede methode vraagt wat meer werk. Ik schat in dat je toch wel 15 minuten moet rekenen om alle buttons te installeren. Maar dan heb je ook wel wat!

Succes!


Comments

 1. Precies waar ik naar op zoek was! Ik heb er meteen een paar uitgeprobeerd op mijn blog en het werkt erg goed. Alleen jammer dat ik nergens een button voor Bloglovin kan vinden. Bedankt voor het delen.
  Groetjes Senna

 2. Precies waar ik naar zocht! Dankjewel!

  Liefs x

 3. Bedankt voor deze duidelijke uitleg. Ik ben voor optie 1 gegaan. Werkte prima!

 4. Erg duidelijk! Wel even een praktische vraag, mag je al die buttons zomaar legaal gebruiken of moet je dan rekening houden met bepaalde dingen?

 5. De buttons hierboven mag je gewoon gebruiken. De meeste social media buttons trouwens wel. En anders staat het er wel bij.

 6. Bedankt voor de tip! Ik ga ze morgen gelijk installeren op mijn blog 🙂

 7. Martijn Assie says:

  Bedankt voor de mooie uitleg, ik ga meteen proberen de buttons op mijn WordPress website te plaatsen. Ik heb pas een website laten maken maar ze hebben er geen social media buttons voor me op gezet.

 8. webdesign amsterdam says:

  Goede tips! Dit ga ik zeker proberen bij een aantal van onze blogartikelen, thanks.

 9. eindelijk een goede uitleg die werkt.
  kan je de buttons ook verkleinen?
  heb facebook button proberen zetten en is gelukt maar was imens groot
  hoe kan je deze verkleinen?
  liefs

 10. Social Media Bureau Amsterdam says:

  Super goede uitleg over de social media buttons.
  Deze gaan we zeker gebruiken voor aantal blogs.

 11. Dankjewel! Ben gelijk gaan kijken, wat een leuke buttons staan er tussen! Top!

 12. Ik heb een facebook pagina en zet mijn blog daar iedere dag handmatig op omdat ik niet weet hoe ik dat anders moet doen. Als ik nu een facebook button op mijn blog zet, betekent dat dan ook dat ik met één klik mijn blogpost op mijn facebook pagina zet? Ik vraag wel veel hè, maar het is zo fijn om iemand om hulp te vragen die ten eerste antwoord geeft en ook nog deskundig. Groet, Marthy.

  • Hoi Marthy, nee een Facebookbutton op je blog doet verder niets anders.

   Er zijn 3 mogelijkheden:

   Een Facebookbutton die linkt naar je Facebookpagina zodat mensen die kunnen liken.

   Een Facebook box/stream waarin bijvoorbeeld je nieuwste post op Facebook te zien is, en de gezichten van de mensen die je pagina geliked hebben.

   En als derde een Facebook button waarmee mensen een post makkelijk kunnen delen. Die laatste staat onder posts.

   Ik zag op je blog dat jij deze functie niet hebt ingeschakeld. Als je wilt dat mensen je posts makkelijk kunnen delen, zou ik ze even activeren. Dat kan via Indeling/Layout op je Blogger Dashboard, en dan klikken op Blog posts. Daarin kun je de buttons aanvinken.

   Wat betreft het dagelijks handmatig je post delen op je Facebookpagina: zo doe ik het ook. Het wordt vaak zelfs aangeraden om het zelf te doen in plaats van automatisch : )

   Succes!

Speak Your Mind

*