Hoe verwijder je sómmige labels uit Blogger?

blogger labelsEen label is een soort van rubriek/categorie. Op Bloggen en loggen gebruik ik bijvoorbeeld het label Blogger voor alle posts die over Blogger gaan.

Maar als je net begint met bloggen maak je soms labels aan, waarvan je later denkt: ‘Ik wil dat label niet meer gebruiken.’ Omdat het label de lading niet dekt bijvoorbeeld, of omdat het overbodig is.

Dat had ik bijvoorbeeld bij mijn blog Het Moederfront. Toen ik net begon met bloggen snapte ik niet zoveel van labels. Ik gebruikte ze lukraak. Daardoor had ik er maar liefst een stuk op 50…. Dat is echt veel te veel. En ze sloegen vaak ook nergens op. Dus wilde ik sommige labels verwijderen.

Maar hoe verwijder je bepaalde labels uit Blogger?

Er zijn twee manieren om bepaalde labels uit Blogger te verwijderen. De eerste methode is handmatig. Je gaat elke post af met het label dat je wilt verwijderen, en haalt het per post weg. Maar als je veel posts hebt is dat een hels karwei.

Dus gelukkig is er een veel snellere en makkelijkere methode!

Stap 1: Ga naar je blogger dashboard, en klik vervolgens op posts.

Stap 2: Rechtsboven zie je All labels staan. Klik daarop en kies het label dat je wilt verwijderen.

labels verwijderen

Stap 3: Nu verschijnen alle posts die het label hebben waar jij van af wilt. In onderstaand voorbeeld is dat er maar eentje. Dat is meteen een goede reden om het label te verwijderen overigens! Een categorie met maar 1 post er in, is al gauw overbodig.

Stap 4: Vink alle posts aan. Dat is gedaan bovenstaande afbeelding.

Stap 5: Vervolgens klik je op het labeltje boven de aangevinkte posts:

label verwijderen

Stap 6: Selecteer het label dat je wilt verwijderen. En voila! Weg is het!

N.B. Als je labels hebt gebruikt in je menu die je nu hebt verwijderd, vergeet die dan niet ook uit het menu te halen.

Samenvattend

In deze post legde ik uit hoe je labels kunt verwijderen van je Blogger blog. Het wonderlijke is dat je dit doet door ze opnieuw te selecteren! Het is niet moeilijk om te doen, en je blog ziet er meteen een stuk beter en geordender uit.

18 Comments

Leave a Reply