Reacties

Heeft jouw blog een duidelijke identiteit? — 2 reacties

  1. Zelf ben ik een hobbyblogger en ben daarmee niet bezig met het opbouwen van een merk of identiteit. Toch heeft mijn blog wel zoiets. Aanvankelijk begon het als promotie voor normaal fietsgebruik (goed voor het milieu en de conditie) en later kwam daar de regio Alkmaar (waar niet zo over geblogd werd) bij. Later bedacht ik om ook af en toe een setje foto's van opvallende auto's te plaatsen. Zelf heb ik nooit een auto gehad en zelfs geen rijbewijs. De lol is dat die autofoto's mensen naar m'n blog trekken. Eigenlijk is dat de doelgroep die de lol en de voordelen van een fiets mag ontdekken. Mensen die al fietsen hoef ik immers niet te bekeren. ;-)

  2. Toen ik de titel zag moest ik wel even lachen. Ehm... nee. Mijn blog heeft geen duidelijke identiteit, maar dat vind ik niet erg. De gedachte dat ik een niche moest hebben, heeft me jaren tegengehouden om een blog te beginnen. Want die had ik niet. Toen las ik op een dag deze (oude) blogpost: https://www.blogtrommel.com/kanttekeningen-bij-niche-blogging/
    Ik ben het niet met alles eens wat erin staat, sommige dingen zijn wat scherp verwoord, maar 'Zoek je eigen blogplezier' sprak mij erg aan. Zo zelfs, dat ik een paar weken na het lezen van deze post met mijn blog ben gestart :)
    In het begin had ik wel wat ideeën waar mijn blog over zou gaan, maar die kwamen niet allemaal uit. Als ik het in het kort moet omschrijven zeg ik meestal dat het gaat over schrijven, introvert zijn, lezen en ADD. Maar ik schrijf ook over uiteenlopende andere dingen zoals geloof of mijn winterdip, of ik plaats een kort verhaal. Dus het kan alle kanten op. Een beetje zoals Huisvlijt misschien.
    Bij een persoonlijk blog vind ik dat ook wel kunnen. Maar de duidelijkheid van een niche heeft ook zo zijn voordelen. Het is maar net wat er bij je past en wat je met je blog wilt bereiken, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder