BlogtoolsWat voor blog theme is dat?

Kom jij wel eens op een blog waarvan je denkt: 'Wauw, wat ziet dat er goed en mooi uit zeg!' En dan dat je dan wilt weten met welk theme het is gemaakt? Je kunt hier heel eenvoudig achter komen. Dergelijke informatie is ook handig als informatie wilt over een blog beginnen. Als het gaat om WordPress themes ga je naar What WordPress Theme Is That. Je vult de url van het blog daar in, en voila! Je krijgt de naam van het theme te zien. Gaat het om een Blogger blog? Dan is het iets lastiger, maar het kan ook. In dat geval ga je naar 'view source':

what theme

Wat voor kleur is dat?

Soms kom je een kleur tegen die erg mooi is. Stel dat je die wilt gebruiken voor je blog theme. Of je wilt een precieze kleur bepalen voor een afbeelding op Canva. Hoe kom je dan achter de kleurcode? Dat is heel eenvoudig. Je downloadt eenmalig de gratis plugin EyeDropper. Heb je die eenmaal in je Browser staan, dan kun je op elke site waar je komt de kleurcode opzoeken. Je klikt op het 'pipetje' in je browser bar: en vervolgens klik je op de kleur waarvan je de code wilt weten. Dan kleurt er een klein vierkantje in die kleur. Vervolgens ga je terug naar het pipetje, en dan vind je de kleurcode:

en vervolgens klik je op de kleur waarvan je de code wilt weten. Dan kleurt er een klein vierkantje in die kleur.

Je ziet rechtsboven dat de kleur skyblue heette en je ziet ook de code:

Wat voor font is dat?

Als je wilt weten wat de naam is van een gebruikt font op een blog of website kun je hiervoor ook weer gebruik maken van een gratis plugin voor je browser: WhatFont om precies te zijn. Als je op een site komt, en je wilt weten welk font er is gebruikt, klik je op WhatFont en vervolgens klik je op de tekst. En dan krijg je meteen het font te zien in een zwart blokje. Ideaal, kijk maar:

WhatFont

Wat is de Domain Authority van dit blog?

Soms kun je ook nieuwsgierig zijn naar de Domain Authority van een blog. Ik tenminste wel. Domain Authority weerspiegelt ongeveer wat vroeger PageRank deed: hoe goed staat een blog aangeschreven bij Google. Hoe hoger de DA hoe meer waarde het blog heeft. Hiervoor ga ik altijd naar de link explorer van moz.com. Niet alles is gratis bij Moz helaas, maar de link explorer wel. Je typt daar de url van het blog in waarvan je de DA wilt weten, en je krijgt de gewenste informatie. Je kunt ook de Mozbar installeren in je browser. Dat is nog iets sneller. En dan zie je linksboven in je browser de volgende informatie:

Tot slot

In deze post las je 4 handige blogtools die je kunt gebruiken om informatie te krijgen over een gebruikte theme, kleur, font en domain authority.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Wow, ik ben echt fan van die eerste website! Kende hem nog niet, maar heb meteen een stuk of 10 sites ingevuld om te kijken naar welke plugins zij gebruiken. Dank voor het delen, hier heb ik zeker wat aan!

    1. Dat is een goede vraag Marthy. Ik zou in ieder geval die reactie als spam markeren. Dat is in ieder geval een start.

      Verder zou ik de gebruiker blokkeren op zijn Google + profiel. Als je op de link klinkt waar de comments vandaan komen zie je bij About 3 puntjes. Als je daar op klikt verschijnt de optie Block. Die zou ik aanklikken.

      Daarnaast zou je reageren lastiger kunnen maken met een verificatiecode, maar dat heeft als nadeel dat normale bezoekers er ook last van hebben.

      Last but not least, kun je het zo instellen dat alle reacties eerst door jou gemodereerd moeten worden. Maar ook dat is niet zo gebruikersvriendelijk voor je normale bezoekers.

      Dus samenvattend: vind ik alles wat die meneer reageert aan als spam, en hopelijk krijgt Google dat door, en verschijnen de comments uiteindelijk niet meer op je blog.

      N.B. Ik zag dat je nog geen https hebt ingesteld. Dat is wel verstandig om te doen.

    1. https instellen wil zeggen dat je blog voortaan te bereiken is via een beveiligde verbinding. Ik kan bijvoorbeeld op dit moment niet op je blog komen met Google Chrome omdat ik een veiligheidswaarschuwing krijg. Je blog adres is nu nog http. Niets mis mee, maar niet beveiligd. Door https in te stellen voldoe je aan de eisen van Google en het is voor je bezoekers een prettig idee dat de verbinding veilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *